Pages

nanti aku follow balik!!!

Wednesday, December 22, 2010

"RISAU" itu merencatkan

naaahh....tajuk dah kasi terencatkan. terencat kejap x pe, pastu back to normal. selalu ngarut bile tulis blog. Ok,,sape yg x pernah risau! angkat tgn kanan...cceiihh...korg x angkat pon,.aku tau..jauh dlm sanubari tu, mesti pernah risau kan. hhuhh...so,standard la kan kalau kite risau2 ni,. cumenye,ia akan jadi abnormal bile risau tu melampau..hhuuhhh....tu akan merencatkan perkembngan kot...x caya..

cube ingat balik..kecik2 kite panjat pokok..mana pernah risau jatuh..main pnjt je..tau2 dah sampai kat atas..(untk sesape yg kecik2 dh pnjt pokok la..kalu x pernah..hhmm,,malunye hidup x pernah memnjat pokok....xkan dah besar2 baru nak rase pengalaman pnjt kan..jadi masa kecik la harus pnjt..) tp sekrng ni...nk pnjt banggunan pon kite risau...naahh,,terus x cube...nape kecik2 boleh dah besar x boleh..sebab kite RISAU

ckp org kan..aku pon ade bnde yg aku risau...dan sbnrnye..menyesal risau over2..

kisah risau 1

ni memule aku risau. masa ni darjah dua...bulan 9..ingt lagi. kene pindah sekolah...wuwuwuwu...dah ar kat sekolah tu aku dah feymes..(padahal baru drjah 2). ye ar, kat sekolah tu aku dpt no 2 pertdngn bercerita, pertandngn membaca, dan juga dalam rumah sukan. dulu2 i pelari pecut ok..sprinter..(errkk,,betul ke eja..dan lagi erkk...betul ke dulu aku lari.) betul la..seblm aku jadi comel la....tcchh...k sambung..seblm pindah tu, aku sgt risau,takut,cuak dan ragu2..masuk sekolah baru...ciiss..2nd day kene kutuk sebab gi sekolah pakai baju melayu..(sile rujuk post2 terdahulu.malas nak taip). tapi last sekali..perghhh..aku berjaya gak kat sekolah baru. buang masa je risau dan nagis..(aku nangis sebab ade sebab..bace balik post dulu2.)




kisah risau 2

ok,kali ni lagi stupid. aku dpt 7A 1B dlm PMR (dan B aku BI..dari upsr aku nye BI B,,,x pernah A..nasib muet band 4..). pastu aku dpt twrn gi mrsm terndak. aku memng bnci gile. masuk x ikhlas.. aku risau kot, ye ar..kat sekolah lama aku dah jadi pengawas, pastu bakal uruskan mcm2 bnde., rase xbest sebab masuk mrsm. mesti aku akan jadi pendiam dan rasa useless. ghupenyeee...ceehhh..aku siap jadi BWP (badan wakil pelajar..not berak waktu pagi ok...) dan juga PRS (pembimbing rakan sebaya...tp ade ckp pemusnah...shhiittto). tengok,buang masa lagi aku risau...hhiissshhhh




kisah 3

ni pon same..lepas abis spm..ok,,kali ni x de point nak bngge diri..cciiess...results mcm belacan! teruk ya rabbi..mali aku hidup di muka bumi ini..(saje over,,sbnrnye mcm biasa je). ok, aku pon risau sebab ape..sebab aku x dpt mtrk dan kwn2 lain sume dpt mtrk, muke aku yg risau dah mcm termakan asam gelugur cicak sambal petai, ya rabbi...ni sume sebab slh mohon mtrk..kononnye mintak kolje mara kulim..sekali results hampeh...x dpt...risau ni...last sekali dpt 2nd intake....seminggu masuk, dpt tawaran fisiology...tp aku gi mtrk..sebab mak aku suruh..hhmmm..mom 1st..

dan sekarang...aku ngah risau pikir pasal ape la aku nak keje nanti...tp bile pk blk..,x yah lah nk risau.sebab lectrer aku, sir juki(sorry sir,nama sir classic sgt,sy x reti eja.reti sebut je) ade ckp, buat ape nak risau pada sesuatu kalau sesuatu perkara tu ade jalan penyelesaian. buang masa je. kalu perkara tu x de penyelesaian,lg la bodoh kalau risau..ye ar..bnde tu dah x de jln...x yh risau le,,,face it..contoh,risau exam..nak risau ape..ade jalan..stdy ar..sekali fail..risau gak..nak risau apenye..kalau risau sampai air paip jadi wane kuning pon, bnde tu x kan berubah..jadi..harungilah....

p/s- risaunye keje nanti....

1 comment:

-misz zela- said...

hoi kery bile ko nak follow aku ha~?

iklan

org suka baca yang ni ke??