Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, December 31, 2010

1 post! ubah ke tak

wwahhh...selamat thn baru..(ttcchh..bosan gak gune words ni selalu..)

ok..aku x tido lagi..mata yg supe dupe hebat...lama sikit lappy boleh berlubang sebab mata kuar laser...addooii..kamonlah..mok tidorrr...

x pe ar..ok..b4 ni aku ade satu bnde yg aku akan buat dan mybe x berapa perasan..kalu aku msj ngan someone..thn aku fedup...i will use english...(rase manglish course my english is not so perfecto..)
wlpn aku tau words tu kekdng berterabur mcm gigi limah....tp aku gune gak ar..sebab pe ek..sebab, aku rase, aku dpt control marah..kalau lah aku terus gune bm...sumpah seranah akan kuar sebab aku memang hebati dlm menyumpah ni...jurus sesumpah tukar warna!

btw, dlm english pon i can maki maa....my favorite word is 'bitc*'...
hahaha...tu dr terendak tu...aku suke gune..smpai bebudak lain pon ikut gune...x bagus...masuk mtrx pon gune..smpai bebdk ni bleh ckp tu bnde yg aku suke sebut....shittttoooo....(wan azami yg ckp ar)

jadi..perlu ke ubah...x kot..biarlah..kalu mrh dlm english pon x nmpk sgt kan...
hhhuuhhhh....tp bhsa jiwa bangsa...kamonlah weii...

Memartabatkan Bahasa Melayu, Memperkasa Bahasa Inggeris....wahh....boleh jadi ckgu ni...(cikgu kaki maki...x sesuai kot kery)

welcome 2011

selamat dtg yeee

2010 nk pegi..2011 kemari!

lagi bape jam je nk habis dah 2010...hmmm...k..mari lah kite lihat azam thn lepas yg tecapai...mmmm...sorry...tiada azam...hahahaha

sebab pe thn lepas x de azam,sbb aku x ingt....

yg pntg..aku tau azam aku ape...actly tiap thn adalah sama...iaitu melihat kebahagian kwn2 ku dan membntu sesiapa je.....ok..tetibe teringt mak aku...die selalu tinggalkan ape yg die nak sebab org lain...smpai aku pon penat tgk..mak aku x kesah pon..wlpn bkn die yg berhutang....tp die tolong bayarkan...wlpn kene pape..die tetap tabah...

dan aku mengharap..thn depan...2011, aku akan menjadi setabah beliau...semoga aku x berkira....dan semoga aku mendpt ramai kawan yg memahami aku..dan semoga fmly ku bahagiaaaa.....itu yg pntng..dan last harapan...barulah untuk diri sendiri...semoga aku berjaya thn ni..aku akan fokus balik.....hhmmmsemoga lah aku berjaya...

aku percaya yg 'u' should come first...thn baru 'i'...
hhuuhhh...........dan aku ade satu tabiat yg aku x tau nk ubah atau nk kekalkan...tu next post la...nk layan ambng 2011...oowwhhh yee..kat pntai penoh org ngah main bola...mintak2 x de pape jadi...ye la..kalu turun bala bukan sorg je kene..tp masyrkt setmpt akan kene sekali..kannn

Thursday, December 30, 2010

biar papa, asal bergaya..tuuihhhh.....

haddoii..,kali ni jgn ngarut...tiap kali entry baru..mukadimah mesti ngarut..kali ni x boleh. btw,bile ye duit nak masuk..

bukan ape,sedih la bile x de duit ni..niat dihati nk membntu.tp sebab kekangan duit, xdpt nk wat pape...hhuhhh..jadi dah papa,,boleh ke bergaya???

aku bile dgr je perkataan ni..rasa nak duku/luku/lekuk/(senang cite ketuk) je kepala sesapa yg ckp..bia papa asal bergaya...haammbbooiii...dr ko papap dan bergaya..baik bersedrhana je...sebabnye,kalu bergaya sebab hutang,hahhh,,,ko nyusahkan diri dan juga susahkan pemberi hutang tu...(kengkawan unimas...ini tiada kene mengena dgn probm aku ye,..hahahaha.......)

org biasa pakai memahal dan berjenama sebab nk org pndng up sikit..addooii..kamonlahh....itu dulu,sekarang tidak..(suke hati je aku bubuh kayu ukur kan...betul ke ni)..alaaa,takat pakai kete mahal, x semestinye kaya...

bukan nak ckp ape la....kite kan..kalau hidup kat dunia ni.,jgn sesekali bergaya dlm masa yg sama menyusahkan org lain...x bagus ye....ccehhh..aku tulis pndai..diri sendiri???
ya Allah...jauhkan lah...

bukan ape...aku sian tengok, org yg disusahkan tu....sebab aku selalu kene...hhaaiiyyaaa...mlang kan...selalu je kene...nk wat cmne...sedih tengok org susah..padahal diri sendir kais pagi makan pagi dan tgh hari...kais petang makan untuk ptg dan malam...punyelah susah aku ni.

cume dok kat umah ni lain sikit...2010 nak habis..harap dpt yg terbaik 2011....harapan aku...ehhh jap..kalu aku tulis pasal 2011...jap gi nak tuilis ape????
ohh..cannot..k ar..nk cari makan...bubyyyeeee......

kanak2 sirusa bergabung!

(kami bertujuh,aku yakin..lepas ni akan triple kali ganda ok!)


Ok..selamat semua..hhuhhh..penat nye melayan kerenah bebudak kat page facebook Suzuki cup..errkkk..kantoi..aku x wat pape..komen gmbr je..lalalala….ye la..ngaku la..sy hnye memastikan Malaysia tidak dicemuh…ingt..! tidak dicemuh! Cceehhh..jadi awas ye….semangt harimau Malaya sgt kuat. Habis sume aku sesah kang.

Ok,mukadimah di atas tiada kene mengene dgn ape yg nak tulis dan juga tidak berkait langsung dgn tajuk. Ape yg aku nk citer adalah 1st reunion or small gathering kitorg ex sirusarianz pada jam 2ptg(actly shaza ngn rozela n lyana dtg lmbt.,..pukul 3…cceeiihhh) pada tarikh 30hb 12 2010…

Ini adalah 1st perjumpaan kami setelah lama x berjumpa….hhmmmm…..lama gak la..tp x de la jumpe smpai nangis berpelukan…drama gile..

Permulaan bile shaza yg jarang gile dpt permit kuar rumah tnye aku..kery..jadi x??

Ceihhh..lagi mau tnye..aku ngah syok berguling2 atas katil tunggu diorg msj..aku ckp..aku on je…(ni jwpn rasmi aku…)

Nk bunuh masa, aku pon gi la umah paan yg baru blk dr kl…katanye x de transport…ceeiihh..pemalas…dh amik dak tu..(naik moto je pon..) amik plak dak topik…lagi pemalas die tu…ohh yee…mesti sume pelik kan..aku naik moto..amiik paan..pastu amik topik..muat ke…(logic akal..X MUAT!)

Haha..topik dok dlm bakul…x de ar..die naik la moto die..kalu nk tompang gak memang ku pang mamat nie..yg x boleh blah..die siap berkain pelikat dr umah atok die…(die selalu gune alasan…aku kat umah atuk aku ar..x boleh… pon>) mamat ni slow betu la….x tau nape….lalala

Lepas tu..tunggu la mhklk tuhan lagi 3 ketul tu….eehh 4 ketul..faez pon mkhlk gak….

Dtg ar si shaza,rozela,lyana…nazirah x de..shaza ngeng x perasan nset clcm dok bunyik..sian dak tu..ampun ye nzrh…..tgh dok berborak…(kalau rozela mengutuk)…dtg la faiz…dgn kawan die….dan aku x kenal…baru aku perasan nape aku ckp yg aku mcm kenal je kwn die..rupenye, muke mcm member aku kt kolej..lalalala…salah org..

Pastu jadi lah datig 2 hala…si rozela ngan kawan faiz..faiz dgn…mmm…nk sebut ke dgn sape…hhhmmm….sian plak…ok la..faiz dengan LIYANA ZAHARI…harap mklm..(aku try link kan ke blog ko..baikkan… :) )

Aku,paan,topic ngan shaza…terus kan berborak…ok la…jujurlah..teruskan mngumpat..or bergosip…pastu makcik rozela belnje goring pisang..(bukan makcik die...actly rozela tu yg makcik....makcik berselendang) well,,dh dpt jpa…kan hebat..dah ar UPNM…gah tu..(tp die awam je…penat je kan aku puji)..ok air lyana tu belanja….hmm..shaza ade blnje gak ke??? Ade kot..anggap ade la..aku plak…

Harap maklum…hangpa meetng time ptptpu x masuk lagi….aku tukang makan je la….(ptptn! Bile nak masuk ni…penat aku tunggu…)

Pastu jejln kt pntai…smbil thn krem mulut(tu shaza..padah gelak direct non stop)

Hhuuhhh….lepas ni ade plan nak wat lagi..kali ni with babiQ n nk ajak ramai lagi…bak kata paan…

”ko buat tu..ko buat ni..ko plak report tu…(dan shaza jerit,aku bendhari…tetibe je)…dah setle baru report kat aku…pas tu aku akaannnn….wat bodo je ar”…cceeiihh…ckp berapi.

Ni beberapa gmbr yg disnap oleh kwn faiz(ade gune dtg,,.hehehe,,thnx ye…aku x tau nama ko… :P

Nak jumpe lagi…have a lot of fun….


ok.makanan ni di sponser oleh mereka..aku tukang makan.tp paan starter.die lagi pelahap dari aku.itu fakta



ni gmbr org yg kene krem mulut. dah duduk sebelah rozela..kuat laser tu...cceeiihhhh..pssttt.. topik konon malu. xsentuh makanan ok. aku tau,lepas balik mesti die beli lg bnyk sebab nak bls dendam. hahaha


ni khas buat daniel yg kata kitrog memane nk kumpul. ni bukti ok. dan sy sgt yakin.lepas ni akan berkumpul lagi. anda jgn risau dan percayalah pakcik.


sy x suka gosip yee....opssii...lyana..kali ni di upload di blog panas aku.hehehehee


kenapa anda berdue je yg pandang kamera??? pakat ke..hahahahaha.....blog ku syurgaku


x tau nak ckp ape....gasaklah korg......


ni last picture,..yg baju merah tu..hhmmm...aku x kenal, tu kwn faiz...nama die meon...meonnur semad.....tah betul tah tidak..aku main bg je...hehehe...nk jmpe lagi..aftr this ye yg lain...


~~~~~~~~~~~~~~~~~TAMAT SUDAH,NANTI ADA LAGI~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuesday, December 28, 2010

Its wonderful when a stranger bcome a friend but its realy killing pain when the friend bcome a stranger

sabar jelah...org selalu salah paham kan...cceeiiihhh
kekadang tu..ade yg dah berjaya....dah naik sikit...lupe terus kat bwh.
ini adalah lumrah manusia....bile susah kite cari kwn..kwn tolong...bile senang...buat lawan...

mcm ape yg kwn bhs aku,abg haja ckp...macam tajuk entri ni lah

perkara yang menarik adalah seorg yg tidak dikenali menjadi kawan...tetapi sesuatu yang jelik bile kawan manjadi seperti org yg tidak dikenali...

x best kan....
bile kite tnye. die ingt kite ni ape je..hello, i ask bcoz i care dohhh....
ala,,x kisah mana pon...

bile pikir balik..sbnrnye aku rase seronok..mknenye aku bukan org yg tinggal kan kwn susah aku...dan aku agak bangga wlpn lepas kwn aku senang,wlpn die lupakan aku, sebab rupenye..aku masih boleh membntu org lain..,,

ps-alhamdulillah..,aku berjaya kawal perasaan n x post bnde yg menyakitkan hati...

berat mata memandang..rebeh lagi bahu yg memikul

hhhaaahhh...ni nak berstory ni....
ade org suruh presdin FAM letak jwtn sebab jual tiket bola dekat org indon...
siap ckp yg die bodoh la..jual tiket kat indon x de pendirian ar...tp masng2 x pernah pikir kan, ape kesan die buat mcm tu....kalu lah die x jual kat warga indon...rase2nye lah,,,dpt ke penyokong mlysia kat indon tu gi sokong malaysia????
jgn harap lah dapat..jadi, nmpk kan kesan die...pape pon yg berlaku..jgn risau...kite kan berhemah..x yah kutuk2....yg indon ckp rimau jadi kucing....ade ckp garuda jadi gagak....

kalau mcm tu..kite tunggu je perlawanan akhir antara harimau dengan garuda....

x pon, kucing vs gagak.....hehehe..kucing pon kuat wat....sekali terkam...habis lah gagak yg bisa mengotori kwsn2 bndr....

ps-ampun ye.....hehehehe....

Wednesday, December 22, 2010

"RISAU" itu merencatkan

naaahh....tajuk dah kasi terencatkan. terencat kejap x pe, pastu back to normal. selalu ngarut bile tulis blog. Ok,,sape yg x pernah risau! angkat tgn kanan...cceiihh...korg x angkat pon,.aku tau..jauh dlm sanubari tu, mesti pernah risau kan. hhuhh...so,standard la kan kalau kite risau2 ni,. cumenye,ia akan jadi abnormal bile risau tu melampau..hhuuhhh....tu akan merencatkan perkembngan kot...x caya..

cube ingat balik..kecik2 kite panjat pokok..mana pernah risau jatuh..main pnjt je..tau2 dah sampai kat atas..(untk sesape yg kecik2 dh pnjt pokok la..kalu x pernah..hhmm,,malunye hidup x pernah memnjat pokok....xkan dah besar2 baru nak rase pengalaman pnjt kan..jadi masa kecik la harus pnjt..) tp sekrng ni...nk pnjt banggunan pon kite risau...naahh,,terus x cube...nape kecik2 boleh dah besar x boleh..sebab kite RISAU

ckp org kan..aku pon ade bnde yg aku risau...dan sbnrnye..menyesal risau over2..

kisah risau 1

ni memule aku risau. masa ni darjah dua...bulan 9..ingt lagi. kene pindah sekolah...wuwuwuwu...dah ar kat sekolah tu aku dah feymes..(padahal baru drjah 2). ye ar, kat sekolah tu aku dpt no 2 pertdngn bercerita, pertandngn membaca, dan juga dalam rumah sukan. dulu2 i pelari pecut ok..sprinter..(errkk,,betul ke eja..dan lagi erkk...betul ke dulu aku lari.) betul la..seblm aku jadi comel la....tcchh...k sambung..seblm pindah tu, aku sgt risau,takut,cuak dan ragu2..masuk sekolah baru...ciiss..2nd day kene kutuk sebab gi sekolah pakai baju melayu..(sile rujuk post2 terdahulu.malas nak taip). tapi last sekali..perghhh..aku berjaya gak kat sekolah baru. buang masa je risau dan nagis..(aku nangis sebab ade sebab..bace balik post dulu2.)




kisah risau 2

ok,kali ni lagi stupid. aku dpt 7A 1B dlm PMR (dan B aku BI..dari upsr aku nye BI B,,,x pernah A..nasib muet band 4..). pastu aku dpt twrn gi mrsm terndak. aku memng bnci gile. masuk x ikhlas.. aku risau kot, ye ar..kat sekolah lama aku dah jadi pengawas, pastu bakal uruskan mcm2 bnde., rase xbest sebab masuk mrsm. mesti aku akan jadi pendiam dan rasa useless. ghupenyeee...ceehhh..aku siap jadi BWP (badan wakil pelajar..not berak waktu pagi ok...) dan juga PRS (pembimbing rakan sebaya...tp ade ckp pemusnah...shhiittto). tengok,buang masa lagi aku risau...hhiissshhhh




kisah 3

ni pon same..lepas abis spm..ok,,kali ni x de point nak bngge diri..cciiess...results mcm belacan! teruk ya rabbi..mali aku hidup di muka bumi ini..(saje over,,sbnrnye mcm biasa je). ok, aku pon risau sebab ape..sebab aku x dpt mtrk dan kwn2 lain sume dpt mtrk, muke aku yg risau dah mcm termakan asam gelugur cicak sambal petai, ya rabbi...ni sume sebab slh mohon mtrk..kononnye mintak kolje mara kulim..sekali results hampeh...x dpt...risau ni...last sekali dpt 2nd intake....seminggu masuk, dpt tawaran fisiology...tp aku gi mtrk..sebab mak aku suruh..hhmmm..mom 1st..

dan sekarang...aku ngah risau pikir pasal ape la aku nak keje nanti...tp bile pk blk..,x yah lah nk risau.sebab lectrer aku, sir juki(sorry sir,nama sir classic sgt,sy x reti eja.reti sebut je) ade ckp, buat ape nak risau pada sesuatu kalau sesuatu perkara tu ade jalan penyelesaian. buang masa je. kalu perkara tu x de penyelesaian,lg la bodoh kalau risau..ye ar..bnde tu dah x de jln...x yh risau le,,,face it..contoh,risau exam..nak risau ape..ade jalan..stdy ar..sekali fail..risau gak..nak risau apenye..kalau risau sampai air paip jadi wane kuning pon, bnde tu x kan berubah..jadi..harungilah....

p/s- risaunye keje nanti....
aku ade sorg kawan ni...nama die Mohamad Aizaruddin Adanan....
perangai die..gile...nahhh..ko nak aku mengabadikan diri kau dlm blog aku ni kan..ok....

well, org penting mcm aku ni, 50thn akan dtg org akan try kaji dan mencari mklmt pasal aku..so ko boleh tompang sekali...(ok..stop merapuing....)

ko memang saje kan......mencari pasal betul..nasib lah aku ni jenis baik dan malas nak layan...(sebab tu aku post kat blog je...)..ikut kan ati..mau je aku sumbat todak berduri kat lubang anus die...(maaf pembaca...tertaksenonoh kejap)

bile pikir balik..dah lama rupenye x jumpe mamat jongos selebet tu..(aku tau prangai siot die masih ade...)
kalu jumpe balik member2 lama..mesti seronok...owwhh....smlm kuar ngan wan hazami.....ti update la cerite best time tu/....

to aizaa....
aku siap buh link ke facebook ko..berbngge sikit...
oohh yeaa...aku ade gmbr comel ko tgh tido..ti aku try cari balik yeaaaa..... :)

Wednesday, December 8, 2010

saya BUNUH DIRI lagi...

kali ni..memang betul aku bunuh diri....td...jam 10mlm..aku buka fb...gatal tgn...nampk la ade budak sorg ni...ckp yg team unimas ade 3 org je untuk debat satu malaysia..dan diorg mencari sorg nenek bidan tok jadi bidan terjun...dan aku plak dgn rajin nye bertnye....seterusnye...dgn berbekalkan zero ilmu tentang pengetahuan...aku pon pegi gak esok kat UKM...memang aku bunuh diri.....

ape la nak jadi....mati sia2 ni...ok ye bakal teammate....sy hnye lah nenek bidan yang akan berusaha mencari isi....dan peringatan...jgn ade diantara kalian yang SAKIT,DEMAM,XDE SORE dan pelbagai penyakit yg akan menyebabkan simpanan bertauliah terpkse turun padang...AWAS ye!!!....

lup dup..lup dup...

Monday, November 29, 2010

jauh dari blog!!!

sudah ku bilang,jauh kan diri dari blog kalu marah...x pe la..ni blog aku.....
bangkai tol ar....this is my way kot...just follow what i want....kan mudah je hidup.....cceeiissss...

Gosip yg aku rasa teruk!!!

salam gosip sume. ni nak habaq ni,.aku ni kan bab2 cerite panas kan memng laju kan. chanel sentiasa baik.cite buruk ke,citer kurang buruk ke...cite lawa ke..sume aku ade...tetibe tu,td aku dpt tau pasal satu gosip..pasal aku!

WHAT THE FOOD...

hamboi...gosip ni agak dsyt gak..nk gelak pon ade..
tau tak ape...gosip tu mengatakan aku dapat keta viva hitam dari sesorg untuk tolong wat bsns sewa kereta...hampeh tol,aku jage keta tu..dlm masa yg sama, kalu aku gune..aku bayaq kot...

kalu betul la...perrrghhh..bahagia kot dunia ni...(akhirat jgn ckp.......aduuuss)
ye la..ade org sponser keta kan..mau x bhagia...ceeitt podah

Saturday, November 13, 2010

lelaki semua same je!

hehehe...terbaca post kawan aku. bnde betul kot.
kenapa ek, kalu perempz kapel mesti bngge., ayat yg x boleh blah, "bf aku x tau, die baik" x pon.. "die lain la"

tp bile dah clash..."ahhh,sume laki sama je!!"
hahaha...bukan nak bias tp memng betulkan, emo pompuan kekdng tu mcm sot sikit..opss...just my opinian k.

Saturday, October 23, 2010

heii..dalam dunia,mana ade yang adil.

Bosan la bile tulis kat blog bnde yg simple…ok..kali ni nak tulis bnde yg x simple..iaitu formula math…ohhh….tidak…baik bincng bnde lain…

Aku nak ckp pasal ape ek….owwhhh ok….pasal dunia ni….adil ke tak….

Mudah je jawapn die, dlm dunia ni..mana ade bnde yg adil. Betul kan…kadang2 tu, kita baca bagai nak gila, tp last2, budak yg kaki tido tu yg berjaya,,,,

Nah..tu antara contoh dunia x adil. Tapi jangan slhkan tuhan plak,…dosa tau sebab tuhan adil ngan sume hambenye..so,salahkan diri sendiri…

Pernah x jalan2 gi shopping….pas tu jumpe satu couple ni…..dari jauh sweet je…sampai dekat..pergghh…asal awek cantik tp bf buruk…..huhhh…dunia x adil…aku pernah stdy kat libry..(x tau la lbry mane…tp lbry ni libry yg x lngkp la sebab buku x bnyk..ciss,sempat kutuk). Ngah kusyuk2 bace, tetibe “aaaiiiisssyyyiimmm”…ade badigol bersin..terpelanting buku yg aku baca tu sebab terperanjat…haram tol…aku tengok ar kat org yg bersin tu….owwhh…kapel ghupenye…yg pompuan tu dah pukul2 bf die…sebab x senonoh…(kalu aku,sepak terus…) ye ar..dlm lbry bersin x cover, die ingat sini kat karoke box ke. Yg laki tu plak…aduhhh…..perangai buruk muke sedap pndng x pe…ni dah lah attitude hampeh,,,muke plak,,,,ya rabbi….x mampu nk digmbrkn dgn kata2…aku hnye boleh bg hint….mcm beauty and the beast.

Hahhh, bukan nk kutuk…tp see, dlm dunia mana ade yg adil…kenapa la mcm tu kan….nak tau x sebab ape…sebab itu lah indhnye dunia…walaupun ade bnde x adil.,tp kite still akan berusaha supaya kita dapat..dan itu gak buktinya, rezeki tu x terletak pada wajah sesorg, tetapi rezeki tu dah termaktub…cume kite kene rajin je supaya ianya jadi milik kita….kan….

cube bygkan...bile kite buat elok2 pastu jadi...buat elok2 jadi...sume bnde jadi....macam mana nak ade masalh kan..mslh tu lah yg mematangkan kita...bak kata lenka..."trouble is a friend". lagipon baru lah kita sedar yg manusia mampu merancng...tp yg tentukan tuhan yang maha esa.....kannn..hahhh..kalau kita berbalik kat gtuhan..yup...tuhan itu adil

k lah….dah kot untk kali ni…pas ni tulis lagi….

Saturday, October 16, 2010

miz this moment.....

Andainya dapat,ku ulang kembali...

Suatu zaman yang bernama remaja....

Perghhh,,,memang kalu dapat ulang,,,sgt seronok. Lelagi masa kat terendak. MRSM Terendak merupakan merupakan tempat yang aku paling benci awalnya, suka tengahnya, rindu akhirnya...

Masih teringat kot masa jadi Badan Wakil Pelajar kat sana. Of coz la aku dapat biro makanan dan kesihatan (MAKES)....huhuhu....ade biro KEBUD...SURIA...apalagi ek yg ade short form....so, entry kali ni agak pnjng..sebab aku nak story telling pasal bebudak ni..buikan ngutuk atau ngate...saje nak ubat rindu(padahal boleh dikire ngata ni....xpe...ngate bnde baik..)

Time dapat jadi tu agak seronok la sebab undi aku agak tinggi...cume time die umumkan tu aku kat dewan makan, so x dpt la dgr....(dewan makan tu dah mcm pejabat aku kan....faham2 je la...). bile aku sampai kelas je bebudak ni congrate aku..memule x phm..lama sikit baru mengerti..aku lepas jadi bwp.....yang x tahan budak homeroom aku ade lagi 2 org pon lepas..homeroom kitorg special sebab ade 3 BWP...huhuhu(kepada yang x tau tu...homeroom macam keluarga angkat kat dlm sistem mrsm..maklum la,dok jauh....so,ade la famly angkt...dikalangan pelajar dan cikgu gak...aku DRACO B....die ade 12 homeroom......kalu cite pasal homeroom lagi panjng sebab homeroom aku sgt gempakz dan dasyat...)

Lama sikit lepas dpt jadi tu,,baru die bg kitorg pos atau bidang kerja yg patut kitorg buat....

Presiden: Loqman Haqim...budak kelantan yg bermaustatin kat melaka....komferm la budak ni yg jadi...sebab aku ingt lg time pendaftaran time form 4...die dtg dftr siap pakai vest.....bukan pakai saja je...tp memng mantap la...sebab aku rasa, batch kitorg agak mantap gak ar tapuk kepimpinan...tahniah pakcik(walaupon dh 6thn berlalu....)

Timbalan Presiden: Syuhada atau org biasa panggil Shude. Budak ni patut panggil blade...sebab gaya jalan die..pergh..kalu kat bahu ade pisau,ramai dah mati jadi mangsa budak ni...hehehehe.....shude ni kej memangku time loqmn ni xde.....

Naib Presiden I : Akmal Hanif Mazkamal(homeroom aku)..org panggil BOX....jgn tnye asal sebab aku pon x phm...KBOX ke...XBOX ke...agaknye macam Pensel Box yg aku biasa usung kehulu kehilir tu kot....naib satu merangkap ketua Lembaga Disiplin Pelajar. Budak ni kaki buli(hahahaha...) dan die jugak paling kuat mintak mak homeroom aku masak itu ini....dah tu, mls pon ade....(ceiittt.....).tp dalam hati ade taman..handset plak,3 kali kene rampas dalam masa 1 bulan......dan bnyk lagi...kalu cite ramai x nak baca...silap2 blog aku kene saman.

Naib presiden II : Abu Zarin....ayam serama yang cakap meletop...(mintak2 ko baca...hahahaha). die merangkap ketua prs.yg plng pntg pasal hayam ni...die kalu plan hancurrrrrrr!!! Ade plan beraya hari raya ketiga....aku jumpe ko kat unimas aku rembat ko....

Setiausaha Agung : Puteri Atiqah Syakila..PAS(aku x pernah lepas eja nama dak ni...ampun ye...). putek ni dasyt dan agak garang..tp pelik,ramai plak jr suke budak ni...die garang dan sgt menakutkan..scary gile..itu kalu ko x kenal die..kalu kenal...alaaa,put ni x de la garang mana...badut lagi ade..hahaha...put buat keje mantap kot...sume mesti jadi....(bak kata jeevan la...)

Bendehari kerhormat: Jeevan Reedy...ke Ready,,,same je kot sebutan nye. Hah,ckp pasal sebutan,budak ni lagi ade sebutan yang agak melampau..kalu nak tunggu die cakap,memng x habis..lmbt sgt..tp aku ingt lagi time die jawab prtanyaan ‘kenapa bwp ade baju mcm2,mesti gune duit kitorg nak buat baju’..die jawab simple je...’kami tahu halal haram..kami gune duit sendiri buat baju...’ kalu aku..aku jawab, ‘waklu,baik sikit hahhh,,,setakat duit korg bg, buat singlet pon x lepas la wei....’ oppsss...off record....off record..memaen je.

Dah habis MT...

Pastu exco plak...ade 8 rasenye...klu silap nanti aku edit...tp kitorg x pnggl exco.kitorg panggil biro.

Biro Makanan dan Kesihatan(MAKES) :Khairi jadi ketua biro...baik budaknye....pembantu anuar.....budak tinggi ni....biro kami berjaya dgn gilang gemilang..sebab kitorg dpt mesin air RO.....wuuttt...wuuttt...dan kitorg gak yg akan handle makanan bg ape2 event...ajk ade 4 lelaki, 6 pompuan...kot.....sebab ikut jumlah blok...bayangkan, lepas event je, ajk aku yg angkut periuk untuk basuh....pastu bg kat mkcik dewan makan....sgt terharu....(menitis air mata bile ingt balik....oveerrrr). aku ingt lagi...bermacam jenis binatang yang aku wat sample bg kat hep...memule just report je la...bgtau yg bebudak ni jumpe itu in kat dalam makanan...die suruh bawak bukti...haiihh..,,budak jumpe binatang dlm makann waktu makan malam(pukul 6ptg)...die nak suruh aku simpan sampai esok ke...x pe,nak jadi cite, diorg jumpe ulat gonggok time minum pagi,memang aku usung ulat gonggok goreng tu dari dewan makan a.k.a teres teratai tu smpai ke dpn muke hep..hahhh..terkejut..terus tukar tender makanan....dsyt kan...tender baru bagi makan plak ikan paus ngan ayam paus...(tp lepas aku habis jadi biro makanan...aku x sure apa jadi...dgr cite makcik tender baru pon buat hal...entah...). dan aku lah yg selalu gadoh ngan pekerja teres...mlm ni nak pukul aku....ptg esok kene tukar jaga kat surau....kuasa veto kot...ingt lagi..kol 11 mlm abg cafe tu pnggl aku gi masuk kat tempt dorg memasak pastu maki(ayat over..actly dorg marah) aku sebab report bg bebudak makn sikit...tapi die silap...masa tu juga aku sound die..terkebil2 ko....nak bg budak makanan biarlah ikhlas.senyum la sikit ni tak....puas ati aku,lain kali try ar nak marah aku tanpa sebab yg kukuh... satu bnde je yg aku rasa nak ketuk anuar bile jumpe budak ni bebile masa,.. aku ade jumpe gmbr bebudak blok J ngan I yang die x hntr kat makcik yg uruskan asrama....ceitt..padan la mkck tu asyik bebel gmbr x hntr lagi..padahal aku sgt yakin sume gmbr dah lengkap....dapat ko,,,memng nk kene.......biro aku je aku cite pepnjng..biro2 yg lain...pendek je la....hahaha

Biro Kebudayaan: Intan Syafinaz dan dibantu oleh Lily....dedue kecik...antara yang aku sgt ingt adalah kejayaan budak ni berjumpe pengetua ditemani oleh loqman untuk mintak kebenran nak buat sambutan kemerdekaan pada jam 12 tgh mlm...ye la..ade ke diorg cepatkan jam kat dewan dari pukul 11 ke pukul 12..mcm la kitorg x pakai jam kan..dan diorg berjaya pohon..hebat gak ar. Die gak yg wat backdrop smpai terpijak paku tekan....sgt kebudayaan...lily plak terer main gamelan....tetibe teringat kes barang2 gamelan berbunyi sendiri....seram kot..

Biro Maklumat dan Komunikasi (MASKOM): Raja Yasmin dan adik kesygn die,raziq...dedue melayu celop...(ampun weiii..hahahaha) diorg sgt hebat bile speaking...betul..x tipu...x tahan kalu tengok si min ni makan gune tgn....hahahaha....x pe.....kite2 je tau....raziq plak....tah,..x tau ape masalah budak ni....diorg uruskan pengumuman penting masa rehat...diorg la akan gi ke bilik PA untuk sampaikan mcm2 bnde...ade gak ri tu wat dedication lagu raya....

Biro Sukan dan Riadah(SURIA)....nama suria, x menahan...: thiagu dan co captain, ekin.....aku x suke biro ni.huhuhu...sebab berpeluh2...tiap2 pg ahad nak buat senaman ala askar......ceeitttt...nasib x jadi...sebab komferm bile buat pg ahad,aku x kan bgn...helloooo....masa untuk bgn pada hari ahad adalah pada jam10..(bile kat luar bilik jr dah bising kemas blok.....) diorg ade wat mcm2 game yg aku sendiri tak ingt...tp kesian ar.,batch kitorg x de sukan antara rumah sukan....ngade,time kitorg je mcm2 bnde nak cut....

Biro Kerohanian (BADAR) : Che Anas dan dibantu oleh aisyah...badar adalah pertubuhan badan dakwah dan rohani.dan badan ni dijaga oleh biro kerohanian...jgn la ditnya ape keje diorg...sume akan sedia maklum. Diorg gak akan uruskan kelas fardhu ain untuk muslimat sebab yg lelaki time tu gi sembhyng jumaat..aku ingat lagi,anas pernah kejar kapten batch kitorg sebab nk gi padang pakai seluar pendek....lawak tol....

Biro Akademik(waaa,,,,betul ke eja ni....) : Syarifah NANA...hahaha......syarifah aliana kan nana oiitt...dan penolong kelas, Fadhilah...(fadnor)....die uruskan hal2 akademik,. Contoh kalu ade budak yg bermasalh dgn pointer yg salah key in ke, bleh rujuk dorg...tp....bebdk tdk sgt berjiwa berdikari...diorg terus jumpe sendiri...diorg ade gak plan nak letak rak2 simpan beg...tp x dpt...atas alasan MONYET!!! Risau monyet tu kombah beg ngan buku yg ditinggalkan.....monyet ni memng celanat...aku tinggal buku dalam meja/bawah meja pon diorg kombah...

Biro Kebajikan..: Syira dn dibantu oleh Cypop..... biro ni paling banyak nangis. Bayangkan lah, diorg penat2 cari tiket kat melaka central..bile dah habis...diorg kene maki...sedih kot....bile tiket harga rm7.90.....diorg akan genapkan rm8.00...sebab nye, segala belanja untuk diorg ke MC adalah duit sendiri kot. Lgpon diorg memng akan simpan duit tu kat tabung kebajikan supaya kalu ade masalh boleh gune duit tu..itu pon org marah...ari tu diorg belikn tiket budak ni mlm sebab tiket dah habis...pon kene marah....bile x beli pon kene marah....aku hanya mampu kesian je....penat buat keje,tp kene marah..hari tu aku ngan syira ni gi mrsm serting...jumpe la exco kebajikan kat sana...rupenye diorg pon kene bnde yg same....sedih kot...tp respect kat syira and cypop sebab diorg memang akan berjaya tempah track untuk angkut bebudak ni gi MC....owhh..mc tu melak central....

Biro putri...:Ratu aszwanie dan dibantu oleh dinie. Ni bukan biro untuk putri atqh syakila tau...ni biro untuk jage kebajikan pelajar wanita.biro ni gak la yg bantu aku setlekan isu antara pekerja dewan makan ngan pelajar putri...ade kes pljr putri gadoh ngan pekerja dewan makan.....time pekrja tu menjerit aku plak ade kat tgh2...memng seriau...huuiihhh...biro ni gak cube menghidupkan hari putri...tp pengetua suruh buat gak hari putera...sian asz.....sabar lah yeee...

Ni la bekas BWP 2006/2007 MRSM Terendak....memang seronok bile ingt balik...rindu pon ade....andai nye dapat,ku ulang semula....ceeiihhhhhttt........tetibe teringat jamuan raya yang aku berjaya handle dgn kerjasama PUM....pergghhh,,,memang best,,,,kat tgh2 dewan susun sepnjng-pnjng meja untuk bubuh kuih raya yg berlmbak..memng grand sambuatan raya time tu....tp gmbr bwp x bnyk yg di snap masa kitorg bekerja.....

Bestnye bekerja dan memimpin dgn cara sendiri. Biro makanan mantap sebab memsng ikut cara aku. X seronok kan kalu memimpin bukan cara kita. Hhuhhh...memimpin dgn bukan cara kita adalah sesuatu yg sgt x best.

Monday, October 4, 2010

tudung

hahhh...tetibe terpikir....
pompuan akan lebih cantik kalau pakai selendang ke(gonjet), tudung biasa ke, yg main sarung ke atau x payah pakai langsung?????

actly pakai tudung ni,ustazah aku ckp...dpt tolong org pompuan gak...sebab, struktur rambut pompuan x sama mcm lelake...rmbut pompuan mudah rosak bile kene sinaran uv...tu antara sebab disarankan bertudung...

berbalik kpd persoalan di atas.....actly akan nmpk cantik kalu pakai tudung yang biasa...yg jenis bawal ke....yg sarung pon ok....tp biasa yg sarong tu mcm senteng je...mcm lawak...
yg selendang plak,,,,bile pakai,walaupun corak die cantik...tp kalu berbndng pakai tudung biasa...yg tudung biasa lg cntk.....cayolah ckp den.......

Sunday, September 26, 2010

Sukan Air.

26 september 2010, ahad lepas. UNIMAS ade menganjurkan sukan air peringkat kolej-kolej kediaman. so, macam biasa..bile pertndngn..aku nak menang je...standard ar tu...semua presiden nak kolej sendiri menang.
ketua exco sukan plak asyik ckp jgn risau....jgn risau...x yah praktis and so on...aku plak terpsyco dgn kolej lain yang praktis tiap ptg...
nk dijadikan cerita, kolej aku bolot keempat-empat piala pusingan iaitu,peserta lelaki keselruhan,peserta wanita keseluruhan, juara keselurhan dan juga juara kumpulan sorak.

memng hebat...makin hari...makan syg kolej....wuwuwuw

Friday, August 27, 2010

dark coklat

aku kan ade cite pasal tanggung jwb ngan dark coklat.....
hhahhh,,,mesti x baca lagi...so, ape kate bukak balik entry lama..bace!

dan aku dapat dark coklat yg plng pht..iaitu aku terima satu jawatan yg agak berat..iaitu,presiden kolej cempaka, kire Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) la ni...

x tau la asal amik, maybe sebab dr dulu minat bnde2 mcm ni kot..tp tu la, bile dah kijo ni, dpat la rasa kepenatan dan kesengsaraan,

bygkn,bulan posa la kene uruskan kemerdekaan,bakti siswa, konvoi dan mcm2 lagi....

tp kire ok la,,sebab sy ade MT dan Exco yg sgt bbooommm!!!!

timbln 1 dan 2 masing2 pernah jadi jpk b4 ni....so diorg sgt membntu...bnyk

su pon sama,pernah jadi jpk...dan die pon bersistematik...nasib la...memang die akan remind aku...exco2 jgn ckp la...sekrng ni memsng tgh bz uruskan bakti siswa, ade setgh uruskan hiasan kolej, ade plak uruskan konvoi...memsng bz...aku plak....pon bz...lagi bz bile kene pnggl untuk menghadiri mcm2 bnde...haaiiyaaa..penutupan la..,,makan2 la...(suke...)...

tp sy suke bz!

tetibe teringt biro makanan dan kesihatan.....berjaya gile...harap2 jpk cempaka pon sama....huhuhuhuhuuuuu.....

Monday, July 12, 2010

benci problm duit

Malang.
Aku x pernah sangke yg aku akan sentiasa menghadapi masalah duit..dan aku dapat rasakan yg aku akan merana seorg diri…sebab memang x de sape dapat tolong…
Mcm mana aku boleh face the problem.,cite die mule mcm ni…
Aku balik unimas ari rabu…agak awal la..kelas start ari isnin depan…aku dpt la tgk bebdk ni wat orientasi.,ari khamis plak..mlm tu aku lapar…ajak member keluar kejap…nk beli something…pastu boleh beli brng2 penting.
Memule tu kan..aku x nk kuar tau,.aku siap call keta sewa, ckp aku x jadi gune sebab hujan…tp x tau bile dah mlm tu rase nak kuar gak….
Aku pun bawak la keta kancil tu. Kitorg kuar berempat…jalan licin…agaknye sebab aku brak kat atas jalan licin tu…keta aku berpusing dua kali….pastu berdentum lnggr keta lain….
Nasib x de yg mati…(kalu aku mati pon rasenye senang dah keje…x yah byr bagai…)
Tp sume dah setle kat balai…walaupun setle balai..tp kene gak bayar….aku dh kuarkan ptptn sebnyk rm1000 untuk bayar keta sewa ngan saman..tu pon x cukup lagi.,baki ptptn tinggal 700….aku rase memng x cukup kot 700…..makan lagi…..parents x tau lagi kot…
Ade niat nak keje…tp jadual aku mcm ape je…walaupun aku gadaikan jam kredit sem ni…sepatut boleh amik 22 jam kredit…tp aku amik 16 je….tp sebab fakulti aku ade amali..so sebenrnye belaja lebih dari 16jam…tp memng x kene ngan masa…aku mintak keje kat seven eleven…diorg nak full time…lepas ni try keje kat kfc la…mintak2 la dapat…
Sekrng ni rase mcm x kisah je kalu kene langgar kat dalam unimas ni…kalu eksiden dalam unimas dapat elaun rasanya…boleh wat byr hutang2 tu…aduhhh….pening!!!

Tuesday, June 29, 2010

tikam belakang!!!


Uiihhhh….ni bengang bile ade yg tikam belakang ni…bikin panas betul….hhuuhhh,,mesti ade yg ingat ade bdk tikam aku sebab tu aku wat entry ni.,.sebenrnye saje je wat entry ni…dah lame sgt x update blog….

Tp bile dgr citer kawan2 lain…sian kan bile kene tikam belakang ni,,..khianat tanpa sedar..aku pernah kene tak??? Mcm x…..tp macam ye..pernah ke tak ekk….tah ar…

Sume org takut kene tikam belakang…aku plak lain…bukan takut kene tikam belkng….tp takut aku yg menikam..x sanggup rasenye..kpd kngkwn yg pernah kene khianat ngan aku…(x de kot…biasanye aku gurau…xde ar smpai tikam belakng….) xpon yg aku x sedar…atau yg aku sedar,…(kalu aku sedar maknenye ade sebab aku wat cmtu…)…aku mintak maaf tau…

Hmmmm…n ink share tips supaya kite x de kwn yg tikam belakng….1st of all…jgn kawan dgn satu kumpulan saje..tp,kwn la dgn bnyk kumpulan…normal la kalu kat sekolah tu ade puak2…kekdng tu puak bngse bersatu,ade tu puak kesembayu(kera sumbang bajet ayu..)ade puak pandai, ade puak tido….bnyk la puak..tp yg penting…kite kene ngam ngan semua puak…barula x de nak tikam belakng…tp kene ikhlas la…’

Dan yang palin penting adalah…diri kita sendiri!! Aku baru terpikir.,..pernah x kite tnye pada diri sendiri..kita x suke kwn ngan org yg suke tikam belakang….jadi,kite ni mcm mane???? So,bila rase akan wat sesuatu yg x elok belakang kwn kite…ingt la… jangan buat org,walaupun org buat kite…

iklan

org suka baca yang ni ke??