Pages

nanti aku follow balik!!!

Sunday, September 11, 2011

melawat + ke'eksiden'ian

Gile ke x! ok. Tadi aku gi hntr sorg budak ni. Die bekas dak cempaka, die amik barang kat stor. Alang2 tu die nak pulangkan kete yg di sewa. Umah die kat luar. So aku pon hntr la die dulu..dgn barang2 die..time tu hujan yang agak lebat la. Sian kat diorg dan aku plak eager..nak tgk rumah baru diorg. Aku pon naik sekali rumah dorg..alhamdulillah. rumah dorg agak selesa. Dah lawat tu.aku pun turun la..redah hujan. Gi kat keta..nak balik..time tu agak lebat gak…

smpai kat satu jalan ni..aku nengok ade lampu keta kat depan..tp mcm x bergerak.. aku bwk slow..limpas la situ..(limpas adalah lintas/lalu dlm bhs sbh). Aku nengok ade satu moto terbaring tepi jalan..dan nmpk ade org tercegat kt tgh2 jalan…pegang payung.. ade dlm 2 3 keta gak ar..pastu depan lagi ade dua keta berlanggar..
aku pon,terus parking tepi..sebab x ramai yg tolong. Bukan nak sebok..tp risau. Sebab hujan lebat plus org x ramai plus kejadian tu dpn UNIMAS..so aku sgt risau dak UNIMAS yg terlibat.
Aku turun pegi kat satu payung ni..satu payung ade 4 org..smbil nangis+call+makcik yg ‘comel’+pakcik yg cuak

Tanya la, ok x..die ckp tetbe moto tu jatuh, x tau sebab apa...pelik gak..jauh kot moto tu..tgok dorg x de pape aku pon blah kea rah moto..jumpe org yg berdiri tu. Rupenye ade sorg lg mngsa tgh duduk.abg yg diri tu pegang payung..lindung org tu dr kena hujan. Aku pelik gak..asal la yg pegang paying x ckp pape..aku pon gi kat sana..(aku ade payung sndri)..aku pon bergabung ngan abg tu untuk memayungkan mangsa..mangsa tgh duduk time tu..tgh2 jalan. Aku tnye kat abg tu..ok x??? pastu abg tu tunjuk kat muke sambil ckp pelan2..”hancor”.

aku cuak gile..sebab aku tgk gak la bnde2 yg ngeri dan menakutkan..tp dlm gmbr la..bukan real..so aku berani kan diri untuk cangkung seblh pakcik tu smbl ckp… “kitak ok sik, iboh move ya”

pakcik tu angguk..dan die gerak kan muke  die…aku memule x nmpk sgt..sebab gelap..tp tetbe ade kilat yg kecik je. Bile  kilat tu memancar…astaga!! Nasib aku x pitam..yup..hancor..hidung dan mulut habis. Bibir pon macam tergntung je…sgt habis…aku menggigil jap…(sebab sejuk). Bygkan…agak angker ar bila darah penuh kat muka dan ada panahan kilat yg menyebabkan aku nmpk dgn jelas..

tp aku x smpai hati nak bgn. So aku pon still cangkung sblh smbl thn nafas dan ckp..sbr..aku bgn..tnye la abg tu..kenapa..sape langgar..die ckp..keta kat depan tu yg langgar..lepas langgar, keta tu dilanggar oleh keta lain..nasib keta lain tu langgr keta tu drpd trlnggr mangsa yg bwk moto yg tgh trbrng tepi jalan. Abg tupon mcm aku..die just passing by je.

 x de ar aku blah dr situ..sebab x de langsung org tolong.. nasib la ade sekelompok kecil yg brhnti dn tolong jaga lalu lintas. Aku maintain dkt mangsa,.pastu gi kat moto jap utk cari dompet die..sebab tu bnde pentg…bhy kalau xcdnt..takut ade org amik kesempatan. Tp dompet x de..nasib la..aku pon duduk balik..pastu die ckp die nak bgn..abg tu nak angkt..pastu aku x bg ar..gilak..org kalau lepas xcdnt…terpelantg smpai mcm tu sekali..ko x boleh angkt..sebab takut slh angkt effect kt mana2 bhgian dlmn. Pastu abg tu angguk..aku pon xplain kt mangsa..sebab aku x nk angkt…tetbe die ckp sejuk..sambil tu darah keep on mnglr..aku pon tnye abg tu..ade x kain lebih..tp x de…nasib dekat ngn mtor mangsa tu ada baju hujan..aku balut die..pastu peluk bahu die..konon mcm nk bg haba..sambil tu aku ckp2 suruh ‘sabar., ‘tahan’ dan ‘jgn tidor’

pakcik tu angguk..tp muke x tahan…skt gile kot..aku dpt rasa. 20 minti polis smpai..aku siap bg mcm2  arahan kt polis tu. Aku suruh halang jalan supy kami yg kt tgh2 ni x kena langgar. Sambil tu aku keep on  gosok mangsa tu. Tp x kuat..takut die sakit..smbl tu polis tu nak angkt die..and again..aku x kasi angkt atas sebab takut...lagipon ade dua lane.kitor lane kat tepi..dan x de lah tgh jln sgt..polis tu diam..pastu ada paparazzi amik gmbr..cisss…pastu selamber gile die ckp..’uiihh..hanco wooo…’

Aku terus bgn smbil buat muka....aku ckp..diam ar..smbl bg isyarat yg mangsa sakit lagi..pastu siap signal suruh jgn ckp lagi. nnti mangsa tu down bile tau muke die mcm mana. cepat2 polis tu tarik org tu smbl bgtau suruh diam..mau x nye,,.sebab muke aku bengis gile bile suruh paparazzi tu diam. Ye ar..sebab aku risau org tu down dan terus sedih. pastu die plak boleh sebok amik gmbr...dtg tolong boleh tak..

smbl tu pakcik polis yg lagi sorg tu angguk2 kple bile aku aku suruh mangsa jgn tido..sedih gile..nak dkt setgh jam baru sampi. Cis..dan lagi cis bile org yg turun tu (nurse kot..tp lelaki, x pon MA) suruh laki tu bgn sndri..aku pelik la..asal mcm tu..sebab sethu aku…x boleh main angkt je…tp x pe la..jnji ambulans dh smpai. Aku pon nak blah,.smbil jalan..abg yg diri td salam aku. Smbil tnye..'keje mana..'aku jwb ar..'student..student unimas..'  pastu die pon tnye..owhh..dak medic..aku terkedu,,ehh…x..sy sains biasa..pastu masuk keta...duduk diam jap..amik semngt..dan berpikir, bukan dak medic je yg kene tau nak buat apa kalau bnde2 mcm tu trjadi..semua budak kene tau! just know the basic pon ok kot.

lepas tu aku terus blah..aku sgt risau kot…huhhhh

Ps-nasib bukan dak UNIMAS.

Thursday, August 25, 2011

buat baik dibalas baik,..tapi...

ok..sume org pernah dgr kan..buat baik dibalas baik. buat jahat di balas jahat..
tp tadi, yup..selama ni aku buat baik.(x yah ckp ar kan..nnti hilang pahala)
wlpn aku x sebaik mana, tp bile suruh aku buat..(wlpn kekdng mulut bebel itu ini, tp tetap buat)

tp bile kene time aku memerlukan bantuan...sikit je pon.. x bnyk...pergghhh...susah nye nk dpt. wahh...bls blk tu.. ckp itu ini..tp at the end..x tolong pon...punye ar sadis. bengang dowhh...

aku dapat keta aku,, aku terus lepak pntai..aku diam je memule...x semena aku geram yg sgt2..aku jerit kat situ..walawei...nasib ar x de org..yang pasti mencarut ar...pergghhh!! slh kot cara tu..tp tu ar..tu je cara nak hilang bengang...dr aku tumbuk muke org awam. baik aku jerit..(walaupun itu bukan cara yg betul)

lepas tu aku blah, cari kwsn yg ramai org. bukan lah cari sebab nak jerit..hotak ko..bikin suspend pntai pd je..dpt port baik aku dok hadap laut..walawei..angin sepoi2 bhs..tenang wa ckp lu..angin tu tiup2 menmpar pipi ku yg makin bulat selepas 4 bulan dok kat rumah..lama2 angin tu mcm menyepak muke ku kuat2....makin lama makin kuat angin...pergghh..angin ni nama die angin ribut..aku pon blah...

dekat FB..kwn aku ingtkan. yup.. buat apalah aku pikir org yg x tolong aku tu.. dr akui harap blsn die..baik aku harap balasan tuhan.,. sgt penting kawan2 ye..korg nak release tension pon release ar.tp buat bnde kene ikhls..hhmmmm,,bile jadi mcm tu aku mcm tersedar..kalau aku pikir mcm ni

"aku tolong ko ok,,time aku susah ko blah..mati ar wei"

alamtnya sia2 je selama ni pertolongan yg kite bg kan...hilang ikhlas...

lebih bersemngt...wlaupun mcm tu mash terasa gak ar....hhuuuhh..kuatkan semangt..Gambate!!!

thnx aiza ngn amir :)

Monday, August 22, 2011

Percubaan PERTAMA-contest

yaahhh....FM disini,ok seperti entry diatas,,ini adalah percubaan pertama aku untuk join contest dlm dunia blog ini.hadiah die bukan lah domain free yg masing2 sibuk nak tu kan.. hadiah die profile picture untuk FB atau Banner untuk BLOG!!



well, ckp pasal hadiah die..memng nmpk simple..tp kire ok wat. aku cube dulu yg ni. sebab nama je kery.FM, tp den sgt la x de penglmn join contest ni..tujuan die satu je sebenarnye. aku nak banner untuk blog ni..sebabb...hmmm..okkk la..aku risau ramai terkezuttt bile bukak blog aku. hahahha...kannn..banner aku gmbr sorg budak comel tengh memerhati si pembaca blog keryfm. wakakkaa....

mane lah tau, dgn meletak banner dr pemilik blog ni, followers aku akan bertmbh ramai. kannn..curlazz kot..ok..owner blog ni agak over la dlm mengedit or mencarca marba kan pictre, kire die ni agak Photoshop maniac la..sume nak fotoshop.. hhuuhh...x mcm aku..semulajadi ok..x yah nak PS bagai...hahahaha,,btw,,aku suke gile logo 'e' die..agak semart la kan.






baiklah..kat cni aku bg link blog die.

nama pemilik blog ni Ezral. die ex UNIMAS...(ex ok...u r ex...) hahaha...nama blog die ETYPOGRAPHY,..click je..jgn risau..bukan blog porno..hehehe

p/s- aku boleh je buat bnde tu,...cume nye aku x de adobe PS la...(alasan)
hahahhaa

Sunday, August 21, 2011

guyzz and gurlzz duit PT dah masuk!!


Nah!!! berputar mata aku nengok duit wei..walaweiiii...heaven. tajuk entry aku sbnrnye adalah salah satu bnde yg aku nk baca kat FB la dlm minggu ni.

kalaulah bnde ni betul2 terjadi! perrghh./.shoppng raya sakan la wei...hehehe,,jap,owwhh..yup..x de pon duit pt masuk. tu adalah harapan aku...aku sgt berharap aku terbaca post ni..dan bile baca of coz la harap ianya terjadi

tp, aku pikiaq balik..memng naya la kite sume kalau PT masuk awal! for sure..plng koman rm200 akan di gunakan utk berjoli untuk raya..sebab dlm tu ada bnyk..so dgn selambe nye kite akan ckp "ala,,,200 je pon..ada bnyk lagi dlm akaun":

tp x bagus kan buat mcm tu..duit PT gune untuk study la...hhhmmm..ok, aku tau,. aku x berapa layak ckp pasal tu sebab aku biasanye jadi peserta terawal yg habiskan duit PT..hahaha..ala,,,ti aku keje aku kene byr gak kan...hahaha...bile la kan...

Saturday, August 20, 2011

PROMOTER....MALI..MALI...

 

mari2!!!
tudiaa...tadai gi giant. alah, bukan shopng raya, saje jejln cari stock mknan..lepas tu tengok ramai gile promoter kat depan tu..time masuk komferm selamat..sebab promoter tu tunggu time org nk keluar..pelik, kalau tunggu time org nak keluar, mestila org tu dh hbs shoppng..duit dh habis, x phm aku.
cume ape yg aku nk tegor ni bile ade sorg promoter ni dtg kat pakcik tu..die promote..promote..pakcik tu x nk pon..pakcik tu ngh jln nak keluar..die pkase pakcik tu..

"jom pakcik, ikut sy, isi borng ni dapat hadiah...x yah keluar duit pon..jom pkcik"

pakcik tu baik gile..die ckp x pe2..smbl senyum..siap angkt tgn tnda sorry..pakcik tu keluar je, terus promoter tu cakap...

"damnnn..bodo ar"

aku kt tepi tu mcm....wat the..wat the hackkk....!!!!
ade ke mcm tu.kamonlah..aku pon pernah jadi promoter. mana boleh pakse org..pakcik tu x buat pape pon..aku mcm nk gi kat situ, tunggu die promote..pastu aku nk ckp..dammnnn...ape bnde pakse2 ni..

kepada promoter kat luar tu..dan juga org2 yg berani tego..sile lah tego mane2 promoter yg bersikap mcm tu. bulan pose kot, dah ar pakcik tu lagi tua dr kau..kalau bulan x pose pon ko x boleh buat kat pakcik tu..actly x kire ar sape..pakcik ke, budak ke..respect la org ye....

ni ade gmbr2 cara nak promote yg berkesan..hahaha



mari beli..tp sorry dik, abg x boleh pegang. :)


syrkt mane la yg hanto lalt kaco aku makan ni! tp smart
omah,,,aku takut terpernjt je nnti....



erkk..patung ke org..lenguh kak nk pegang netbook lelame








 
dlm lori ade org ye...sgt pembaziran

Monday, August 15, 2011

kau menikam ku tertikam,

adoi.. ni nak habaq mai, haritu ade kes kat batu 4..batu 4 tu kwsn umah aku lah...Port Dickson. kwsn yg aman damai kine berdarah. semua nye berlaku dgn sekelip mata.. ade tu mata x sempt kelip dah kene.

apekah peristiwa berdarah yg berlaku?? mlm tu, ade sekumpulan india ni,.mabuk..pastu kat tgn masing2 ade pisau...diorg berlari ke kedai dan tikam ramai org..diorg main tikam je..
akui dgr terus nk pitam..gilak..sebab nye mlm tu kalau x memng aku pon nak lepak kat depan.

kwn aku ajak gi dpn.minum2...aku plak ngh bermls..pastu dgn memberi alasan nk siapkan report LI,, aku menCANCEL kan lepak2 itu..nasib aku cancel kan. rupenye ALLAH lebih mengetahui..terkesima jap.ramai kot yg kene tikam.tp somethng fishy la sbnrnye..ni bukan fishy bau ikan masin ke ape..tp aku rasa sbnrnye diorg x mabuk.

1st..kalau mabuk, die mesti tikam kawan2 die gak. ni ramai2 tu boleh je tikam org lain. x tau plak kalau mabuk2 tikam org boleh pilih mana kawan mana bukan. dan satu lagi, nape org mabuk lepas tikam org lain die lari dgn lajunye??? kannn...mabukkan itu..kalau aku ade kat ctu. mungkin aku keja pakai keta... langgo terus...senang. x yh nk tnye mcm2..

aku bukan nak wujudkan perasaan bnci kaum india ye.. sebab aku ade ramai kwn india...dan kwn2 aku sume baik2. x kire bangsa.. apalah ada pada bangsa kalau asyk gado2 kan. aku respect gak kat org2 sekitar,,sebab x de plak menjlnkan kempen anti itu ini..ye r..sebab group balaci bodoh tu?? semua bangsa india dapat nama buruk.. nasib dunia dah berubah. org boleh berpikir..kalau KO busuk, x bermkna bangsa KO pon turut busuk!

Wednesday, August 10, 2011

berbuka pose bersama PM.

Huhhh... Kali ni dapat pegi majlis berbuka puasa bersama Perdana Menteri Malaysia yang ke-6. Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak..B4 ni PM ada dtg PD untuk pertauliahan Tentera dan Polis. Port Dickson kan turut dikenali sebagai bandar tentra..so majlis ni memang feymes. cume aku je malas nak pegi sana. X suke la plak kan nak bersesak. lagipon bukan nye aku kenal dorg pon. lainlah kalau ade keluarga or kwn kat mjls tu. baik aku x yah semak sebab org lain yg pergi biasanya nak tengok kenalan diorg..jap..ape aku merepek ni????? addoooiiii..melalut di awal entry.

puas hati la dpt berbuke dgn PM tadi. x sangka, B4 ni jumpa Tun Dr Mahathir. Ni sume hadiah dari UNIMAS. seriously,, rasa bersyukur jadi mahasiswa UNIMAS. Walaupun duduk jauh di seberang. tapi masih berpeluang merasa ke tmpt lain menjadi duta kecil university kan.

Ape yg aku dapat dr UNIMAS ni..ok, aku dapat gi UniMEP untuk Seminar Pendidikan Melayu Antarabngsa, dapat gi UKM untuk debat satu Malaysia, Pergi ke Tun Abdul Razak nye tmpt (dekat2 dgn sogo dan aku lupe nama tmpt tu ape...~~monumen kot~~) untuk dgr Dialog Dilema Melayu yg disampaikan oleh Dr. Mahathir,. itu yg mewakili U..yg pergi kursus serata tmpt kat srwk ni pon bnyk...

huhhhh...sebenrnye,,masuk U ni bukan untuk kite dapat results yang cemerlang je..tp kat sinilah kite kene cari peluang untuk mencuba, dan merasai sesuatu yg x mungkin kita dapat kalau x stdy kat U. ramai yang fokus pada pointer. sedangkan ada bnyk lagi bnde yg kita dapat rasa.

itu salah satu sebab aku bangga jadi anak UNIMAS......

apelah aku tulis..bile baca balik mcm,,kery, penulisan kali ni sgt bosan dan seperti tiada idea..sbnrnye memng x de idea...tp masih nak buat gak post...gatal kan....huuhhh

Thursday, July 14, 2011

KKkKKF-Bergambar bersama ahli 24:7 (versi ewwww)

mak jemah kembali!! hahaha uolsss, nak tau, kmk org, ade bergmbr dgn afli 24:7. wat the fish..wat the fish...tetbe rase gedix plak kan kalau tulis versi mak jemah ni.hahhaa

ok la, lepas makan tu kitrog dok ar kat tmpt guest book. selain menjaga guest book tu, kitorg nak melaram tulis kat buku tu, well, bukan selalu menconteng. tengok plak si ezral yg ngah sibuk buat kraftgn yg aku rase x jadi2. hahaha. nak buat love, tp dh mcm ape je aku nengok. sedang sibuk2 gelak kat blkng (owhh yeaa..agaknye memng semula jadi kot, ktorg memng suke bergelak ketawa, wlau dimana pon. rasenye kalau memsng berak kat tandas sebelah menyebelah pon boleh gelak2 lagi...ok,,itss eeewwww) tetibe dj tu ckp

"seterusnye yg akan menympaikan lagu adalah salah sorg dr ahli 24:7, max. terima kasih kerana turt hadir. selain dr max, ade lagi 2 ahli 24:7 yg hadir yg turut akan menyanyi.."

aku mcm...wat the heck. wat the heck...(sambil jerit sambil pegang kepala sambil pusing gerbang pintu pengantin.~~OVER~~) aku pon bgtau ar bebdk ni.. perrrghhh.. time tu aku, haiqal ngan aidi dah start gosip. kami selaku ahli kmpln eldivo rase cam meluat sikit ar..(eldivo tu gelaran kakcik bg kat aku, haiqal,aidi ngan fared bile masng2 sibok post nk brgmbr)

yg x boleh tahan suara dorg...hhmmm,,pernah dgr x kucing tercekik durian??? hmm,lebih kurang ar,,,ahehehe,, xde la truk sgt sbnrnye. suara dorg biasa2 je, bukan sedap mcm artis., aku rase kalau hazrin nyanyi, hazrin lagi sedap kot(tapi suara hazrin...hhmm..hazrin boleh jadi ketua 24:7 kot,..hahahaha)

lepas tu tengok ade la beberapa org tu sibuk bergmbr. pergghh..gaya comeyl yg diorg buat. rasa mcm ringan je kaki. dorg dtg mjls ni, bergmbr dgn org2 lain, wat muke bajet cute. iishhh...ni kawan kak fafa ke??? tetbie tiiinnnkkkk idea jahat muncul. time tu kalau korg boleh nmpk. kat atas aku keluar mentol besar. sebab idea ni sgt jht. jadi team GPS pon bergabung utk wat sesuatu. (time tu kak cik, aku, heqal ngan aidi je yg plan..fared tengah berma kat mana tah...hahaha).

kitorg pon pegi la kat slh sorg tu time dorg nak gerak.

'Bro,jap bro, nak amik gmbr boleh', kata si haiqal ni...

yg lagi 2 dah jalan, tinggal la sorg je. (nasib, kalau x tiga2 dapat bergmbr sekali.hahaha)

time tu si fared ni pon sibuk dtg..(tanpa tau pape). ayat yang aku x boleh blah time nak amik gmbr adalah..
''EHH, ASAL NAK AMIK GAMBAR NI?? KENAL KE??"

omgggg,,,die bertnye sambil senyum. aku pon jawab...kenaaalll..tapi dalam hati aku nk je ckp mcm ni "sape je la x kenal kmpln 24:7 yg selalu kene kutuk tu..."

lepas amik gmbr (ok, kakcik amik 1 snap je!!!) aku pon bersalam sambil ckp, gud luck..dan die balas, thnx for ur support...(terharu nye aku ~~mata kat atas, tgn kat bahu, kaki terkangkang~~)

lepas die blah farid tanya, die sape wei??? ahahahaha....aku x kenal tapi tengok korg nk bergmbr aku pon bergmbr la..ok, dlm gmbr ni fared senyum sgt ikhlas...hahahaha....dah, mls nak bnyk ckp...sile lah lihat gmbr tersebut :)


click gmbr untuk link :)

ps-setelah menyoal selidik kak fafa time ktorg brkfst bersama (thnxxxx), kak fafa ada ckp yg tu kawan adik kak fafa...

KKkKKF-Kenangan Kembara ke Kenduri Kak Fafa.

OMG, maafkan daku kalu tajuk die mcm errrkk..tp memng lepas ni akan update entry sume pasal kenduri yang kami pergi.

baiklah,pengambaran pengembaraan kali ini dijayakan oleh 5 pewira terbilang. ataupun lebih dikenali sebagai Geng Pasti Sesat >GPS<




geng kami dikemudikan oleh

Kery> kapten kapal coster yg memecut satria (lama)..
bertindak sebagai pemandu kereta kebal dan pengelak daripada kereta bersagat dengan bumper..(sebab kak cik berat). menunggu di pangkalan pada hari sabtu. 9/7/2011



ahli yang pertama sampai.

Aidy> penyereh terhebat dalam kumpulan.
bertindak sebagai tukang tidur tiap kali kereta bergerak. merupakan punca kepada gelak tawa.
sampai ke pangkalan jam 7.30 pagi dan aku amik pada jam 8.30 pagi. perjalanan yg jauh dari kelantan.



ahli kedua yg tiba.

Ekal> pembaca arah terhebat.
bertindak sebagai pembaca GPS setiap kali tersesat atau tidak yakin pada jalan. GPS nye membantu mengesan umah kak fafa, dewan dan juga semasa sesat di Time Square..(ok,itu tipu).
sampai ke pangkalan jam 12.30tgh hari



ahli ketiga yg terlmbt sampai

Farid>Pemandu simpanan dan juga tukang gelak.
bertindak sebagai menyaport gelak tawa dan menggantikan aku time penat drive.
kononnye tiba di terminal 1 pada jam 8.30 mlm. rupenye tipoo...pkl 10.30mlm baru jumpe die





ahli yg kelambat sampai

Kak Chik>wirawati yg mewakili kaum hawa yg hancor...
bertindak sebagai tukang basuh pinggan kitorg tiap kali lepas makan. juga merakam detik2 bersejarah menggunakan kameranya. kononnye tiba jam 10 mlm tapi rupenya sampai dr srwak jam 12.30pagi. gara2 terlepas flight..opss..terpecah rahsia. harap maklom,terlepas flight. hahahah.



**************************************************************************

Hari ahad
kononnye berlepas b4 subuh. tp sume trbgn lepas subuh. sebab penat barangkali. dan bergerak ke rumah kak fafa pada 8.30 pagi. 10.30 kami sampai. disana berjumpe dgn mantan santan EZRAL, pengapit terkepit Salihin, dan sonson x laku, IZZUDIN di rumah kak FAFA.. masing2 melahar tahap gaban. hahaha,

bergerak ke dewan, jumpe wanita besi, SARAH bertemankan kembar seiras mugu, RAVIN. turut terjumpe si kenit ZATIL. lama sikit si pembangkang AIDIL dtg dan juga sikertu SYAKIR. ditemani oleh GF nye dan juge farmville FAMILA. hehehe...sape lagi den x sebut ek.. xde kot. kalau ade tu sorry ye..pnjng sgt..x dpt nak link..owhh,,disebabkan dorg ramai. gmbr tak dibubuh, tp boleh click kat nama...(untuk ape click~~stalk la~~)

kat dewan melahar habis..nak tahu apa yg dilahar..akan di update kat entry akan datang. entry kali ni, hnya draft kasar perjalanan. hehehe....

sepatutnye kami tido di mana2 masjid. tp x jadi tido. makanya, terpaksa balik hari tu gak sebab kak chik kene balik umah pg esok jugak.bapaknye kangen samanya.. jadi, ptg tu gi putrajaya. ade pameran floria,.owhhh...yg pergi adalah geng GPS ngn syakir n GF. yg lain dh berpecah after mjls tamat. memule pegi, farid ngn aidi mcm x berapa suka.yelah, nak pegi ict memulnye..tp bile dah smpai. diorg lah yg paling awal melaram amik gmbr. dasar themo supremo yg x berjaya. nasib ade gak pokok yg dihias dgn lampu2. cantik..kalah ict. mlm tu gi klang..(kakcik nak makan satey klang,..tp x silap aku satey kajang.)

perjalanan blk dibawa oleh farid

************************************************************************
hari isnin

pepagi bute..and again, kononnye lepas subuh pegi laut, tapi pukul 8 baru memsng bgn. 8.30 baru ke laut. mandi kejap.pastu hntr kak cik ke terminal. lepas tu, kitorg gi ke Times Square main kat Cosmo World!! hebat. naik ktm, pastu naik rapid dan jalan kaki. siap bershopping..esoknye team GPS pulang kerumah masing2. penat la taip..akan datang. entry paling org nk tengok dan baca..bergambar bersama 24:7,(kumpulan kpop wanabe...hahhahaa)

kat sini ade gmbr bonus...hahahha...click untuk besar,,hehehe


Thursday, July 7, 2011

Persetankan EGO anda!

EGO, bnde plng dsyt...as wat i said b4, we must not use FB or blog when our hormone is not balance.

ok, ade la budak ni, die nyibuk (i use this word bcoz aku post kat org lain, tp die yg nyemak nak komen gak)

and one of the comment maybe make her sentap for a while. actly ayat tu x sentap. dan seterusnya, mule lah die komen mengikut emosi. dan aku pon balas lah ape yg die cakap.well, ego babe, die kutuk aku, aku bg blk ar.. dan last sekali, sebab aku pon dah x tahan dan nak bg ayat yg akan terus menghabiskan perbalahan, aku gune words kaw2 dan komferm memng makan dlm, dan words yg memng akan matikan terus. dan yup,, ianya mati teruss

pastu, lama sikit aku rasa macam...hhmm,,x baik la plak kan..mintak maaf je la. ok, aku pon ke page die kononnye nak PM je la yg aku nak said sorry and so on. tp sygnye,,,die dah remove aku. adakah aku rasa nyesal. hmmm,,,ade sikit,. tp bile pikir balik. x kot,. sebab aku tau yg ego aku x tnggi pon..siap nak mintak maaf, tp tu lah. bile x boleh pikir betul2.. dgn mudah je remove. alaaa,,,,stndrd la tu. dan adakah aku rasa rugi,. oh yee...ianya satu kerugian sebab we are frend from form 4. adakah aku ego sebab x click add friend. oh, x KOT...sebab not me yg meremove-remove ni. org dah remove, perlu ke terkedek-kedek aku nak add blk?? x delah se desprate tu kan. kalau kwn smpai sini, so aku yakin ianya akan sampai sini. mngkn ada bnyk kenangn, tp x pe la, biarlah kenangn tu terus aku ingt,. sebab aku yakin. kawan bukan mcm tu. dan aku yakin, aku ade kwn2 yg lebih superb.

Pape ponn,,,sorry dude, ape yg aku komen tu memng ape yg terlintas di otak, tp di hati. hnya yg kenal sape kery je akan lebih mengetahui. mungkin aku x suka, mungkin aku meluat, namun, untuk membenci seorg kawan., itu tak kot. daaaaa

Wednesday, July 6, 2011

vloger vs bloger


ok..memule tu aku kene pastikan yang post kali ni x bnyk typoooo.....dammnnn...minggu ni bnyk gile typo smpai kene bahan...(padan muke..selalu membahan org yg typo)..

alasan aku sebab typo...hehehehehe...aku sebnrnye kalau typo tu adalah disebabkan aku tgh taip dgn laju, prepare untuk final report..mane tau nk buat report last minit, so dpt type laju...hahhaha...yg x tau typo tu ape...alaahh,,,,salah taip la...contoh....

OBAMA DI TEMUI MATI!


oohhh shit,silap tekan. sebenrnye nk tulis

OSAMA DI TEMUI MATI...


tapi sebab taip lelaju,,dan tersilap tekan...(padahal,ce ko tgok keyboard tu...S ngan B sgt berjauhan ok)

hahaha...seperti biasa.aku mengarut pada awal2 entry, hhuhhh,,nape la ek..mungkin trademark dah kot mengarut pada permulaan cite.adoii, kene kurangkan penyakit ni.

berbalik kepada entry tersebut. huuhhhh, aku dpt bnde ni lepas tetibe je aku meminati youtube dgn mengusha vdeo yg org mlysia hasilkan. well, kalau blog kan, org suke follow dan bace bnde2 yg ditulis, kalau menarik. org follow,kalau x...harap maaf, lu buat je la blog tu sbgai diari. (so wat,kisah plak kan..)kalau vlog plak, org akan nengok sume vdeo yg kita hasilkan.
yg penting tujuan berBLOG or berVLOG. adehh, aku lupe nak gtau kan...VLOG adalah untuk org yg post vdeo diri sndri. xkisah la die nk ckp ape pon kan. dan BLOG adalah org yg mengepost penulisan dia untuk dibaca oleh org ramai. x kisah ar bace untuk mklmt or just read. tp yg plng penting adalah niat kite berblog or bervlog. aku respect gile dgn blogger n vlogger yg post karya mereka dan bile org tonton or bace, org dpt ilmu dan ade yg dpt menimbulkan kesedaran. tp sedih bile ade yg buat vdeo sebab nak memalukan org lain..contoh mcm vlogger ni....nama di ******(aku x nk jadi cam die...bweekkk). buat vlog sebab nk kutuk vdeo org lain..dah tu vdeo die pon mcm boring thp nak mati. dah tu siap kutuk cikgu syida. ceehhh,,,aku bukanlah big fan of teacher syida but, vdeo cikgu syida 100x ganda lg best dr vdeo mamat tu. so, dpt bygkn bertapa worstnye mamat tu..ok,,cukup, aku berjaya jadi blogger yg kutuk org lain. OMG, x sebut nama org tu pon(nape sejak kebelakangan ni suke gune OMG ek...)

BLOGGER..
terus terang aku cakap yg org mlysia x suke mmbca. buktinye, vlog lagi feymes dr blog. errkkk,,,betul ke..aku rasa la..x sampai hati plak nak google cari statistik blog ngn vlog ni. bajet nak berbahas je sampai nak cari kayu ukur bagai. dan bukti napa aku ckp mcm tu, aku rase ade sorg je blogger yg aku rase penulisan die menarik, siapa? hahaha..HANIS ZALIKHA,,die punye blog adalah..hmm..inibelogsaya...erk,,betul ke? ala,,,korg click je nama hanis tu.aku dah boh link. tp die pon sbnrnye vlogger. cume x de la edit video die mcm sestgh vlogger buat.

die sgt cantik dan natural.

VLOGGER(kebnykkn vlogger adalah blogger)
ok,sekarang tibelah ke vlogger feymes yg aku respect dorg ni. first, mat lutfi. aku kenal(opsss,,,bajet...sepatutnye bukan word kenal kan) die time aku terbukak post die pasal hari ibu. hahaha...memule mcm, bpk ar mamat ni, biasa aku nengok vdeo yg mcm ni, mksd aku org yg rakam diri sndiri mesti ngarot gile nak mati. ghupenye die x..die sgt stylo..x tahan time die kutuk kpop jadian-mpop...hehehee

ape yg best, loghat utara yg dimaintainkan. click gmbr untk ke vdeo die.




2nd, anwar hadi, bukan anwar ibrahim ye..adehh...maaf,ku telah mencemar blog sndiri dgn politik. anwar hadi ni pon stylo gak ar. yg aku respect is the way he speak. pergghh,fluent x hingat broo...terbaik. dan die nye entry..ehh..die nye video pon smart dan bnyk nasiht.kira ade moral. dan kreatif,,antara terbaik adalah eeewwwwwww..hahaha

akuw sukeww gileww part eewww...klik gmbr k.




3rd and last(sorry, teacher sydia bukan top 3).. maria elena. hahaha, yg ni aku x sangke aku akan minat sebab memule tu mcm bapak gedik budak ni. tp lama sikit, cara die cakap mcm woww...hebat. gaya pon hebat. dan ape aku perasan, gaya die mcm kwn aku. masa kat mrsm terendak dulu. tp kwn aku x gedik.
yg best adalah 2nd hand drebar ngan ko karaoke. tp aku prefer yg karoke,click gmbr



nama kawan aku tu FIZA SABRI..gaya dia sama. tp fiza ni lagi hebat la lawak dia..maria ni kekadng tu mcm...erkk...apakah.tp fiza is much more better. bygkan, care die cakap ngan ngarot tu. still sama. time bg ceramah(kat bebdk fom5 ri tu) pon die smpt ngarot. yg bestnye time die ngarot die, suke berlakon. hahaha. x sangka aku ade kawan mcm ni. tp aku rase die ar manusia 1st yg aku jumpe mcm tu.errrrkkk, apa maksud tu.. maknanye, b4 jumpe fiza ni, aku x pernah jumpe org lain yg berperangai seperti die. kan..adakah die unik?? hmmm...ok la...die unik (unik juga sinonim untuk PELIK) haha

dan aku juga mengupload budak ni nye pict. dan yg pasti bukan yg lawa. aku akan cari seburuk yg boleh so that fb die x diganggu sebab aku link FB die kat nama die kat atas ni...x pon...[klik] sini untuk ke fb fiza..hehehe., harus ada gmbr,sebab aku tunggu gmbr aku yg die nak bagi. jnji nk bg tp,hmm, hampeh dowhh. dan aku sgt berharap x diserang oleh minah ni sebab. ayat die lagi power,. (ampun fiza).dan impian mu telah tercapai....
inilah ape yg fiza masak...erkk,,itu dulu.sekrng die dh pndai masak,katanya


ini time die rabun.


dan ni plak time aku yg rabun...OMG,nape aku comeyl semcm, ok. itu adalah kesan bile stress dimlm hari, masa minggu final exam, amik kunci keta, gi beli coklt dan mkn coklt tiap mlm

ps-fiza, cepat upload ur video kat utube. i will support u. jgn risau, kalau teruk pon tahap amir raja lawak je....

Monday, July 4, 2011

PLKN

ok...kali ni aku akan pastikan..tiap hari....akan update satu entry....(errmm...ni azam thn lepas rasanya....mampu berthn selama 3 jam je)

ok,,pasal PLKN..aku selalu pakai bju plkn, kasut plkn, tuala plkn..dan org akan tanya?? ko masuk PLKN ke??? best x?? aku pon dgn bnnge jawab..bapak aku jurulatih..aku x kene pon..

dan diorg akan ckp,,laaaa...rugi ar x rasa PLKN mcm mana...dan aku dgn bnnge jawab..alaaaa,,,sume aktvti tu aku dh buat time aku stdy kat MRSM Terendak. ye ar, kat sana klan askar..Kem2 die sume stail askar..stkakat abseling tu, aku pernah buat.,menembak?? aku pon pernah buat..mlh,,lebih dsyt..so.. X RUGI PON X PERGI>

ok lah...the true is..aku JELES...

paham x??? sgt cemburu..sebab ape...

1) dekat sana bnyk aktvti..best gile. kalau lah aku dpt join..mesti best.
2) kat sana ramai kawan...dari brmcm2 tmpt..
3) bile isi botg UPU or mana2 borng on9...die akan tanya..pernahkah anda mengikuti PLKN...so, aku x dpt nak tick ruangan tu....ciisss

nampk x. sebenrnye aku sgt jeles sebab x berpeluang nk join...bpk aku suruh..tp aku fokus kepada kerjaya aku iaitu menjadi kuli or promoter kat Departmen Snails. aku x pernha kesah pon psls PLKN dpt duit. kalau pikir duit..aku keje jadi kuli,,, dlm 3 mnggu je...dah dpt RM6**.**

PLKN dapat rm450 je untuk 3 bln.. so, pasal duit x de la aku kisah sgt kan..cume tu la..terlepas peluang untuk cari kawan reramai....hhhuuhhhh

Friday, June 24, 2011

Kebaikan merokok-NAHHHHH

hhuhhh mun ktk ghoyah pasai merokok,,ya rabbi x do pekdah nye yop oiiii...hhhhahhhhhh,,rugi duit je bha...tu yg kitakorg selalu dengaq kan bile kite sebut je about rokok...(maaf,,,campuran sume dielek menyebabkan aku rase aku pon bakal mengarut,,,,,hhahahaha)

k la, ari tu aku ade post kat facebook pasal aku kene sound pasal x merokok...wat the fish kan. i really dont like when somebdy ask me to do somethng that he or she already know that the thng they ask me to is kinda stupid...hamik., berterabur english aku..wat so eva la kan...ok la...kali ni i will post and explain to all of u about wat kebaikab we get if we alls merokok....dgr agak coi tapi ade betulnye...(ok,actly its coii!!). some of the info tu aku pikiaq sndri, tp ade yg dorg bangkitkan..ceeyytttt

PERTAMA
~Mengisi Masa Lapang~

hahhh,,,ini dorg bgtau aku time kitorg tunggu ape tah. time aku gi sg.buloh amik pokok. tgh tunggu2. si perokok tegar ni pon merokok...hahhhh, "oit kery,. tengok,..,kalau merokok
, x bosan..." wat the hack...opss..aku kene bersetuju dan menyampaikan cerita dengan nada menyokong.. tapi betul wei. disaat kita bosan..x tau nak buat gapo..bebdk yg merokok best gilak..menghembus asap rokok ke kiri dan kanan... ade yang buat bentuk 'O'. dulu time kecik, aku teringin nak buat bentuk tu dr asap rokok..tp bile dah besar, aku rase, aku rela jadi org yg pegang magazine pastu kibas 'O' tu pergi. hhahahahah

----kepada non smoker--------
ala, bnyk lagi bnde boleh buat kalau x merokok, antrenye.. main sudoku kat nset. pergghh, aku enjoy gile main bnde tu time ade masa lapang. smpai bos aku asyk ckp..ishh budak ni..asyk nset je....nak je aku sumbt mulut die ngan nset.. dah aku penumpang, duduk kat blkng.. x kan nak pegang stereng plak...enjoy ar di saat org drive keta. kan...so, x de hal la...masa lapang boleh diisi dgn bermcm2 bnde lagi...ok,,, try ar isi masa lapang dlm lif dgn isap rokok..x de org ko selamat. kalau ramai, nah...isap kasut aku...
--------------------------------

KEDUA
~Teman Ketika Drive/Study~

yang ni korg mesti akan bersetuju...yANg ni aku yg pikir...nak harap dorg pikir..jwpnnye macam kat atas. x relevan. betul x. disaat mengantuk drive...perghhhh.....boleh terlelap kot..lagi2 time mlm, lalu jalan plak sunyi x ramai org, dgn air cond yg nyaman, ditmbh plak dengan mlm yg gulap gulita san sunyi sepiAH. memang ngantuk. tapi perokok..diorg ade rokok utk bg power up. pergh, ni pon aku jeles.. kalau aku bwk time memlm..terkebil2 mata aku sebab x nak tido.. tp kalau yg isap rokok, fffuuhhh...sentiasa segar bugar. ibarat pokok sawi yang dijemur tengah panas. tetiba disiram dengan air sejukk...pergghhh(over)... x kan ngantuk. mane taknye. asap rokok tolong cucuk mata. time stdy pon same. kekdng tu., x boleh masuk buat add math...tp bebdk engineerng, wat calculation ala2 add math gitu. selambe je buat.. lagi laju sedut rokok lagi cepat siap..hahaha....tp itu kenyataan. memng bebudak yg kearah fizik ni suke merokok.. tp ade gak dak medic merokok...ccyyttt....tau ilmu letak dlm pungkoq...bebal...opsss..sori...sepatutnye I positif.

----kepada non smoker--------
dikala mata aku terkebil-kebil tahan ngantuk, mulut aku pon terkebil2 kunyah kacang,, nah, hilang ngantuk..x kacang keropok,...kenyang pon kenyang., tapi jgn la korg gi melantak nasi briani, nasi ayam time drive. org tnye, nape ko makan nasi ayam time drive..ala,,aku nk bg hilang ngantuk..logik ke??? itu namanya mintak kaki...paham x??? x pon aku suke minum LIVITA TONGKAT ALI. x pon minuman isotonik. RM10 dapat rokok sekotak. kire kalau bawak kete memlm boleh smpai pagi. itu untk yg x kronik, kalau yang bangang nak mati,thp gian nak mampos, satu kotak utk sejam. dah berapa ringgt..dgn RM10, aku beli gula2. air livita air 100 plus. nahhh,, stay up smpai pagi.. hilang haus.. kalau beli rokok, mesti beli air..dah berapa. so, alasan ni pon dpt ditangani. jgn risau. dan..ape jadi kalau x dpt rokok..hahaha..aku pernah tengok ade org bawak kete menggigil...pastu esok demam..sebab nye..x dpt isap rokok sebab perjalanan jauh. pastu dlm keta ade bos, dan air cond di buka..so x smoking..demam wooo..sian kan..mcm x dpt candu je.....
---------------------------------

KETIGA

~Nampak Maco dan Penuh Dengan Kejantanan~

owhhh..nak bagi nmpk cam ayam jantan ke? huuhhh..ok, ni idea diorg. kan aku dah ckp..idea diorg mcm..."hahhhh,,,,diorg ni bace novel ape lah???? x berkembang"...dan oklah..aku kene back up dorg....tapi betul gak..nmpk maco bile hisap rokok...... =.= .......(x tau nak tipu ape lagi)
ye lah, sambil tunggu bas,, hembus asap...gempak tu...sambil bincng ngn member..kat celah tgn ade pegang rokok...stylo wat.....lepas makan hisap rokok..ibarat menghabiskn pencuci mulut


----kepada non smoker--------
waklu...jgn risau..korg x merokok pon nmpk maco wat...ramai ke perempuan yg suke ngan asap rokok??? mane ade...kalau ade pon sebab pompuan tu pon isap rokok...ooowwhhh...kalau yg mcm tu yg kate korg maco baik x yah la wei. sonnndaa*...dan, maco ke wei gigi berkarat sebab rokok. bile berckp jgn ckp ar..mulut asap kan.. huhhh, memang x ar...langsung...so, kalau maco luar organ dalaman hanco wat pe..kawen la dgn org yg maco sebab merokok...cepat sikit jadi single balik..oppsss....aku x doakan pape....hehehehe dan aku x makan pencuci mulut perisa asap ok. i prefer ice cream..waklu fogging dlm kedai makan! x blaja sivik ke???
---------------------------------


KEEMPAT
~Dapat Badan Solid~

kery, cube ko tengok abg..badan ade muscle...baru org minat...sume sebab merokok...ko tengok ko ar..muke ade tapi x tegap mcm abg,,,sape nak...(ptuiihh....rasa nak ludah kat celah bisep die). kalau merokok..berat badan cepat turun. lagi senang nak diet

----kepada non smoker--------
oh my, aku terus gelak. nasib mulut x biadab..kalau biadab, aku jawab je mcm ni. "bang, badan abg tu jadi mcm tu sebab kene angkt brng itu ini. saya yg praktikal 2 bulan ni pon dah mcm Hamba Abdi kelas atasan kene angkt barang ke hulu ke hilir...kalau berbelas tahun saya keje, bukan takat jadi mcm abg, tu, john cena pon saya boleh kalahkan" dan....aku pon x caye langsung ngan ayat tu.. alaaa,,,abg aku merokok,, tp badan tetap naik. dan ramai je yg mcm tu...lagi nak tipu....cit podah..and i know my body well pakcik...stakat badan ketak otak krem nk buat ape kan...
------------------------------

KELIMA
~Kesihatan Terjamin~

lagi baghal. tp betul woooo....ade nenek umur 97..idup je...lagi ar..isap virgin ape tah nama die. kan sihat tu.. lagipon kitorg x jadi 2nd smoker.ko tengok..budak sebelah ko merokok ko sedut. ko kan belajar sains. 2nd smoker mati lagi cepat dr perokok...wooww....betul la pakcik...tapi yg ini ade jawapn die..aku bidas dgn selmba dan muke penuh educated.

----kepada non smoker--------
1st....nenek tu sejuta dalam seribu. buat ape la ko tengok yg minoriti..jumpe sorg dh kecoh ckp nenek tu idop lama gak wlpn merokok. x kan aku nk bagi contoh yg x hdp lama sebab merokok. kang kalau aku bagi kang kalah buku yellow pages. silap haribulan, laluan kerta api dr semenanjung ke srwk siap baru aku habis bagi contoh... dan pasal 2nd smoker...pakcik..kamonlah...kite duduk berlima..saya sorg x merokok..jadi saya mati cepat sebab ade sy jadi 2nd smoker utk 4 org..pakcik, saya sorg je ke yg bernafas??? kalau 'A' hembus, saya sorg ke yg sedut??? x ye! yg lain pon sedut..jadi, selain jadi perokok tegar, korg2 yg suke isap rokok beramai pon mndpt pelaung jadi 2nd smoker. hamik..lagi dsyt..sekurang2nya., bila asap di hembus..aku cuba thn nafas sebab x suke bau rokok. yg korg2 yg suke ni mcm mane..,mesti otai je sedut kan??? hahhh...dan dah koba....korg pon 2nd smoker..big L...(tp pakcik tu mnjwb...kalau setan ngan setan mane dpt sakitkan yg lain....ceyyhhhhh...vodoh)
-------------------------------

KEENAM
~Senang Dapat Kawan~

yang ni ape yang aku kaji...betul, yang ni betul. kalau perokok senang nk dpt kwn2 terutama kawan2 perokok. bermodalkan rokok sebatang, pinjam ligther dan terus dpt geng. lepak2 share rokok. memang mudah nak dpt kawann..tu la ape yg aku nmpk...

----kepada non smoker-------
jgn korg risau. kite pon mudah dpt kawan sebab kawan dtg kepada org yg ramah, well..kuasa mulut...(diorg pon gune kuasa mulut..kuasa mulut berasap. dan bile dapat ramai kawan perokok senang lah kan bile kene kanser bronchioles..boleh petik bronchiole kwn2 perokok yg lain. kan... x pon, time kenduri arwah..lagi ramai yg dtg untuk doakn kesejahteraan...nahhh...baik x yah ade kawan....
---------------------------

itu jelah die. aku malas nk tulis bebnyk sebab dah cukup pnjng ni...tahap novel thrilogy mcm ramlie awang murshid hasilkan..bersambung2..nora elina pon kalah.hahaha
rase mcm nak mintk kat perokok duit rm10...gulung..masuk kat mulut dorg pastu bakar..tgk ar, rugi ke tak...tcchhhh

ps-nak merokok...isap ar. yg penting jgn tegar dan terlalu kuat...sekse badan.

Wednesday, June 22, 2011

nafsu pokok

huhhhh....sekarang aku fed up....ok..jauhi blog,fb kalau tengah bengang..kang keluar susuatu yg memalukan bile baca balik...

kat UNIMAS ade la member aku ni..bergosip sakan...aku mls layan.well time tu tengah berzanji kan..so mls nk layan....tetibe bdk ni bergosip pasal aku..cilakak..depan2 bergosip, kalau kat belakng lagi dsyt....

yg sorg ni tnye ar...
"ko rase kery punye taste mcm mana???"

pastu die jawab...
"kery??!! die mane ade taste...cakap pasal awek cun die x layan..cakap pasal lelaki pon x layan...aku rase die ni nak kawen ngan pokok kot.//"

dan aku pon buat pekak...

bile sampai je kat tmpt praktikl..ade lah sorg part timer ni...huhhh..mls nak bercerite..kang terngumpt plak...yg dah tau cite tu bagus..yg x tau cite boleh roger aku..nnti aku citer..pastu bebdk ni pon kene kan lah aku ngan bdk ni..die ckp aku suke dok kat departmnt aku sebab ade bdk tu la..kery gilakan budak tu la....aku wat mcm biasa....senyum..wat dono sambil main sudoku..(aku bersyukur nset aku ade applction sudoku..)

yolah..dorg x tau mulut laser aku camno..kalau sekali lepas...amik,,makin x cukup..ok..aku dah termelalut..tp betul la..baik aku diam.. xkan aku nk jawab...
"sorry ar bro, sy punye spec boleh retak tengok die,..inikan plak suke?? bernanah mata kalau tiap ari tengok.."

hahhh,kan kejam kalau aku jawab mcm tu....lelame ade ckp mcm ni...kery tu mana ade nafsu kat org.. die bernafsu kat pokok.. tengok ar..tiap2 hari kat tmpt semaian...

wat the hack...rasa macam nak blng polybag 20x20 yg seberat 3kg kat muka org yg ckp tu...

perlu ke aku ckp yg aku ni sgt bernahsu...ceeyyhh....

ok la...aku gtau, aku x nak la bercinta ke ape sebab aku tau aku ni mcm mana..kalau dah percaya ngan suke..susah dah nak cari yg lain.. sebab tu aku selalu gune ayat ni..

"buat ape bercinta kalau ending clash"

so, kire paham la kan yg aku ni x suke kapel just for fun...(ceyyhh,,,inilah penangan imam muda..)

lagipon dulu aku ade suka kat budak ni..time tu f4...(semakin memecahkan rahsia yg hanya sorgh je tau..). tapi aku xckp la..sebab aku mls nk ckp...(adakah aku sedang menipu). tp aku msh setia tunggu kot. ok lah, lepas 5thn tunggu...akhrnye aku pon luahkan..(nasib masih berhubung...) OMG..OMG...agak2 jwpn ape... hehehe..seriously... xde sorg pon tau bnde ni sebab aku bukan nye kjenis nk cite bnde2 ni kat org lain..ye la, kalau berborak mesti bercerita pasal org lain..(errkk..tu ngumpt ek?? lantaklahhh,....)

so..aku akan tunggu laaaaa...smpai aku dpt jwpnnye..sampai masa..kalau dah rasa ok,,aku x de lah tunggu dah...hhhahh...ok x????

jadi...,,baik aku bernafsu kat pokok je...alahaiii kan dapat elak dosa...(cewah...)
dah,lepas ni nk cite pasal bnde lain...tutup sudah pasal hati aku...kannnnnn......rasa bodoh sebab post bnde ni.....

btw, rasa penulisan aku mcm membosankan je...arrgghhh...mls lagi update blog!!!!

Friday, May 20, 2011

seminggu berLI!

huhuhuhu...dah lama bersihkan blog ni..bukan takat sawang, rimau pon boleh beranak pinak dlm ni...mcm biasam permulaan yg mengarut dan lari dr tajuk...

oklah... nk cite perjalanan blk smpai la ni...

balik umah 12hb mei..tgh mlm...kire jam 4pg smpai umah(erk..kire dah masuk 13 mei la kan...balun je la)... pastu 13 mei sampa 15 mei aku gi terendak..buat program kat situ..memula rase stress sebab penat plus bebudak ni mcm nk fokus stdy je dr join aktvti..tp lepas muhasabah diri dlm 5 minit... dan yesss....program ni seronok...berjaya digerakan oleh seploh org je anggota...dgn kata lain..sume ajk adlah allstar..kau fasi, kau teknikal, ko mc, ko jaga masa dan kau segala..sume keje kitorg wat sesame smpai rasa x de mslh pon...x tahan berlari ke teres teratai utk amik mknan(kenangan lama kembali menghantuk pintu hati...). pape pon best.

ok, ngarut lagi..hahaha...balik 15hb tu..terus beli baju nak praktikal..oh ye.. LI tu maknenye Latihan Industri. ..praktikal la...gile kot..jam 9.30ml bergegas mencari pasaraya tok beli kemeja/ kalau kat srwk ni dah tutup dah kedai.

pAgi tu bersemngt ni gi..jumpe la boss...boss ckp..'khairi, esok2 x yah pakai kemeja lengan panjang,,lengan pendek pon dah ok...x pon pakai je t shrt..'

waahhh..LI yg seronok...start ari tu, aku makin suke LI.. wlpn bnyk keje..well, tempt aku LI ni fokus jualan je,, so ade la pokok2 yg terabai sikit...bnyk gile weeds,...dan aku sonyap2 tolong cabut weeds tu..tp risau gak..takut nk cabut weeds..rupenye pokok tu bukan weeds tp diorg jual...kan..

dan x sbr menunggu hari seterusnya...mcm lagi ni..x sabar!

Tuesday, March 22, 2011

Famil Day Cempaka

fuhhhhhhh~~~~~~~~~~~

lega gile aku,. family kolej aku dh berlalu..hari sabtu dan penutup ahad. seriously. ini adalah aktvti yang aku handle yg aku rase paling bnyk dugaan..naahhh,, nak tau dugaan die ape...bace ek.

1st dugaan- famly day mesti dilakukan oleh presiden kolej. Presiden thn lepas x berjaya buat. dan aku plak patut buat sem 1 tp tangguh sem 2,,,tp nasib la buat kan..cume pressure spy bnde tu jalan ada. ye lah, fmly adalah yg pertama kali kot. dan aku penggerak kepada progrm. dh ar ade suara2 lucah yg mengharap aktvti aku x berjaya,. cisss, nasib dah lepas.

2nd dugaan- nak cari peserta, ommaaahhh,,, punye lah susah.. wat the fish betul..bukan ape..aku risau ajk lagi ramai dr peserta. lgpon kene bayar..tu yg ramai x nak tu. x pe lah,bnde kecik

3rd dugaan- penggerak die bukan nye Jawatankuasa Perwakilan Kolej aku tp penghuni cempaka yang aku pick. dan nasib baik,,aku bersyukur sgt, diorg sbnrnye hebat jugak dlm buat keje. masing2 reti dan tahu nak buat ape. bravo..

4th dugaan- ini paling hampeh lah. support dr pihak atasan. bygkan bile aktvti yang makan belanja hanya rm2000 terpkse aku ubah balik jadi rm1035 tp last sekali aku x dpt pape.. aku just gune duit penyertaan. x dpt cash dan berhutang. sabor je lah.dah tu, tiada pon staf, atau felo yang dtg hari sabtu...ok lah kalau ari sabtu je..ahad penutupan pon sama,. tiada pihak atasan.. serius aku rasa bnde tu x patut ade.. lantak lah, janji aku jalankan tanggungjwb aku., papehal setle kat pdng masyar...

hebat gak aktvti dijlnklkn tnpe dpt fully duit. cume boleh claim je nanti,.

tp seriously, ari sabtu berjalan dgn jayanya. wlpn ade yg x dtg. tp sume org sporting. even kene makan sotong busuk pon diorg sanggup. yang x boleh blah, main game sampai basah2. hahaha..betapa havoc nye dorg.

ari ahad malam penutupan.persembhn sume mantap2. sume hebat2..memang mini concert yang menjadi..tp sayang, tiada org atasan...dan sekali lagi...kesah plak aku. huhhhh(dlm hati kesah kot)..

yg penting, aku syg crew aku...thnx all...

Friday, March 4, 2011

Being single doesn't mean we have NO lurve or life

nahhh...aku suka betul statement ni..statement ni dikeluarkan olek kak alia..(dgr citer sedang proses diet)

kekdng tu penat kan bile org tanye,
"ko kapel ngan sape wei??"
x pon ade yang cakap
"smlm kuar ngan awek kan. aku nmpk ko kuar ngan pompuan"

aiiyoo...bosan la..seperti ape yang dinyatakan, Being single doesn't mean we have NO lurve or life. kalau dah berkapel je yg x de life... what i mean is x dpt nk enjoy sgt. sebab aku tau diri aku mcm mane

bukan ape, aku tau aku jenis kaki enjoy. hidup aku, kalau ade fmly, ade kawan.. aku rase seronok, ye la..org kuat ckp kan memang suke dok ngan kwn2. tapi aku borak pon x de la smpai 6 pagi x tido2. so kalau dah kapel ni., kuar ngan kwn kang x boleh, kuar ngn member pompuan kang x boleh. kalau boleh pon kene bgtau dulu..huuhhhhh...itu ke life??? better ikut sorg akak senior aku. nahhh,, kapel dah 6 thn..tp mcm x berkapel. ye la. hidup x dikongkong. yang penting jage batas,. ni, nak kawen dah bile grade nnti..(promte)

lagipon, single x semestinye available kan..

pinjam ayat kawan aku. -single tapi reserved untk org lain..hahahahaa

Wednesday, March 2, 2011

bengang

kekadang tu, aku jadi pening. ni gare2 bajet untk projek kene tolak...ouuchhh...its so damn..penat aku plan..konon nak bg 2 ribu...ciss...

susah kan kalau nak wat aktvti tp bajet kene sekat.

tp itulah..bnde tu ajar kite mcm mana nak survive dgn cara yang paling dsyt. mungkin bnde tu beban tp ni lah cara untuk kita maju setapak di hadapan. sekarng ni., kena cari la mana2 org kaya tok support aku....(kenapa support aku...patut support projek aku...hahhaha)

Monday, February 28, 2011

bz

haiiyyooo...minggu ni minggu bz,,,ade bazar siswa..fuhh..tah ape lah yang akan terjadi...rasenye berjalan lancar..tp ku tetap rasa x sedap hati.

pastu ade exam lagi...aktvti..meetng untk progrm..

owh,sebut je program..aku rase mcm agak bengang je. mane x nye.penat2 wat kertas keje, dah ar diorg yg suruh, kononnye 2 ribu ok dah..sekali kene cari duit tu sendiri..lain kali bgtau awal2 la...kepochi btl..fedup aku nk wat aktvti...hhuhhh...kene bncng blk...x de mood tok...tcchhhh

Sunday, February 27, 2011

spec with new lens..

wokey la,, hari ni aku nak membebel pasal spec aku...cis..cis...dan cis....

b4 ni kan, spec aku retak seribu bhasa masa pnjt gunung santubong. retak kepada 3 bhgian,..siap boleh wat jingsaw puzzle lagi. retak plak sehari sblm bufday..sehari lepas bufday blk umah...(sila klik untk tau nape aku balik). dgn spec yang pecah,turun airport..(saje pakai biar nampak tragis.,)

dan yup, mak aku nmpk dan memang tragis..blk umah terus dapat spec..jenama Ray.Ban..perlu untuk bgtau jenama,..sebab seronok,aku pon pakai la spec tu tanpa keraguan.



setelah hampi sebulan pakai. baru2 ni aku pon gi la cek power mata ngan power spec. dan mcm biasa...belah kiri 100..belah kanan 850. xde la shoc sebab memang dah tau..(cina tu yang shock kot)
tp bile cek power spek,. belah kanan 50. belah kiri 75....vodoohhh...bengang aku ngn tukang buat spec aku...memang cabai...dah tu..terus call mama..mama pon ckp..x pe..nnti mama tolong..pastu call kakak, kak reni ckp, nnti tolong..nasib la ade kakak kan. lepas kak reni masuk duit..gi la betul kat..beli lens baru. lepas pakai je lens baru..aku rase lega sgt,..seronok..dan palin aku ingt...aku nak BAKO kedai spec kat pd tu..ratakan buat tanam cili!!!

Monday, February 21, 2011

kesan pilihan raya-PERLUKE ATTACK AKU

kak fafa ada tegor..dik,dh lama x update blog...haiihh..bru sedar..bersawang sudah.
hahahaha....bgn je tido terus type...kery..stgh jam je masa tok siap nk gi kelas kot..nympt lagi!!!

x pe..type dgn laju.

hari ni last lah pmelihan bakal MPP...teringt ada satu malam tu. lepas aku abis meetng jpk. turunu dgn laju sebab ade manifesto dr calon. tetibe aku ditarik dgn agak laju kebelakang...cis(bdk ni nape lah tarik aku mcm x puas hati.) 1st soalan die

kery,aku dgr jpk kau ade tmpal poster untk ****..betulke..

aku sentap gak terus tnye...
apa masalah nye??

jwpn die agak menyebab kan aku mcm..wat the hack wif this people...kenapa time pilihanraya baru nak berdakwah..kenapa??
dgn bengang aku jawab.

maaf ye, jpk aku x de masa nak tmpl2 poster. kitorg x terlibat langsung mcm jpk kolej lain. yg kitorg tau, kitorg akan mengundi calon yg layak. dan kalau BETUL pon kitorg tampal.. ape masalahnye? x phm btl aku. kenapa x gi tegor yg gntng2 poster tu...ade plak masa aku gantung poster. baik gantung bndre mlysia. ayat die sgt x matang ar. dah tu aku tnye.ape bdk 1st year ni tau pasal pentadbiran UNIMAS..aku ckp x nk ar nnti ade problm atau mslh mcm MPP lepas.(erkk,,sorry kwn2 mpp)..
pastu die tnye..aPe mslh MPP thn lepas.

naahhh.....bdk ni agen calon..bunuh diri ke dik ngn soalan tu. ape masalh??? nmpk la yg korg x tau pape.. korg x tau derita mpp....tup..tup nk bertanding... pelik aku diserang kononya x syg agama...

wlpn aku ni melaha je, tp aku tau ar agama., lagipon x perlu ajar aku, aku kene undi sape. undi aku, tau la aku. ayat bkn bongkak tp mcm terkesima. ingtlah shbt2 yg bertanding. MPP bukan medan mencuba bakat kepimpinan..aku x nak nnti dh jadi mpp tnye soalan: nak pinjam walkie talkie kat unit mana ek??? kalau soalan seumpama itu keluar..memang nasib ar kene laser ngn aku..hehehehe.......

Friday, January 28, 2011

Sape nak tiket percuma balik semenanjung!!

Hhhhaaahhhhh!!!

bnde ni sape yg dok srwk..komferm nak time2 cuti ni kan..ok la..aku sebenrnye memng plan nak blk masa ni..dr akhr thn 2010...dah plan..tetibe plak abg yoi bertunang time tu.so rasa nak blk la kan. tapi, duit plak mcm haram.ditambah plak dgn hrge tiket yg meningkt sehinggakan aku merasaa sesape yg beli tiket time ni adalah anak raja dan rasa mcm nak no fon die sebab nk berkenalan..(tp yg naik mas je la..yg naik air asia ngn firefly....hhmmm,,,mls nk ckp pape..)

nak dijadikan cerita..aku memang dah redha nak menetap kat cni time cuti.. lagi plak time tu aku rasa mcm nk stay kt kolej wat amal jariah...(padahal komferm on9 dan tido)
tp tu la..walaupon dah redha..tp still call kak reni dgn harapan kak reni ckp mcm ni. "blk la kery,cuti kan time tu"..tp yg x tahan bile tuan punye badan yg nk bertunang call...die siap ckp. "ala kery, x blk pon x pe..penat je balik.." ciss...jadi komferm berputih mata...

ari jumaat iaitu hari last b4 cuti thn baru cina, aku pon pasrah gila pegi kelas....hhuuuhhh,,,pepagi dh kene hntr budak gi airport...bikin panas je kan..abis tu gi kelas..dgr lectrer membebel jap..pastu gi lab...hhhaahhh, kat sini adalah kejadian yang aku sgt teruja gile ni...

ade no call... 08258****...ok, kalu 08 maknenye no srwk..dan komferm la no tu no unimas kan...dalam hati aku dah berdetik..."adeehh,, ni kalu unimas call ni jgn la dr pjbt kolej(madam,x bermaksud pape),,bkn pe..selalunye akan ade keje last minit...kalu dr unimas pon biarlah nk hntr aku gi mane2..dpt gak jalan2 time cuti"

aku pon redha gila angkat fon

Unimas : assalamualaikum, khairi kamaruddin ke.
Aku : wasalam..ye khairi kamaruddin, ade ape..(formal gila time tu..)
Unimas : owhh,, kami dari PKP, Unimas
Aku : owh, tau -potong die ckp sebab mls nk dgr pengenalan sebab aku dah tau dah-
Unimas : awak free ke 1hb 2 ni??
aku : (dengan yakin cakap)..free,kenapa?? (padahal time tu dah terbyg nk gi rtm sebab ade aktiviti
Unimas : awak org semenanjung kan.
Aku : ye,org semenanjung(rase excited dh tertanam ni.)
Unimas : kami nak hntr awak ke Putrajaya untuk dialog bersama Dr Mahathir. actly progrm tu sehari..pegi pagi balik petang. awak nak ke?
Aku : owhh,,,ok..ok...saya boleh je...sehari je ke??
Unimas : ye, tapi tiket balik ke unimas boleh diexctendkan. awak nak blk bile?
Aku : kalau saya nak blk lmbt sikit boleh? dalam 5hb macam tu..boleh ke
Unimas : boleh je., komferm 5hb ye.
Aku : Ye, sgt komferm...
Unimas : ok, kami tempah tiket, hari isnin dtg PKP amik mklmt..
Aku : ok!!! (sambil lompat2)

memang letak je phonee...aku terus lompat ni..lompat tahap gumbira yang x terkata..ok,,aku dpt blk rumah! tu yg pntng,.. dan tiket x yah risau.komferm dapat dok kat hot seat dan ade free food....omg, x ku sangka...ku bersyukur ya allah... memang aku bersyukur..dpt la aku makan sedap sikit...kat lab aku asyik senyum dan rasa excited je..terkinja sane..terkinja sini....kacau org...walaupun ramai yg mcm bengang2 sikit ngn aku...hahahaha....choi to all of them...aku excited sikit bah...x berniat nak bg korg jeles or bengang..lalalala....

yg pntng aku stil dpt join picnic...ari ahad...tp sure..aku dah bayangkan semananjung..cume satu je aku risau...tetibe call aku..sorry ye khairi, kami x jadi hantar awak...

cccchhooooiiii...jgn la jadi...dah satu u aku kepochi yg aku balik....kalu x jadi, mau aku nyorok bwh katil je sambil tutup muka dan menjeling handset tiap kali handset bunyi...ya allah..mintak2 jadi...

Wednesday, January 26, 2011

Kery ke Kolej Sakura!!

jimmy chiiuuu....ok..lama gila x update blog.. sambil membersihkan sawang2 yang terlekat kat dashboard..tengok follower..macam x gerak je..x feymes kan...nak wat mcm mana..

ok, semalam., 26hb 1..aku dijemput ke Aktiviti Kolej Sakura (kolej ni semua perempuan)
yang pegi, aku,ezral,kamal,ammar.... masing2 wakil kolej kecuali ezral..wakil mpp..

kene jadi juri tok sakura got talent. huhuhuu....

masuk je hall....ok..memang semua perempz...nasib ade gak member kat sakura. dok kat dpn gile(sejak jadi pres, aku merasai duduk depan di dewan kuliah..tu pon time aktvti..time kelas...ke laut). ade 11 aktiviti..semua best...cume kesian kat sorg ni...dia menari..sorg2. nice try..tp silap sebab aku pon reti buat ape yg die buat tp much more better...bygkan bile buat aksi gimnas..yang kaki ke atas dan tgn kat bwh...ala, yg berpusing2 tu..aku yg comel ni pon bile buat kaki tegak ke atas.ni die yg kecik buat tp x lepas...adooiiii.....tp die berusaha..tahniah la sakura...gambate..tp my Cempaka pon the best tau..tungguuu

Tuesday, January 18, 2011

naik moto!

tadi time abis kelas kol 9 pagi(kelas sejam saje...semata kot) rase nak blk bilik..lalu ade sorg member ni nama anuar pelawa naiik moto...aku pon...okkkk...(sebab memang rasa cm mls2 ubi je nk jln kaki.,..kalu die x ajak memang naik bas kot...(padahal fakulti nagn kolej x jauh mana..sekangkang dinasour...)

time die bawak tu...die terlepas simpangnk ke kolej aku kat belah kanan...aku cakap ar..." nuar kanan..." lepasa tu otomatik die turn right...dah ar nak langgar tembok kat bawah tu..ade dak pompuan,.,aku plak dgn kuatnye jerit.. pu*i...pu*i..pu*iiiiiiiiii

hhhahh.,..x sengaja..segan je sebab bdk tu tgk slack.....ampun ye wak..sy x sengaja sesngt....yg penting anuar senget......hahahaha

Wednesday, January 12, 2011

kenak??!!

special to one of my friend.
Zatil...
aduhh...nape wei??
kan kite sesame jadi... aku jadi pon sebab ko jadi kot...tp nape weii???
cume 1 sem je kan....nak suruh sabar...tp dah hntr...tp boleh je tarik balik...

kalau pasal pointer...hhhmm..aku pon teruk...
tp tu ar.. xsedar diri...cume nye.
aku pikir yg aku x boleh give up...aku kene sabar sebab x de masalah x de penyelesaian.

tp kalu tu keputusan ko..aku cume boleh ckp yang, pikir bebaik. aku stay becoz of u... aku rase, cik be, dilla, faezah, ngan yg lain pon same wei....fikir2 kan......

Tuesday, January 11, 2011

2nd day ke kelas.....hmmm....suck gile!

1 simple word for today…. SUWEY!!!

Kalau kery pepagi bute kene something yg teruk. Bnde tu akan berlanjutan selama satu hari. Tak tau mcm mana, tp aku pon pelik. Selalu mcm tu,. Mybe sebab diri sendiri careless kot…

Memule tu, kire semalam ar.10hb 1..bersemgt waja ni, nak gi seminar survival sosioekonomi borneo kat mana tah. Nak pegi sebab sijil tu. Lagipon tajuk mcm best.(ayat nak jaga hati ke??). seminar tu esok, dan yang best nye kene berkumpul pkl 7 pg berpakaian formal. Malam tu, lepas meeting jpk, terus gi stor. Gi cari baju ar. Semangat waja dan kental kan. Dpt tu, dlm pkl 1 pg mcm tu.. pastu gi iron baju, seluar. Lepas tu on anset. Tup, tup je msj masuk ckp pg ni, ade lab. Hari yang sama. Aaiigggooo,,,lab tu..mls piker bnyk. Tido dulu.

Pkl 6 pg bgn, terus x tdo dah. Punye lah hebatkan. Tu pon lepas amal pukul2 aku..(dak tu saje amik kesemptn pukul aku, tau ar aku secomel punchng bag..bodos) smbng iron seluar plak.. dan selepas berpikir pnjng dan juga survey member2 lain. Aku pon gi la kan lab tu. Cancel gi seminar,, sedih… pegi stor balik, cari lab cot.(stor kolej dah mcm almari baju aku, nasib la aku jaga stor mlm smlmnye kan.)

Dgn sedih nye, aku pon gi kat lab..redah hujan, lecak, lumpur, angin taufan. Punye lah azam baru x nk ponteng ni kan. Dah smpai fac tunggu makcik tu dtg..alih2 die dtg ckp mcm ni. “ok, plant sc stndt, lab awak 26hb, untk zoology plak 19hb…boleh bersurai lah..”

WWHHAATTTT!! WTF kot….kali ni bkn wat the fish dah, kali ni wat da fu*k memang aku geram tahap melantun ar..sakit gila hati… xpe la..gi la lobby kejap..kat lobi bebdk ni berkerumun tengok satu notis…owhh…pembahgian kumpulan untk satu subjek ni.. dan khairi tahniah.,aku dapat lecturer yang sgt ‘best’. Lecturer yg fail kan aku seteruknya. Adddduuuhhhh….memang haram ar..

Blk bilik tido. Pastu nak gi blk fakulti pkl 2…(bertapa aku rasa masa tebuang bnyk sebab tido kegeraman) on da way gi fakulti tu aku limpas(bhs sabah = lalu) satu kwsn lopak..aku pon meniti la atas tembok batu sebelah lopak ni…depan café time tu.masa2 mcm ni memang ramai ar org gi mkn kan.. aku pon dgn yakinnye melompat turun dari tembok. Dannnn,,,ssppruuusshhhh kdebumm,,kedegang dan bnyk lagi bunyi yang aku x mo ingt( lagi2 dgr bunyi syafiq gelak sekuat hati!!!) aku terjatuh,… bukan terduduk dah tapi tertiarap okk!!!! Tertiarap mengiring…dan aku dpt rasa rumput2 masuk mulut aku. Aku dah x piker apa dah,, terkangkang kiap aku bgn balik pstu diri seblh syafiq spy bebudk kat café x nmpk. Tp tgh melangkah pndng kat depan ade 4 org budak tgh intai dari jauh…shit! Aku mcm kenal..smpai dekat tmpt dorg(diorg berhnti kat situ x jalan sebab nak tunggu aku limpas..siot kan..) slh sorg tu ckp.. ‘kery aku nmpak’..ade tu ckp ‘biasala tu jatuh’ dan ending nye conferm gelak…. Fine! Aku pon gelak ar..bukan cover sebab aku dpt bygkan diorg mesti happy tgk diva comel jatuh tersembam dan berusaha sedaya upaya tok bgn…yee,,,panorama yg cukup indah,…ttccchhhh…dan ayat siot dari slh sorg dr mereka…PRESIDENT KOLEJ BUNGA RAYA…. “kery, kalu aku la..aku dah patah balik…” ssyyiiaaalll… ko gelak kan aku..siap ko..tengok president kolej cempaka mengganas…ammar ko memang kentut..aku x kan patah balik untuk ditertawakan oleh mahasiswa yg sedang makan kat café tu…mesti diorg pon happy sebab tgh mkn dpt tgk sinetron pendek! Ttccchhhh!!

hah, nilah cara mamat 4 org tu intai aku jatuh..diri di balik pokok... i hate that! waaaaa


Arrgghhh,,,mood aku berpusing2…masuk kelas..hhuurmmm…dah agak, bosan. Dah tu lecturer bile ajar (ajar ke…hhmmm ye la kot..ajar) je pndng aku…sabau je la…nk je tmpal kat muke ni…”ye puan, sayalah antara yang fail subjek puan”

Geram..balik bilik cari iphone aku..cari2 kat bwh katil…dan dlm keadaan yg aku rase sebak sikit ar…sabar je la kery… pastui dpt rasa aku mcm biol2 sikit..ok.,pening pale..tido, bgn..siap2 nk jage stor. B4 gi telan panadol 2 bijik. Haddoiii…mlm yg suweyy,, dan jgn ada bnde lain yg tmbhkan suweyy… YA ALLAH….KU BERSABAR TEMPUH UJIANMU.

Saturday, January 1, 2011

azam ku vs lagu maktab ku!

kambing..aku dah penat type..tetibe hilang..so menaip balik semula wat aku bosan. x de mood nak type..korg nk bace ke x ke...sik kisah..tekanan aku ni..bodoh nye lappy..ko mati tetibe pehal..iisshhhhh.... xnk beli batry baru tok kau..padan muke!!!! dah ar btry harge smpai beratus2...ciisss

ok, ni aku nye azam..sebab azam thn lepas aku dah lupe. ok,kali ni azam baru aku terbit dari lagu maktab. so, aku akan ingt azam aku tu...b4 dat..nah lagu mktb.

Wahai putera-puteri bangsaku
Ayuh segera menuju
Mengikut gerak langkah maju
Bersatu mencari ilmu

Di zaman sains dan teknologi
Negara perlukan jasamu
Janganlah rasa malas lagi
Bersama memegang teraju

Di Maktab Rendah Sains MARA
Tuntut ilmu jangan jemu
Ikrar taat setia pada guru
Berdisplin selalu

Hari ini hari mulanya
Hari esok berjaya
Lengkapkan segala yang ada
Ke kuliah kita segera

ok,ni adalah huraian tiap rangkap...(aku malas nk taip bnde yg sama la!!!)

Rangkap 1
ok..aku sedar yg aku ni x berapa join stdy group.,bukan ape...aku suke baca sendiri dulu sebab aku sentiasa x sedia..x master the topik.so aku risau kalau aku join group, aku akn melmbtkan group. x pe la...lepas ni aku akan pastikan.. aku dan semua bangsa ku, bangsa malaysia BERSATU dalam mencari ilmu. sem ni merupakan sem last aku pegang jwtn dlm kolej.. sem depan x nk dah.. wlpon mcm tu.aku akan cube balance kan.

Rangkap 2
saya berasal dari Fakulti Sains dan Teknologi Sumber. jadi..saya telah menyahut azam tu..ok..terlaksana..boleh ke mcm tu??? naaaa.... aku memng la dak FSTS tp jiwa aku x kat situ...sebab i hate plant! dan kursus aku adalah Program Pengurusan Sains Sumber Tumbuhan. wat the food kan, buat sesuatu yg x disukai..tapi itu dulu! sekarang tidak lagi. selepas main game plants vs Zombies..aku suke tumbuhan..(sebab ni mcm x munasabah sikit...) dan kursus aku bukan belaja tnm pokok..blaja nk baja..kami bukan pertanian..tp kami ade belajar tu sikit..sebab kami belaja more ke arah masalah pokok., cara jaga hutan, mengenali cendwan dan sebagainye. ok..kenangn pahit bile sebut pasal cendawan..CEIHHHHTTT...lepas ni..aku akan pastikan jasa ku di taburkan ke negara ku.

Rangkap 3
ok..abaikan yang atas tu..sebab aku dah lamaaaa meninggalkan zaman maktab..sudah lama ok! dan saya rindu. ok, aku x kn lagi rasa jemu untuk stdy..bosan je...tteettt..bebal tol..lepas ni aku akan cube dekatkn diri dgn lectere..(eja slh!) bukan sebab nk ampu..cume nye nk tnye ape yg x tau. displin tu yg rasa cam payah2 sikit. aku ni dulu displinok..(ok ke) tp skrng..ke laut..bygkn dulu...risau lmbt ke mane2 seminar..smbil lari smbil mkn roti. x senonoh..budaya rushng...tp skrng..aku berubah jauh..baiklah..kali ni seperti zaman sekolah! displin! (5 minit lepas ni...wat air milo..minum smbil baring2 tengok tv dan sound tv di on sekuat-kuat alam..)

rangkap 4
ok..nk berjaya esok..aku kene lipat gandakan usaha. aku akan jadi pencabar mane2 insan. dan ke kuliah kita segera...eerrmmm...kalu bgn lmbt mknye x yh gi..baru namanya x lmbt...hehehe...akan cube part tu sebaik mungkin....berdoalah...

azam memcm kan..lepas tu sejam je plng lama azam tu berthn..sbb lpas tu akan kmbli seperti dulu..cumenye, saja letak mtlamat..x slh bubuh mtlmt...boleh nmpk perkembngn diri. kan??? kan???

iklan

org suka baca yang ni ke??