Pages

nanti aku follow balik!!!

Monday, December 10, 2012

"nanti uncle balik, ajim tunggu tau"



tu ayat last aku kat anak buah aku. bile norli call je bgtau pasal die, aku terus call kak reni sorg..aku x call mak aku...aku tau keadaan die cmne..aku x call kak eija...die lagi serabut. aku call kak reni, sebab kak reni dekat sana..dan kak reni agak cekal berbanding yg lain...(tp still die kuat nangis gak..cekal cmpk tepi)


bile call je ayat yg aku dpt kuar kan.."kak, org nak blk..xkire ape jadi pon,org balik"

pastu, shutdown lappy, bungkus lappy,kuar kan sweater, terus msj 3 4 org tnye free ke tak..nasib khalid free. dgn hujan, dgn org yg nk sewa keta...(last sekali aku cncel kan book org tu..sorry dik). khalid ckp ade lagi 2 org nk ikut...aidy ngn tikah...aku nebes gak,,kang aku nangis ramai nmpk.

tp bile dlm keta aku dpt thn la kot..(kot....mcm ade gak air mata yg jatuh). smpai airport..air asia ckp tiket pkl 10.45 mlm... pastu MAS ade tiket emergncy RM777... nasib bwk kwn. terus pinjam duit. call kakak aku gak...tnye cmne...pon aku tabah.. tp mcm aku blur sepnjng nk uruskan bnde tu..ic letak dlm DPT, tp aku cari dlm poket. tiket letak kat beg..pastu geladah beg x jumpe..nset dlm sweater..gelabah cari beg gak smbil nyumpah2..

1st time...1st time aku rasa sedih bile ade kat airport kuching...dlm flight...aku diam je..nasib dak sebelah ni kuat borak..tp bile sayu je..terus rendahkan hood...mesti org ckp aku psyco...

sepnjg perjalanan aku diam.. tahan air mata... menitik tu ade la...tipu kalau x sedih. abg yoi yg amik pon muke tabah gile

tp bile smpai je...(aku smpai ngn abg ipar aku-abah ajim/x smpai 24jam die blk dr PD ke sabah...) aku mcm terdiam..bile masuk je..nmpk kak reni..aku salam.. abg ipar aku bukak kain yg tutup jasad.. ape yg aku nmpk..mata ajim mcm terbukak sikit..dan die senyum,..kak eija dh lentok kat bahu papa...sayu tengok husband die cium ajim...aku terus berlinang air mata...nengok kak reni yg cekal tu pon sama...

aku masuk bilik, bersiap...duduk dpn arwah, akubace yassin...sambil tersedu-sedu...yup...aku x sekuat mana...sgt x kuat..habis baca terus slm kak eija...bile kak eija genggam tgn aku...aku ckp ngn die,, "tabah kak" tapi x terkeluar..sebab aku sebak...aku tau..kakak aku pernah rasa bnde yg lagi teruk..dan kali ni pon sgt teruk...lepas tu smbung baca, tangok depan aku ade abg yoi...muke tabah...tp bile die pandag ajim..air mata bergenang...once again..aku pon mengalir...tapi cube gak utk kuat..aku x cium pon jenazah..aku nk cium..nk sgt2..tp aku takut..kalau aku cium..time aku cium tu aku menangis..sebab ape yg ktorg pernah buat tu snetiasa muncul..kang aku nangis ade plak yg ckp aku x merelakan...tampo kang...tau itu dah tertulis..tp phm x erti sebak... :(

smpai kekubur,,aku teman..tahan lagi..dan tahan lagi...memnag perit mata aku cube thn...(tp tetap ade  5 6 titis yg mengalir)

dah selesai semua, masuk bilik aku...nk tido, tp atas katil ada frame2...plus barang mainan ajim. xpe lah..bentang selimut kat bwh..baring kat bawah je..mcm x biasa...tp time tu la aku lepaskan sume..yup..im not strong...bengkak mata aku..mungkin sebab seharian aku tahan kot..time tu terbayang kes die nk ikut aku kuar...aku nak hangout ngn kawan aku...die dah mule rapat ngn aku..die nmpk aku siap je terus kuar ayat.."cikk,,nk kot"

aku x bg sebab dh pkl 12 mlm...aku diam dulu..bile gerak senyap2,,, die nmpk...die nangis...aku nyorok dlm keta..die sanggup kuar dr rumah walaupun gelap..tunggu kat tepi nengok keta tu...bile die nangis je aku terus kuar..x smpai hati...cancel kuar..bawak die pusing2 pd, beli nugget...(at the end uncle die gak yg peghabih bnde tu)..smpai die tido.. aku happy sgt sebab dulu die x nk ngn aku..sebab die sakit..tp masa tu die sangat rapat ngn aku...aku happy sgt..

usah dikenang...hohohohho...ape tu...mana mungkin usah dikenang tu wujud.. masa arwah acu pegi..aku x dpt blk... tp tiap kali nengok post2 mengenai arwah.mengalir air mata aku...sedih sgt...kali ni aku blk...aku nengok ajim...yup..aku x kuat...

abg ipar aku sgt tabah...nasib die tabah..sebab aku tau..kakak aku tu x kuat mana..sape ckp die kuat..kitorg rapat kot antara satu sama lain..abg ipar aku buat kakak aku jadi kuat...  im glad...

sume org tau yg aku ni cmne..yup..aku xkuat mana...aku x dpt buat mcm ape yg selalu aku buat..kalau dulu..kalau aku ade problm...aku dpt sorok dari org lain...aku dpt sorok dgn senyuman...tapi kali ni tak...memng aku x mmpu sorok sgt...

harap sgt lepas ni aku mampu..sebab aku x nk tunjuk aku lemah.. org yg nmpk aku gloomy biasanya org yg betul2 rapat ngn aku...hohohoho.... (poyo, padahal ramai tau aku ni gedik..ehhh) tujuan entry bukan utk meraih simpati..tapi ini aku... perlu luahkan... dan sebagai perngtan...manusia x kan kuat sentiasa...ade bnde yg buat kite goyang... Ya ALLAH, kuatkan hatiku dan kuatkan familyku....amin

bye Muhammad Hazim. uncle akan rindu ajim..maaf x dpt nk beli baju utk ajim, x sempat nk tunai janji bawak pusing2...ajim pon x tunggu uncle...takpe ajim...sekurang-kurangnye ajim cukup kuat utk tempoh semua ni pada usia yg terlalu muda.... semoga kak eija ngn abg helmy tabah....



No comments:

iklan

org suka baca yang ni ke??