Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, December 31, 2010

1 post! ubah ke tak

wwahhh...selamat thn baru..(ttcchh..bosan gak gune words ni selalu..)

ok..aku x tido lagi..mata yg supe dupe hebat...lama sikit lappy boleh berlubang sebab mata kuar laser...addooii..kamonlah..mok tidorrr...

x pe ar..ok..b4 ni aku ade satu bnde yg aku akan buat dan mybe x berapa perasan..kalu aku msj ngan someone..thn aku fedup...i will use english...(rase manglish course my english is not so perfecto..)
wlpn aku tau words tu kekdng berterabur mcm gigi limah....tp aku gune gak ar..sebab pe ek..sebab, aku rase, aku dpt control marah..kalau lah aku terus gune bm...sumpah seranah akan kuar sebab aku memang hebati dlm menyumpah ni...jurus sesumpah tukar warna!

btw, dlm english pon i can maki maa....my favorite word is 'bitc*'...
hahaha...tu dr terendak tu...aku suke gune..smpai bebudak lain pon ikut gune...x bagus...masuk mtrx pon gune..smpai bebdk ni bleh ckp tu bnde yg aku suke sebut....shittttoooo....(wan azami yg ckp ar)

jadi..perlu ke ubah...x kot..biarlah..kalu mrh dlm english pon x nmpk sgt kan...
hhhuuhhhh....tp bhsa jiwa bangsa...kamonlah weii...

Memartabatkan Bahasa Melayu, Memperkasa Bahasa Inggeris....wahh....boleh jadi ckgu ni...(cikgu kaki maki...x sesuai kot kery)

welcome 2011

selamat dtg yeee

2010 nk pegi..2011 kemari!

lagi bape jam je nk habis dah 2010...hmmm...k..mari lah kite lihat azam thn lepas yg tecapai...mmmm...sorry...tiada azam...hahahaha

sebab pe thn lepas x de azam,sbb aku x ingt....

yg pntg..aku tau azam aku ape...actly tiap thn adalah sama...iaitu melihat kebahagian kwn2 ku dan membntu sesiapa je.....ok..tetibe teringt mak aku...die selalu tinggalkan ape yg die nak sebab org lain...smpai aku pon penat tgk..mak aku x kesah pon..wlpn bkn die yg berhutang....tp die tolong bayarkan...wlpn kene pape..die tetap tabah...

dan aku mengharap..thn depan...2011, aku akan menjadi setabah beliau...semoga aku x berkira....dan semoga aku mendpt ramai kawan yg memahami aku..dan semoga fmly ku bahagiaaaa.....itu yg pntng..dan last harapan...barulah untuk diri sendiri...semoga aku berjaya thn ni..aku akan fokus balik.....hhmmmsemoga lah aku berjaya...

aku percaya yg 'u' should come first...thn baru 'i'...
hhuuhhh...........dan aku ade satu tabiat yg aku x tau nk ubah atau nk kekalkan...tu next post la...nk layan ambng 2011...oowwhhh yee..kat pntai penoh org ngah main bola...mintak2 x de pape jadi...ye la..kalu turun bala bukan sorg je kene..tp masyrkt setmpt akan kene sekali..kannn

Thursday, December 30, 2010

biar papa, asal bergaya..tuuihhhh.....

haddoii..,kali ni jgn ngarut...tiap kali entry baru..mukadimah mesti ngarut..kali ni x boleh. btw,bile ye duit nak masuk..

bukan ape,sedih la bile x de duit ni..niat dihati nk membntu.tp sebab kekangan duit, xdpt nk wat pape...hhuhhh..jadi dah papa,,boleh ke bergaya???

aku bile dgr je perkataan ni..rasa nak duku/luku/lekuk/(senang cite ketuk) je kepala sesapa yg ckp..bia papa asal bergaya...haammbbooiii...dr ko papap dan bergaya..baik bersedrhana je...sebabnye,kalu bergaya sebab hutang,hahhh,,,ko nyusahkan diri dan juga susahkan pemberi hutang tu...(kengkawan unimas...ini tiada kene mengena dgn probm aku ye,..hahahaha.......)

org biasa pakai memahal dan berjenama sebab nk org pndng up sikit..addooii..kamonlahh....itu dulu,sekarang tidak..(suke hati je aku bubuh kayu ukur kan...betul ke ni)..alaaa,takat pakai kete mahal, x semestinye kaya...

bukan nak ckp ape la....kite kan..kalau hidup kat dunia ni.,jgn sesekali bergaya dlm masa yg sama menyusahkan org lain...x bagus ye....ccehhh..aku tulis pndai..diri sendiri???
ya Allah...jauhkan lah...

bukan ape...aku sian tengok, org yg disusahkan tu....sebab aku selalu kene...hhaaiiyyaaa...mlang kan...selalu je kene...nk wat cmne...sedih tengok org susah..padahal diri sendir kais pagi makan pagi dan tgh hari...kais petang makan untuk ptg dan malam...punyelah susah aku ni.

cume dok kat umah ni lain sikit...2010 nak habis..harap dpt yg terbaik 2011....harapan aku...ehhh jap..kalu aku tulis pasal 2011...jap gi nak tuilis ape????
ohh..cannot..k ar..nk cari makan...bubyyyeeee......

kanak2 sirusa bergabung!

(kami bertujuh,aku yakin..lepas ni akan triple kali ganda ok!)


Ok..selamat semua..hhuhhh..penat nye melayan kerenah bebudak kat page facebook Suzuki cup..errkkk..kantoi..aku x wat pape..komen gmbr je..lalalala….ye la..ngaku la..sy hnye memastikan Malaysia tidak dicemuh…ingt..! tidak dicemuh! Cceehhh..jadi awas ye….semangt harimau Malaya sgt kuat. Habis sume aku sesah kang.

Ok,mukadimah di atas tiada kene mengene dgn ape yg nak tulis dan juga tidak berkait langsung dgn tajuk. Ape yg aku nk citer adalah 1st reunion or small gathering kitorg ex sirusarianz pada jam 2ptg(actly shaza ngn rozela n lyana dtg lmbt.,..pukul 3…cceeiihhh) pada tarikh 30hb 12 2010…

Ini adalah 1st perjumpaan kami setelah lama x berjumpa….hhmmmm…..lama gak la..tp x de la jumpe smpai nangis berpelukan…drama gile..

Permulaan bile shaza yg jarang gile dpt permit kuar rumah tnye aku..kery..jadi x??

Ceihhh..lagi mau tnye..aku ngah syok berguling2 atas katil tunggu diorg msj..aku ckp..aku on je…(ni jwpn rasmi aku…)

Nk bunuh masa, aku pon gi la umah paan yg baru blk dr kl…katanye x de transport…ceeiihh..pemalas…dh amik dak tu..(naik moto je pon..) amik plak dak topik…lagi pemalas die tu…ohh yee…mesti sume pelik kan..aku naik moto..amiik paan..pastu amik topik..muat ke…(logic akal..X MUAT!)

Haha..topik dok dlm bakul…x de ar..die naik la moto die..kalu nk tompang gak memang ku pang mamat nie..yg x boleh blah..die siap berkain pelikat dr umah atok die…(die selalu gune alasan…aku kat umah atuk aku ar..x boleh… pon>) mamat ni slow betu la….x tau nape….lalala

Lepas tu..tunggu la mhklk tuhan lagi 3 ketul tu….eehh 4 ketul..faez pon mkhlk gak….

Dtg ar si shaza,rozela,lyana…nazirah x de..shaza ngeng x perasan nset clcm dok bunyik..sian dak tu..ampun ye nzrh…..tgh dok berborak…(kalau rozela mengutuk)…dtg la faiz…dgn kawan die….dan aku x kenal…baru aku perasan nape aku ckp yg aku mcm kenal je kwn die..rupenye, muke mcm member aku kt kolej..lalalala…salah org..

Pastu jadi lah datig 2 hala…si rozela ngan kawan faiz..faiz dgn…mmm…nk sebut ke dgn sape…hhhmmm….sian plak…ok la..faiz dengan LIYANA ZAHARI…harap mklm..(aku try link kan ke blog ko..baikkan… :) )

Aku,paan,topic ngan shaza…terus kan berborak…ok la…jujurlah..teruskan mngumpat..or bergosip…pastu makcik rozela belnje goring pisang..(bukan makcik die...actly rozela tu yg makcik....makcik berselendang) well,,dh dpt jpa…kan hebat..dah ar UPNM…gah tu..(tp die awam je…penat je kan aku puji)..ok air lyana tu belanja….hmm..shaza ade blnje gak ke??? Ade kot..anggap ade la..aku plak…

Harap maklum…hangpa meetng time ptptpu x masuk lagi….aku tukang makan je la….(ptptn! Bile nak masuk ni…penat aku tunggu…)

Pastu jejln kt pntai…smbil thn krem mulut(tu shaza..padah gelak direct non stop)

Hhuuhhh….lepas ni ade plan nak wat lagi..kali ni with babiQ n nk ajak ramai lagi…bak kata paan…

”ko buat tu..ko buat ni..ko plak report tu…(dan shaza jerit,aku bendhari…tetibe je)…dah setle baru report kat aku…pas tu aku akaannnn….wat bodo je ar”…cceeiihh…ckp berapi.

Ni beberapa gmbr yg disnap oleh kwn faiz(ade gune dtg,,.hehehe,,thnx ye…aku x tau nama ko… :P

Nak jumpe lagi…have a lot of fun….


ok.makanan ni di sponser oleh mereka..aku tukang makan.tp paan starter.die lagi pelahap dari aku.itu fakta



ni gmbr org yg kene krem mulut. dah duduk sebelah rozela..kuat laser tu...cceeiihhhh..pssttt.. topik konon malu. xsentuh makanan ok. aku tau,lepas balik mesti die beli lg bnyk sebab nak bls dendam. hahaha


ni khas buat daniel yg kata kitrog memane nk kumpul. ni bukti ok. dan sy sgt yakin.lepas ni akan berkumpul lagi. anda jgn risau dan percayalah pakcik.


sy x suka gosip yee....opssii...lyana..kali ni di upload di blog panas aku.hehehehee


kenapa anda berdue je yg pandang kamera??? pakat ke..hahahahaha.....blog ku syurgaku


x tau nak ckp ape....gasaklah korg......


ni last picture,..yg baju merah tu..hhmmm...aku x kenal, tu kwn faiz...nama die meon...meonnur semad.....tah betul tah tidak..aku main bg je...hehehe...nk jmpe lagi..aftr this ye yg lain...


~~~~~~~~~~~~~~~~~TAMAT SUDAH,NANTI ADA LAGI~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuesday, December 28, 2010

Its wonderful when a stranger bcome a friend but its realy killing pain when the friend bcome a stranger

sabar jelah...org selalu salah paham kan...cceeiiihhh
kekadang tu..ade yg dah berjaya....dah naik sikit...lupe terus kat bwh.
ini adalah lumrah manusia....bile susah kite cari kwn..kwn tolong...bile senang...buat lawan...

mcm ape yg kwn bhs aku,abg haja ckp...macam tajuk entri ni lah

perkara yang menarik adalah seorg yg tidak dikenali menjadi kawan...tetapi sesuatu yang jelik bile kawan manjadi seperti org yg tidak dikenali...

x best kan....
bile kite tnye. die ingt kite ni ape je..hello, i ask bcoz i care dohhh....
ala,,x kisah mana pon...

bile pikir balik..sbnrnye aku rase seronok..mknenye aku bukan org yg tinggal kan kwn susah aku...dan aku agak bangga wlpn lepas kwn aku senang,wlpn die lupakan aku, sebab rupenye..aku masih boleh membntu org lain..,,

ps-alhamdulillah..,aku berjaya kawal perasaan n x post bnde yg menyakitkan hati...

berat mata memandang..rebeh lagi bahu yg memikul

hhhaaahhh...ni nak berstory ni....
ade org suruh presdin FAM letak jwtn sebab jual tiket bola dekat org indon...
siap ckp yg die bodoh la..jual tiket kat indon x de pendirian ar...tp masng2 x pernah pikir kan, ape kesan die buat mcm tu....kalu lah die x jual kat warga indon...rase2nye lah,,,dpt ke penyokong mlysia kat indon tu gi sokong malaysia????
jgn harap lah dapat..jadi, nmpk kan kesan die...pape pon yg berlaku..jgn risau...kite kan berhemah..x yah kutuk2....yg indon ckp rimau jadi kucing....ade ckp garuda jadi gagak....

kalau mcm tu..kite tunggu je perlawanan akhir antara harimau dengan garuda....

x pon, kucing vs gagak.....hehehe..kucing pon kuat wat....sekali terkam...habis lah gagak yg bisa mengotori kwsn2 bndr....

ps-ampun ye.....hehehehe....

Wednesday, December 22, 2010

"RISAU" itu merencatkan

naaahh....tajuk dah kasi terencatkan. terencat kejap x pe, pastu back to normal. selalu ngarut bile tulis blog. Ok,,sape yg x pernah risau! angkat tgn kanan...cceiihh...korg x angkat pon,.aku tau..jauh dlm sanubari tu, mesti pernah risau kan. hhuhh...so,standard la kan kalau kite risau2 ni,. cumenye,ia akan jadi abnormal bile risau tu melampau..hhuuhhh....tu akan merencatkan perkembngan kot...x caya..

cube ingat balik..kecik2 kite panjat pokok..mana pernah risau jatuh..main pnjt je..tau2 dah sampai kat atas..(untk sesape yg kecik2 dh pnjt pokok la..kalu x pernah..hhmm,,malunye hidup x pernah memnjat pokok....xkan dah besar2 baru nak rase pengalaman pnjt kan..jadi masa kecik la harus pnjt..) tp sekrng ni...nk pnjt banggunan pon kite risau...naahh,,terus x cube...nape kecik2 boleh dah besar x boleh..sebab kite RISAU

ckp org kan..aku pon ade bnde yg aku risau...dan sbnrnye..menyesal risau over2..

kisah risau 1

ni memule aku risau. masa ni darjah dua...bulan 9..ingt lagi. kene pindah sekolah...wuwuwuwu...dah ar kat sekolah tu aku dah feymes..(padahal baru drjah 2). ye ar, kat sekolah tu aku dpt no 2 pertdngn bercerita, pertandngn membaca, dan juga dalam rumah sukan. dulu2 i pelari pecut ok..sprinter..(errkk,,betul ke eja..dan lagi erkk...betul ke dulu aku lari.) betul la..seblm aku jadi comel la....tcchh...k sambung..seblm pindah tu, aku sgt risau,takut,cuak dan ragu2..masuk sekolah baru...ciiss..2nd day kene kutuk sebab gi sekolah pakai baju melayu..(sile rujuk post2 terdahulu.malas nak taip). tapi last sekali..perghhh..aku berjaya gak kat sekolah baru. buang masa je risau dan nagis..(aku nangis sebab ade sebab..bace balik post dulu2.)




kisah risau 2

ok,kali ni lagi stupid. aku dpt 7A 1B dlm PMR (dan B aku BI..dari upsr aku nye BI B,,,x pernah A..nasib muet band 4..). pastu aku dpt twrn gi mrsm terndak. aku memng bnci gile. masuk x ikhlas.. aku risau kot, ye ar..kat sekolah lama aku dah jadi pengawas, pastu bakal uruskan mcm2 bnde., rase xbest sebab masuk mrsm. mesti aku akan jadi pendiam dan rasa useless. ghupenyeee...ceehhh..aku siap jadi BWP (badan wakil pelajar..not berak waktu pagi ok...) dan juga PRS (pembimbing rakan sebaya...tp ade ckp pemusnah...shhiittto). tengok,buang masa lagi aku risau...hhiissshhhh




kisah 3

ni pon same..lepas abis spm..ok,,kali ni x de point nak bngge diri..cciiess...results mcm belacan! teruk ya rabbi..mali aku hidup di muka bumi ini..(saje over,,sbnrnye mcm biasa je). ok, aku pon risau sebab ape..sebab aku x dpt mtrk dan kwn2 lain sume dpt mtrk, muke aku yg risau dah mcm termakan asam gelugur cicak sambal petai, ya rabbi...ni sume sebab slh mohon mtrk..kononnye mintak kolje mara kulim..sekali results hampeh...x dpt...risau ni...last sekali dpt 2nd intake....seminggu masuk, dpt tawaran fisiology...tp aku gi mtrk..sebab mak aku suruh..hhmmm..mom 1st..

dan sekarang...aku ngah risau pikir pasal ape la aku nak keje nanti...tp bile pk blk..,x yah lah nk risau.sebab lectrer aku, sir juki(sorry sir,nama sir classic sgt,sy x reti eja.reti sebut je) ade ckp, buat ape nak risau pada sesuatu kalau sesuatu perkara tu ade jalan penyelesaian. buang masa je. kalu perkara tu x de penyelesaian,lg la bodoh kalau risau..ye ar..bnde tu dah x de jln...x yh risau le,,,face it..contoh,risau exam..nak risau ape..ade jalan..stdy ar..sekali fail..risau gak..nak risau apenye..kalau risau sampai air paip jadi wane kuning pon, bnde tu x kan berubah..jadi..harungilah....

p/s- risaunye keje nanti....
aku ade sorg kawan ni...nama die Mohamad Aizaruddin Adanan....
perangai die..gile...nahhh..ko nak aku mengabadikan diri kau dlm blog aku ni kan..ok....

well, org penting mcm aku ni, 50thn akan dtg org akan try kaji dan mencari mklmt pasal aku..so ko boleh tompang sekali...(ok..stop merapuing....)

ko memang saje kan......mencari pasal betul..nasib lah aku ni jenis baik dan malas nak layan...(sebab tu aku post kat blog je...)..ikut kan ati..mau je aku sumbat todak berduri kat lubang anus die...(maaf pembaca...tertaksenonoh kejap)

bile pikir balik..dah lama rupenye x jumpe mamat jongos selebet tu..(aku tau prangai siot die masih ade...)
kalu jumpe balik member2 lama..mesti seronok...owwhh....smlm kuar ngan wan hazami.....ti update la cerite best time tu/....

to aizaa....
aku siap buh link ke facebook ko..berbngge sikit...
oohh yeaa...aku ade gmbr comel ko tgh tido..ti aku try cari balik yeaaaa..... :)

Wednesday, December 8, 2010

saya BUNUH DIRI lagi...

kali ni..memang betul aku bunuh diri....td...jam 10mlm..aku buka fb...gatal tgn...nampk la ade budak sorg ni...ckp yg team unimas ade 3 org je untuk debat satu malaysia..dan diorg mencari sorg nenek bidan tok jadi bidan terjun...dan aku plak dgn rajin nye bertnye....seterusnye...dgn berbekalkan zero ilmu tentang pengetahuan...aku pon pegi gak esok kat UKM...memang aku bunuh diri.....

ape la nak jadi....mati sia2 ni...ok ye bakal teammate....sy hnye lah nenek bidan yang akan berusaha mencari isi....dan peringatan...jgn ade diantara kalian yang SAKIT,DEMAM,XDE SORE dan pelbagai penyakit yg akan menyebabkan simpanan bertauliah terpkse turun padang...AWAS ye!!!....

lup dup..lup dup...

iklan

org suka baca yang ni ke??