Pages

nanti aku follow balik!!!

Monday, May 3, 2010

jawatan seperti dark chocolate!

Dark Choclte sgt sedap, tapi ramai cakap phit…sepahit tnggng jwab yg kite pegang…bile dah ade tanggungjwb,rase mcm sume problem adalh tnggngjwb kite.,tp ade yg letak tepi je sebab tanggung jwb org lain kan..tp bagu aku,selagi termampu,biar rebeh bahu, tapi tnggngjwb tetap kene buat.

3 Mei 2010 merupakan hari yang agak berdegup degap untuk semua penghuni Kolej Cempaka,UNIMAS. Ye la, ari untuk senarai jaya yang tinggal kat kolej cempaka dah keluar. Bile dah kuar tu,mcm2 la problem yg kuar. Pengetua kolej aku ade ingtkn, jgn bubuh masalah sendiri yg ade kene mengena ngan kolej kat dlm FB…tp aku tulis dalam blog aku,so x kisah kot kalu nk tulis, kalau lah memane bhgian pntdbrn yg bace dari blog ni…..anggap la ni story telling, dan jgn lupe click button follow tu tau….huhuhu

Aku memule x tau nama dah kuar,ari ni aku bgn sgt lmbt..kesan tdo lmbt smlm. Tau2 ade budak call, aku x angkt la sebab aku bru bgn, x manis kalu org dgr suara aku bru bgn tdo, sore blur = comel2 sengal…. Pastu dak tu anta msj cmne nak wat rayuan…hmmm,dah sah senarai jaya dah kuar…aku cepat2 nengok fb, ye ar,,,mls nk tengok kat notis board kat bwh…penat. Tgk dr FB sudah… lepas tengok,of coz aku berjaya stay..(aku xphm kalu diorg buang aku…) lama sikit,ade budak tag aku,tnye pasal cop yg die x dapat…aduh,,habislah hari aku..aku kan Jawatankuasa Perwakilan Kolej…JPK….komferm kene attack…aku sgt la terperancat(lagi dsyt dr terpenjat..) time tu..sume JPK kene attack kot…bygkan ar, penghuni ade 1000 lebih tapi yg layak 200 lebih…..so lebih dari setengah yang kene buang(tapi u lain aku rase bnde ni normal,tp tidak di UN IMAS…)

Bayangkan ar, yang kak cece kene attack kat dataran…fify ngan nadz kene attack kat tepi tasik time baru balik makan.,..nadz ade yg putus kawan….fify,smpai kat notis je sume sergah..ajmal macam muke bengan + letih…(x phm asal ade muke letih…letih ke…) kak pah plak ade org ketuk tingkap..zatil entah,,,hilang je budak kecik tu…faezah kene kat fb…aku pon same…ari tu jadi artis….ramai call…x menang tgn…
Yang dsyt siap gadoh ngan JPK kat notis board..aku lak setle kan yg dekat fb..(kott…) padan ak8u x kuar,kalu x..memng la aku perthnkn,tp aku takut aku terlaser.. “bile dh buang kolej baru la nk bising..bile cari wakil untuk itu ini x nk plak dtg…”

Tapi x ar sume yg kene buang tu x layak…ade la yg 2 3 ni yg layak dok kolej, tp asal la x gune care bijak jumpe bincng, sebab rasenye bile kat fb dah post mcm2…jadi laen…ala, kalu ckgu rotan budak masuk akhbar,,,mesti pembaca nak follow up…bnde yg same pon akan jadi kat situasi ni..bile die wat camtu, org nak tau ape jadi…nanti bile die dapat akan ade plak yg ckp,’mentng2 die berani bersuara, die dapat….ade plak yg ckp,’hahh,,tau takut,,alah, lepas ni ugut je..mesti dapat duduk…” tu ape yg aku piker la…kot…tah, mls nk ckp pasal ni…(tapi masih gak nak menaip kan…)

Aku tolong beberapa yg aku sendiri Nampak yg budak tu layak.x de r tolong mane, aku pegi pejabat kolej, cek nama…rupenye ade beberape senarai untuk aktiviti terpisah sikit…pas tu aku tolong la susun2 balik peljr yg layak..tp susunan yg aku wat bukan akan di terima pakai pon, sebab pihak kolej je yg boleh tentukan..aku tolong mana yg patut.aku bace gak kertas keje kat atas tu..hmmm,,rupe2nye ade bdk tu dapat dok kolej walaupun x nmpk aktif sebab budak tu bnyk wat kertas kerja dan buat program….oooo,,,rupenye die buat program sendiri untuk cempaka…x de r harapkan JPK je…

Dah habis wat keje kol 5 baru lah aku makan untuk hari tu ok.. cis, sian kat bdn sendiri,getik wat bnde ni smpai badan merana.

Lepas tu aku terpikir,, asal la aku selalu sekse diri amik jwtn sbg JPK kan..bile kite wat keje, org kutuk, bile tak wat keje, lagi la kene kutuk..kekdng kene wat keje org lain..(dan akan ade gak yg kutuk,macam nak sumbat je mulut dgn selipar jepon ikat getah…) tapi sebab penempatan kolej, sume org jadi lawan, sume slhkn JPK,. Menyebabkan aku terpikir sama ada sem depan nak mohon jadi jpk ke tak.. kat sini ramai golongan pendesak, sgt ramai. Komplen mcm2 dan bg idea dan suruhan pon macam2…tapi kenapa diorg ni taknak amik JPK dan cube buat ape yg diorg suruh. Ade tu sakit gak hati biler org ckp ‘tu keje JPK kan,buatlah…’ aduh, . x terpikir ke diorg yg kekdng pemohonan mcm agak sukar. Tapi kitorg buat juga. Yang x boleh blah ari tu dapat msj. Stor untuk brng bukak 8.30 mlm smpai 11mlm,.pastu budak tu nak anta pg. aku cakap ar, jpk x de pg…die balas ape tau tak..ala, ko kan jpk gak, ko kan x bz….ya allah, memng ar ayat simple tp aku pnye exam mcm mane??? Lagi satu,bajet mcm president dari zumbalia plak nk aku bukak kan stor sebab ko semata. Memng ar kwn tp aku pon nak ade life aku gak.

hahhh,,nak story sikit..Ade tu,,ckp macam2..nak jadikan cempaka kolej sukan la, nak wat aktivit itu la,,nak wat inilah, bile suruh wat kertas kerja cakap tgh wat…bile call mintak, x angkat…msj x jawab,,,hhhaaakkkkkktuuiihhh…hamik…ckp meletop, tp jalan nye tidak.. tu ar, manusia..kalu setakat ckp 8 jam tanpa henti tapi buat x pernah ade, baik x yah,,gune tuiiihhh boleh ar..……aku ingt sampai mati muke org tu

Ni aku terpikir, memng kite x kan phm penderitaan org lain kalu kite x jadi… aku dah tau sebab ape aku mintk dan jadi jpk. Sebab aku jenis org yg x boleh dan x aman dok diam…padan muka kt diri sendiri..nak sgt aktif kan…tp kalu x aktif macam x berguna aku masuk university hanye sebab nak segulung kertas yg bertitle kan ijazah tp aku nye kmhrn dan bakat 0…perlu eja ke..ok…KOSONG…x gun ear kalu dapat 4 flat tapi kertas kerja x reti buat…aktiviti x reti gerakkan…dan aku bersyukur sebab aku kea rah mempelajari mcm2 tp, bile ye bebdk lain yg bnyk idea follow…suarakan idea anda di atas kertas kerja yang akan di gerakkan bersama…owwhh,,mybe sebab tengok jpk kene mcm2 terus rase x nak apply….
So, JPK tu memang pahit giler….tapi mcm dark coklat….coklat yg pahit tapi hnye sesetengah org je dapat rase ade kemanisan dalam dark coklat….lagi satu, dark coklat baik untuk kesihatan ok!....huhuhuuhu

iklan

org suka baca yang ni ke??