Pages

nanti aku follow balik!!!

Thursday, August 25, 2011

buat baik dibalas baik,..tapi...

ok..sume org pernah dgr kan..buat baik dibalas baik. buat jahat di balas jahat..
tp tadi, yup..selama ni aku buat baik.(x yah ckp ar kan..nnti hilang pahala)
wlpn aku x sebaik mana, tp bile suruh aku buat..(wlpn kekdng mulut bebel itu ini, tp tetap buat)

tp bile kene time aku memerlukan bantuan...sikit je pon.. x bnyk...pergghhh...susah nye nk dpt. wahh...bls blk tu.. ckp itu ini..tp at the end..x tolong pon...punye ar sadis. bengang dowhh...

aku dapat keta aku,, aku terus lepak pntai..aku diam je memule...x semena aku geram yg sgt2..aku jerit kat situ..walawei...nasib ar x de org..yang pasti mencarut ar...pergghhh!! slh kot cara tu..tp tu ar..tu je cara nak hilang bengang...dr aku tumbuk muke org awam. baik aku jerit..(walaupun itu bukan cara yg betul)

lepas tu aku blah, cari kwsn yg ramai org. bukan lah cari sebab nak jerit..hotak ko..bikin suspend pntai pd je..dpt port baik aku dok hadap laut..walawei..angin sepoi2 bhs..tenang wa ckp lu..angin tu tiup2 menmpar pipi ku yg makin bulat selepas 4 bulan dok kat rumah..lama2 angin tu mcm menyepak muke ku kuat2....makin lama makin kuat angin...pergghh..angin ni nama die angin ribut..aku pon blah...

dekat FB..kwn aku ingtkan. yup.. buat apalah aku pikir org yg x tolong aku tu.. dr akui harap blsn die..baik aku harap balasan tuhan.,. sgt penting kawan2 ye..korg nak release tension pon release ar.tp buat bnde kene ikhls..hhmmmm,,bile jadi mcm tu aku mcm tersedar..kalau aku pikir mcm ni

"aku tolong ko ok,,time aku susah ko blah..mati ar wei"

alamtnya sia2 je selama ni pertolongan yg kite bg kan...hilang ikhlas...

lebih bersemngt...wlaupun mcm tu mash terasa gak ar....hhuuuhh..kuatkan semangt..Gambate!!!

thnx aiza ngn amir :)

Monday, August 22, 2011

Percubaan PERTAMA-contest

yaahhh....FM disini,ok seperti entry diatas,,ini adalah percubaan pertama aku untuk join contest dlm dunia blog ini.hadiah die bukan lah domain free yg masing2 sibuk nak tu kan.. hadiah die profile picture untuk FB atau Banner untuk BLOG!!



well, ckp pasal hadiah die..memng nmpk simple..tp kire ok wat. aku cube dulu yg ni. sebab nama je kery.FM, tp den sgt la x de penglmn join contest ni..tujuan die satu je sebenarnye. aku nak banner untuk blog ni..sebabb...hmmm..okkk la..aku risau ramai terkezuttt bile bukak blog aku. hahahha...kannn..banner aku gmbr sorg budak comel tengh memerhati si pembaca blog keryfm. wakakkaa....

mane lah tau, dgn meletak banner dr pemilik blog ni, followers aku akan bertmbh ramai. kannn..curlazz kot..ok..owner blog ni agak over la dlm mengedit or mencarca marba kan pictre, kire die ni agak Photoshop maniac la..sume nak fotoshop.. hhuuhh...x mcm aku..semulajadi ok..x yah nak PS bagai...hahahaha,,btw,,aku suke gile logo 'e' die..agak semart la kan.






baiklah..kat cni aku bg link blog die.

nama pemilik blog ni Ezral. die ex UNIMAS...(ex ok...u r ex...) hahaha...nama blog die ETYPOGRAPHY,..click je..jgn risau..bukan blog porno..hehehe

p/s- aku boleh je buat bnde tu,...cume nye aku x de adobe PS la...(alasan)
hahahhaa

Sunday, August 21, 2011

guyzz and gurlzz duit PT dah masuk!!


Nah!!! berputar mata aku nengok duit wei..walaweiiii...heaven. tajuk entry aku sbnrnye adalah salah satu bnde yg aku nk baca kat FB la dlm minggu ni.

kalaulah bnde ni betul2 terjadi! perrghh./.shoppng raya sakan la wei...hehehe,,jap,owwhh..yup..x de pon duit pt masuk. tu adalah harapan aku...aku sgt berharap aku terbaca post ni..dan bile baca of coz la harap ianya terjadi

tp, aku pikiaq balik..memng naya la kite sume kalau PT masuk awal! for sure..plng koman rm200 akan di gunakan utk berjoli untuk raya..sebab dlm tu ada bnyk..so dgn selambe nye kite akan ckp "ala,,,200 je pon..ada bnyk lagi dlm akaun":

tp x bagus kan buat mcm tu..duit PT gune untuk study la...hhhmmm..ok, aku tau,. aku x berapa layak ckp pasal tu sebab aku biasanye jadi peserta terawal yg habiskan duit PT..hahaha..ala,,,ti aku keje aku kene byr gak kan...hahaha...bile la kan...

Saturday, August 20, 2011

PROMOTER....MALI..MALI...

 

mari2!!!
tudiaa...tadai gi giant. alah, bukan shopng raya, saje jejln cari stock mknan..lepas tu tengok ramai gile promoter kat depan tu..time masuk komferm selamat..sebab promoter tu tunggu time org nk keluar..pelik, kalau tunggu time org nak keluar, mestila org tu dh hbs shoppng..duit dh habis, x phm aku.
cume ape yg aku nk tegor ni bile ade sorg promoter ni dtg kat pakcik tu..die promote..promote..pakcik tu x nk pon..pakcik tu ngh jln nak keluar..die pkase pakcik tu..

"jom pakcik, ikut sy, isi borng ni dapat hadiah...x yah keluar duit pon..jom pkcik"

pakcik tu baik gile..die ckp x pe2..smbl senyum..siap angkt tgn tnda sorry..pakcik tu keluar je, terus promoter tu cakap...

"damnnn..bodo ar"

aku kt tepi tu mcm....wat the..wat the hackkk....!!!!
ade ke mcm tu.kamonlah..aku pon pernah jadi promoter. mana boleh pakse org..pakcik tu x buat pape pon..aku mcm nk gi kat situ, tunggu die promote..pastu aku nk ckp..dammnnn...ape bnde pakse2 ni..

kepada promoter kat luar tu..dan juga org2 yg berani tego..sile lah tego mane2 promoter yg bersikap mcm tu. bulan pose kot, dah ar pakcik tu lagi tua dr kau..kalau bulan x pose pon ko x boleh buat kat pakcik tu..actly x kire ar sape..pakcik ke, budak ke..respect la org ye....

ni ade gmbr2 cara nak promote yg berkesan..hahaha



mari beli..tp sorry dik, abg x boleh pegang. :)


syrkt mane la yg hanto lalt kaco aku makan ni! tp smart
omah,,,aku takut terpernjt je nnti....



erkk..patung ke org..lenguh kak nk pegang netbook lelame








 
dlm lori ade org ye...sgt pembaziran

Monday, August 15, 2011

kau menikam ku tertikam,

adoi.. ni nak habaq mai, haritu ade kes kat batu 4..batu 4 tu kwsn umah aku lah...Port Dickson. kwsn yg aman damai kine berdarah. semua nye berlaku dgn sekelip mata.. ade tu mata x sempt kelip dah kene.

apekah peristiwa berdarah yg berlaku?? mlm tu, ade sekumpulan india ni,.mabuk..pastu kat tgn masing2 ade pisau...diorg berlari ke kedai dan tikam ramai org..diorg main tikam je..
akui dgr terus nk pitam..gilak..sebab nye mlm tu kalau x memng aku pon nak lepak kat depan.

kwn aku ajak gi dpn.minum2...aku plak ngh bermls..pastu dgn memberi alasan nk siapkan report LI,, aku menCANCEL kan lepak2 itu..nasib aku cancel kan. rupenye ALLAH lebih mengetahui..terkesima jap.ramai kot yg kene tikam.tp somethng fishy la sbnrnye..ni bukan fishy bau ikan masin ke ape..tp aku rasa sbnrnye diorg x mabuk.

1st..kalau mabuk, die mesti tikam kawan2 die gak. ni ramai2 tu boleh je tikam org lain. x tau plak kalau mabuk2 tikam org boleh pilih mana kawan mana bukan. dan satu lagi, nape org mabuk lepas tikam org lain die lari dgn lajunye??? kannn...mabukkan itu..kalau aku ade kat ctu. mungkin aku keja pakai keta... langgo terus...senang. x yh nk tnye mcm2..

aku bukan nak wujudkan perasaan bnci kaum india ye.. sebab aku ade ramai kwn india...dan kwn2 aku sume baik2. x kire bangsa.. apalah ada pada bangsa kalau asyk gado2 kan. aku respect gak kat org2 sekitar,,sebab x de plak menjlnkan kempen anti itu ini..ye r..sebab group balaci bodoh tu?? semua bangsa india dapat nama buruk.. nasib dunia dah berubah. org boleh berpikir..kalau KO busuk, x bermkna bangsa KO pon turut busuk!

Wednesday, August 10, 2011

berbuka pose bersama PM.

Huhhh... Kali ni dapat pegi majlis berbuka puasa bersama Perdana Menteri Malaysia yang ke-6. Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak..B4 ni PM ada dtg PD untuk pertauliahan Tentera dan Polis. Port Dickson kan turut dikenali sebagai bandar tentra..so majlis ni memang feymes. cume aku je malas nak pegi sana. X suke la plak kan nak bersesak. lagipon bukan nye aku kenal dorg pon. lainlah kalau ade keluarga or kwn kat mjls tu. baik aku x yah semak sebab org lain yg pergi biasanya nak tengok kenalan diorg..jap..ape aku merepek ni????? addoooiiii..melalut di awal entry.

puas hati la dpt berbuke dgn PM tadi. x sangka, B4 ni jumpa Tun Dr Mahathir. Ni sume hadiah dari UNIMAS. seriously,, rasa bersyukur jadi mahasiswa UNIMAS. Walaupun duduk jauh di seberang. tapi masih berpeluang merasa ke tmpt lain menjadi duta kecil university kan.

Ape yg aku dapat dr UNIMAS ni..ok, aku dapat gi UniMEP untuk Seminar Pendidikan Melayu Antarabngsa, dapat gi UKM untuk debat satu Malaysia, Pergi ke Tun Abdul Razak nye tmpt (dekat2 dgn sogo dan aku lupe nama tmpt tu ape...~~monumen kot~~) untuk dgr Dialog Dilema Melayu yg disampaikan oleh Dr. Mahathir,. itu yg mewakili U..yg pergi kursus serata tmpt kat srwk ni pon bnyk...

huhhhh...sebenrnye,,masuk U ni bukan untuk kite dapat results yang cemerlang je..tp kat sinilah kite kene cari peluang untuk mencuba, dan merasai sesuatu yg x mungkin kita dapat kalau x stdy kat U. ramai yang fokus pada pointer. sedangkan ada bnyk lagi bnde yg kita dapat rasa.

itu salah satu sebab aku bangga jadi anak UNIMAS......

apelah aku tulis..bile baca balik mcm,,kery, penulisan kali ni sgt bosan dan seperti tiada idea..sbnrnye memng x de idea...tp masih nak buat gak post...gatal kan....huuhhh

iklan

org suka baca yang ni ke??