Pages

nanti aku follow balik!!!

Monday, July 12, 2010

benci problm duit

Malang.
Aku x pernah sangke yg aku akan sentiasa menghadapi masalah duit..dan aku dapat rasakan yg aku akan merana seorg diri…sebab memang x de sape dapat tolong…
Mcm mana aku boleh face the problem.,cite die mule mcm ni…
Aku balik unimas ari rabu…agak awal la..kelas start ari isnin depan…aku dpt la tgk bebdk ni wat orientasi.,ari khamis plak..mlm tu aku lapar…ajak member keluar kejap…nk beli something…pastu boleh beli brng2 penting.
Memule tu kan..aku x nk kuar tau,.aku siap call keta sewa, ckp aku x jadi gune sebab hujan…tp x tau bile dah mlm tu rase nak kuar gak….
Aku pun bawak la keta kancil tu. Kitorg kuar berempat…jalan licin…agaknye sebab aku brak kat atas jalan licin tu…keta aku berpusing dua kali….pastu berdentum lnggr keta lain….
Nasib x de yg mati…(kalu aku mati pon rasenye senang dah keje…x yah byr bagai…)
Tp sume dah setle kat balai…walaupun setle balai..tp kene gak bayar….aku dh kuarkan ptptn sebnyk rm1000 untuk bayar keta sewa ngan saman..tu pon x cukup lagi.,baki ptptn tinggal 700….aku rase memng x cukup kot 700…..makan lagi…..parents x tau lagi kot…
Ade niat nak keje…tp jadual aku mcm ape je…walaupun aku gadaikan jam kredit sem ni…sepatut boleh amik 22 jam kredit…tp aku amik 16 je….tp sebab fakulti aku ade amali..so sebenrnye belaja lebih dari 16jam…tp memng x kene ngan masa…aku mintak keje kat seven eleven…diorg nak full time…lepas ni try keje kat kfc la…mintak2 la dapat…
Sekrng ni rase mcm x kisah je kalu kene langgar kat dalam unimas ni…kalu eksiden dalam unimas dapat elaun rasanya…boleh wat byr hutang2 tu…aduhhh….pening!!!

iklan

org suka baca yang ni ke??