Pages

nanti aku follow balik!!!

Monday, January 30, 2012

Pukul Jeee!!!

ok..ni hupdate pasal anak buah aku..aku ada anak buah 4 org.....3 dr kak reni..1 dr kak ija..tp kak ija kat sabah,,,so,kurang masa nak main ngn ajim..

kat rumah ni ade ikhwan, ikram, ikhlas..tp due org ikut mama die..yg sorg ni tinggal..ikram..ini budak, bnyk aktif..bgn pepgi nangis sebab mama die dah takde..tinggal die sorg2...pepgi dh masuk bilik aku...sambil ckp...
"chikk....ngon....chik...menan"


ok..die ajak gi taman mainan..dh pukul 10pg kottt..panas dah..nak alih perhatian die aku ajak la gi post mama die pnye tudung...



hepi hntr tudung mama dia.


yeaahhh....lepas ni taman menan...ingt aku vodo. >.<



lepas tu die ingt lagi..ajak gi taman...aku pon pegi la giant.sebab kat situ ada tempat mainan bebdk..dlm bangunan. so,sejuk la kan.
dah masuk tu. yeahh..x de org.senang la aku nak jaga budak ni..bebdk kan..aktif jgn ckp..nk kurus bleh try jaga die ngan abg die...hehehehe...



tengah elok2 main, ada budak ni..umur dlm 4 5 thn mcm tu... dtg2 main kat situ..lagi aktif..lari sana..lari sini...die ada pakcik 2 org (kot). aku x kesah ar..die pon elok je main ngan ikram..tp satu masa tu..bile anak buah aku ni gi kat keta bunyi2 yg die suka naik..bdk ni berebut ngn anak buah aku..aku mcm..haihhh...budak ni..mak budak ni plak mcm x kesah sgt..biasalah..ibu2 muda ni syg anak melampau2..

aku angkt anak buah aku...letak kat gelongsor...budak ni dtg gak...aku biarkan...
tetbe bile anak buah aku nak naik tangga die halang..aku gi dekat..pastu dh berebut..sorg x bg naik..sorg lagi nak jugak naik..die tolak anak buah aku...nasib la aku memng dh ready..tah mcm mana anak buah aku berjaya menyelinap gi ke gelongsor,..

mak budak tu mcm ckp kat anak die.,.,"jgn la buat adik mcm tu"
aku senyum je...senyum bawa maksud "x pe..budak2 memng mcm tu"

x smpai seminit budak tu buat hal lagi...die duduk dpn anak buah aku..atas gelongsor..x gerak2..anak buah aku ni agak lasak..gi cekau baju budak ni dari belakang..(baju dan sedikit daging budak tu..hamikkk) sambil jerit...."pat ar...pat arrrr"

aku ckp ngan anak buah aku..cube sabar sikit (melentur buluh biar dr rebungnya..kene tunjuk contoh yg baik)...dan yess..die menurut perintah..diam je tunggu kt blkng tu..x bising..x ape..setia tunggu budak tu turun..,,mak budak tu nmpk kejadian tu..terus mak budak tu bgn...nak blah..ajak anak die..anak die degil..x nk gerak...

mak die blah..aku bwk ikram gi tmpt lain..kali ni kat btg2 kayu nak melintas ketmpt lain...ikram diri kat kayu kiri..dak ni diri kat kayu kanan....AAARRGGHHHH....aku dah rasa lain...nk je aku tampo dak ni...kalau bnde ni jadi kat Ajim...Kak Eija mesti dokong Ajim..blah...dlm hati sedih sebab kne buli...memule nak buat mcm tu..tp rasa mcm x best..

lepas tu die boleh hulur tgn die,,nak cubit anak buah aku..aku tepis..kali kedua..aku tepis lagi..kali ketiga...aku tepis sambil bisik kat anak buah aku 

"adik...pukul je la dik"




 dan dgn laju nye..anak buah aku yg pendiam, baik, bak rebung yg dilentur, berubah wajah mnejadi aktif..die terkam dak tu..die cubit sikit..pukul palak sikit, pas tu dtg kat aku smbil senyum cakap




"dah"


hahhahaha.....terdiam budak tu..mak budak tu dtg kitorg blah..aku pun senyum...senyum membawa maksud..
"x pe kak, bebudak memng mcm ni...silap besar anak akak tu"


ps-budak tu lagi besar dr anak buah aku...bravo ikram!!!!! (kak,org x ajar die ek >.< )

Sunday, January 29, 2012

Lagu Sekolah Lagi BEST!!!

hangat AJL baru je berlalu...hangat ke??? hadoii makngah..kalau retis semua pakai baju belah sini sana...maknenye hangat la tu...terbakar...walaupun tema air..tp.....kan ke bagus kalau tema air semua pakai sopan...santun..tenang...dan...sejuk mata memandang...

lantak la kan..aku bukan retis pon...(wannabe)

aku nak hupdate pasal anak buah aku..tp nset ngn gmbo die tgh dicharge..so..hupdate pasal AJL je la.. blog ni pon..sentiasa bersawang..semua gara2 FYP..(yeaahhh...mcm biasa,.,aku mngarut lagi)

kembali ke topik AJL..

cite die pendek je...time aku nengok AJL kt tibi..adik aku dtg bawak notebook 1Malaysia die (oowwhh...itu notebook free...ahakzz), terkedek2..baring kat depan tv..bukak fb..tengok tv..aku rasa mcm...erkkk..perlu ke siap bwk netbook??? (aku gune BB canggih aku tu..haktuihh)

dan seperti biasa....seperti mana2 budak yg ada FB, tengok Anugerah or Pertandingan...harus update status sejurus artis tu habis buat show..x phm aku..(mmm..aku x buat sgt...huhuu)
dan adik aku pon join la kwn2 die ckp pasal lagu ape best

FERHAD  : aku rasa cinta muke buku boleh menang
FASHA     : eeww...tu lagu budak2 la...kisah hati baru best
NORA D  : oohhh..tak..tak...kalau korg tengok Faisal Tahir lagi gempak. Berapi!!!
MISHA    : Aku setuju dgn @FASHA, Remmy maco sgt.
ERY PUT : Tiga suara is the best...diorg memng best pon....

dan bnyk lagi komen....tetbe ade sorg ni tambah komen..dan menyebabkan kwn2 adik aku..ngan adik aku sekali..terkedu..terdiam..x tau nk bls ape

CIKGU DISIPLIN : Lagu SEKOLAH esok lagi best..masa perhimpunan nanti..

HAHAHAHAHAHA...... hamiikkkk...lupe kan korg add cikgu :) hamikkkk.....aku mcm nak like komen cikgu tu 3 juta kali!!!

ps- sedih bila ade segilintir yg berFB kutuk mengutuk dan bangga membangga...kita masih lebat dgn budaya "aku superior kerana aku melakukan pahala lebih dari engkau-- dan aku ada fesbuk utk membuktikannya".

iklan

org suka baca yang ni ke??