Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, January 28, 2011

Sape nak tiket percuma balik semenanjung!!

Hhhhaaahhhhh!!!

bnde ni sape yg dok srwk..komferm nak time2 cuti ni kan..ok la..aku sebenrnye memng plan nak blk masa ni..dr akhr thn 2010...dah plan..tetibe plak abg yoi bertunang time tu.so rasa nak blk la kan. tapi, duit plak mcm haram.ditambah plak dgn hrge tiket yg meningkt sehinggakan aku merasaa sesape yg beli tiket time ni adalah anak raja dan rasa mcm nak no fon die sebab nk berkenalan..(tp yg naik mas je la..yg naik air asia ngn firefly....hhmmm,,,mls nk ckp pape..)

nak dijadikan cerita..aku memang dah redha nak menetap kat cni time cuti.. lagi plak time tu aku rasa mcm nk stay kt kolej wat amal jariah...(padahal komferm on9 dan tido)
tp tu la..walaupon dah redha..tp still call kak reni dgn harapan kak reni ckp mcm ni. "blk la kery,cuti kan time tu"..tp yg x tahan bile tuan punye badan yg nk bertunang call...die siap ckp. "ala kery, x blk pon x pe..penat je balik.." ciss...jadi komferm berputih mata...

ari jumaat iaitu hari last b4 cuti thn baru cina, aku pon pasrah gila pegi kelas....hhuuuhhh,,,pepagi dh kene hntr budak gi airport...bikin panas je kan..abis tu gi kelas..dgr lectrer membebel jap..pastu gi lab...hhhaahhh, kat sini adalah kejadian yang aku sgt teruja gile ni...

ade no call... 08258****...ok, kalu 08 maknenye no srwk..dan komferm la no tu no unimas kan...dalam hati aku dah berdetik..."adeehh,, ni kalu unimas call ni jgn la dr pjbt kolej(madam,x bermaksud pape),,bkn pe..selalunye akan ade keje last minit...kalu dr unimas pon biarlah nk hntr aku gi mane2..dpt gak jalan2 time cuti"

aku pon redha gila angkat fon

Unimas : assalamualaikum, khairi kamaruddin ke.
Aku : wasalam..ye khairi kamaruddin, ade ape..(formal gila time tu..)
Unimas : owhh,, kami dari PKP, Unimas
Aku : owh, tau -potong die ckp sebab mls nk dgr pengenalan sebab aku dah tau dah-
Unimas : awak free ke 1hb 2 ni??
aku : (dengan yakin cakap)..free,kenapa?? (padahal time tu dah terbyg nk gi rtm sebab ade aktiviti
Unimas : awak org semenanjung kan.
Aku : ye,org semenanjung(rase excited dh tertanam ni.)
Unimas : kami nak hntr awak ke Putrajaya untuk dialog bersama Dr Mahathir. actly progrm tu sehari..pegi pagi balik petang. awak nak ke?
Aku : owhh,,,ok..ok...saya boleh je...sehari je ke??
Unimas : ye, tapi tiket balik ke unimas boleh diexctendkan. awak nak blk bile?
Aku : kalau saya nak blk lmbt sikit boleh? dalam 5hb macam tu..boleh ke
Unimas : boleh je., komferm 5hb ye.
Aku : Ye, sgt komferm...
Unimas : ok, kami tempah tiket, hari isnin dtg PKP amik mklmt..
Aku : ok!!! (sambil lompat2)

memang letak je phonee...aku terus lompat ni..lompat tahap gumbira yang x terkata..ok,,aku dpt blk rumah! tu yg pntng,.. dan tiket x yah risau.komferm dapat dok kat hot seat dan ade free food....omg, x ku sangka...ku bersyukur ya allah... memang aku bersyukur..dpt la aku makan sedap sikit...kat lab aku asyik senyum dan rasa excited je..terkinja sane..terkinja sini....kacau org...walaupun ramai yg mcm bengang2 sikit ngn aku...hahahaha....choi to all of them...aku excited sikit bah...x berniat nak bg korg jeles or bengang..lalalala....

yg pntng aku stil dpt join picnic...ari ahad...tp sure..aku dah bayangkan semananjung..cume satu je aku risau...tetibe call aku..sorry ye khairi, kami x jadi hantar awak...

cccchhooooiiii...jgn la jadi...dah satu u aku kepochi yg aku balik....kalu x jadi, mau aku nyorok bwh katil je sambil tutup muka dan menjeling handset tiap kali handset bunyi...ya allah..mintak2 jadi...

Wednesday, January 26, 2011

Kery ke Kolej Sakura!!

jimmy chiiuuu....ok..lama gila x update blog.. sambil membersihkan sawang2 yang terlekat kat dashboard..tengok follower..macam x gerak je..x feymes kan...nak wat mcm mana..

ok, semalam., 26hb 1..aku dijemput ke Aktiviti Kolej Sakura (kolej ni semua perempuan)
yang pegi, aku,ezral,kamal,ammar.... masing2 wakil kolej kecuali ezral..wakil mpp..

kene jadi juri tok sakura got talent. huhuhuu....

masuk je hall....ok..memang semua perempz...nasib ade gak member kat sakura. dok kat dpn gile(sejak jadi pres, aku merasai duduk depan di dewan kuliah..tu pon time aktvti..time kelas...ke laut). ade 11 aktiviti..semua best...cume kesian kat sorg ni...dia menari..sorg2. nice try..tp silap sebab aku pon reti buat ape yg die buat tp much more better...bygkan bile buat aksi gimnas..yang kaki ke atas dan tgn kat bwh...ala, yg berpusing2 tu..aku yg comel ni pon bile buat kaki tegak ke atas.ni die yg kecik buat tp x lepas...adooiiii.....tp die berusaha..tahniah la sakura...gambate..tp my Cempaka pon the best tau..tungguuu

Tuesday, January 18, 2011

naik moto!

tadi time abis kelas kol 9 pagi(kelas sejam saje...semata kot) rase nak blk bilik..lalu ade sorg member ni nama anuar pelawa naiik moto...aku pon...okkkk...(sebab memang rasa cm mls2 ubi je nk jln kaki.,..kalu die x ajak memang naik bas kot...(padahal fakulti nagn kolej x jauh mana..sekangkang dinasour...)

time die bawak tu...die terlepas simpangnk ke kolej aku kat belah kanan...aku cakap ar..." nuar kanan..." lepasa tu otomatik die turn right...dah ar nak langgar tembok kat bawah tu..ade dak pompuan,.,aku plak dgn kuatnye jerit.. pu*i...pu*i..pu*iiiiiiiiii

hhhahh.,..x sengaja..segan je sebab bdk tu tgk slack.....ampun ye wak..sy x sengaja sesngt....yg penting anuar senget......hahahaha

Wednesday, January 12, 2011

kenak??!!

special to one of my friend.
Zatil...
aduhh...nape wei??
kan kite sesame jadi... aku jadi pon sebab ko jadi kot...tp nape weii???
cume 1 sem je kan....nak suruh sabar...tp dah hntr...tp boleh je tarik balik...

kalau pasal pointer...hhhmm..aku pon teruk...
tp tu ar.. xsedar diri...cume nye.
aku pikir yg aku x boleh give up...aku kene sabar sebab x de masalah x de penyelesaian.

tp kalu tu keputusan ko..aku cume boleh ckp yang, pikir bebaik. aku stay becoz of u... aku rase, cik be, dilla, faezah, ngan yg lain pon same wei....fikir2 kan......

Tuesday, January 11, 2011

2nd day ke kelas.....hmmm....suck gile!

1 simple word for today…. SUWEY!!!

Kalau kery pepagi bute kene something yg teruk. Bnde tu akan berlanjutan selama satu hari. Tak tau mcm mana, tp aku pon pelik. Selalu mcm tu,. Mybe sebab diri sendiri careless kot…

Memule tu, kire semalam ar.10hb 1..bersemgt waja ni, nak gi seminar survival sosioekonomi borneo kat mana tah. Nak pegi sebab sijil tu. Lagipon tajuk mcm best.(ayat nak jaga hati ke??). seminar tu esok, dan yang best nye kene berkumpul pkl 7 pg berpakaian formal. Malam tu, lepas meeting jpk, terus gi stor. Gi cari baju ar. Semangat waja dan kental kan. Dpt tu, dlm pkl 1 pg mcm tu.. pastu gi iron baju, seluar. Lepas tu on anset. Tup, tup je msj masuk ckp pg ni, ade lab. Hari yang sama. Aaiigggooo,,,lab tu..mls piker bnyk. Tido dulu.

Pkl 6 pg bgn, terus x tdo dah. Punye lah hebatkan. Tu pon lepas amal pukul2 aku..(dak tu saje amik kesemptn pukul aku, tau ar aku secomel punchng bag..bodos) smbng iron seluar plak.. dan selepas berpikir pnjng dan juga survey member2 lain. Aku pon gi la kan lab tu. Cancel gi seminar,, sedih… pegi stor balik, cari lab cot.(stor kolej dah mcm almari baju aku, nasib la aku jaga stor mlm smlmnye kan.)

Dgn sedih nye, aku pon gi kat lab..redah hujan, lecak, lumpur, angin taufan. Punye lah azam baru x nk ponteng ni kan. Dah smpai fac tunggu makcik tu dtg..alih2 die dtg ckp mcm ni. “ok, plant sc stndt, lab awak 26hb, untk zoology plak 19hb…boleh bersurai lah..”

WWHHAATTTT!! WTF kot….kali ni bkn wat the fish dah, kali ni wat da fu*k memang aku geram tahap melantun ar..sakit gila hati… xpe la..gi la lobby kejap..kat lobi bebdk ni berkerumun tengok satu notis…owhh…pembahgian kumpulan untk satu subjek ni.. dan khairi tahniah.,aku dapat lecturer yang sgt ‘best’. Lecturer yg fail kan aku seteruknya. Adddduuuhhhh….memang haram ar..

Blk bilik tido. Pastu nak gi blk fakulti pkl 2…(bertapa aku rasa masa tebuang bnyk sebab tido kegeraman) on da way gi fakulti tu aku limpas(bhs sabah = lalu) satu kwsn lopak..aku pon meniti la atas tembok batu sebelah lopak ni…depan café time tu.masa2 mcm ni memang ramai ar org gi mkn kan.. aku pon dgn yakinnye melompat turun dari tembok. Dannnn,,,ssppruuusshhhh kdebumm,,kedegang dan bnyk lagi bunyi yang aku x mo ingt( lagi2 dgr bunyi syafiq gelak sekuat hati!!!) aku terjatuh,… bukan terduduk dah tapi tertiarap okk!!!! Tertiarap mengiring…dan aku dpt rasa rumput2 masuk mulut aku. Aku dah x piker apa dah,, terkangkang kiap aku bgn balik pstu diri seblh syafiq spy bebudk kat café x nmpk. Tp tgh melangkah pndng kat depan ade 4 org budak tgh intai dari jauh…shit! Aku mcm kenal..smpai dekat tmpt dorg(diorg berhnti kat situ x jalan sebab nak tunggu aku limpas..siot kan..) slh sorg tu ckp.. ‘kery aku nmpak’..ade tu ckp ‘biasala tu jatuh’ dan ending nye conferm gelak…. Fine! Aku pon gelak ar..bukan cover sebab aku dpt bygkan diorg mesti happy tgk diva comel jatuh tersembam dan berusaha sedaya upaya tok bgn…yee,,,panorama yg cukup indah,…ttccchhhh…dan ayat siot dari slh sorg dr mereka…PRESIDENT KOLEJ BUNGA RAYA…. “kery, kalu aku la..aku dah patah balik…” ssyyiiaaalll… ko gelak kan aku..siap ko..tengok president kolej cempaka mengganas…ammar ko memang kentut..aku x kan patah balik untuk ditertawakan oleh mahasiswa yg sedang makan kat café tu…mesti diorg pon happy sebab tgh mkn dpt tgk sinetron pendek! Ttccchhhh!!

hah, nilah cara mamat 4 org tu intai aku jatuh..diri di balik pokok... i hate that! waaaaa


Arrgghhh,,,mood aku berpusing2…masuk kelas..hhuurmmm…dah agak, bosan. Dah tu lecturer bile ajar (ajar ke…hhmmm ye la kot..ajar) je pndng aku…sabau je la…nk je tmpal kat muke ni…”ye puan, sayalah antara yang fail subjek puan”

Geram..balik bilik cari iphone aku..cari2 kat bwh katil…dan dlm keadaan yg aku rase sebak sikit ar…sabar je la kery… pastui dpt rasa aku mcm biol2 sikit..ok.,pening pale..tido, bgn..siap2 nk jage stor. B4 gi telan panadol 2 bijik. Haddoiii…mlm yg suweyy,, dan jgn ada bnde lain yg tmbhkan suweyy… YA ALLAH….KU BERSABAR TEMPUH UJIANMU.

Saturday, January 1, 2011

azam ku vs lagu maktab ku!

kambing..aku dah penat type..tetibe hilang..so menaip balik semula wat aku bosan. x de mood nak type..korg nk bace ke x ke...sik kisah..tekanan aku ni..bodoh nye lappy..ko mati tetibe pehal..iisshhhhh.... xnk beli batry baru tok kau..padan muke!!!! dah ar btry harge smpai beratus2...ciisss

ok, ni aku nye azam..sebab azam thn lepas aku dah lupe. ok,kali ni azam baru aku terbit dari lagu maktab. so, aku akan ingt azam aku tu...b4 dat..nah lagu mktb.

Wahai putera-puteri bangsaku
Ayuh segera menuju
Mengikut gerak langkah maju
Bersatu mencari ilmu

Di zaman sains dan teknologi
Negara perlukan jasamu
Janganlah rasa malas lagi
Bersama memegang teraju

Di Maktab Rendah Sains MARA
Tuntut ilmu jangan jemu
Ikrar taat setia pada guru
Berdisplin selalu

Hari ini hari mulanya
Hari esok berjaya
Lengkapkan segala yang ada
Ke kuliah kita segera

ok,ni adalah huraian tiap rangkap...(aku malas nk taip bnde yg sama la!!!)

Rangkap 1
ok..aku sedar yg aku ni x berapa join stdy group.,bukan ape...aku suke baca sendiri dulu sebab aku sentiasa x sedia..x master the topik.so aku risau kalau aku join group, aku akn melmbtkan group. x pe la...lepas ni aku akan pastikan.. aku dan semua bangsa ku, bangsa malaysia BERSATU dalam mencari ilmu. sem ni merupakan sem last aku pegang jwtn dlm kolej.. sem depan x nk dah.. wlpon mcm tu.aku akan cube balance kan.

Rangkap 2
saya berasal dari Fakulti Sains dan Teknologi Sumber. jadi..saya telah menyahut azam tu..ok..terlaksana..boleh ke mcm tu??? naaaa.... aku memng la dak FSTS tp jiwa aku x kat situ...sebab i hate plant! dan kursus aku adalah Program Pengurusan Sains Sumber Tumbuhan. wat the food kan, buat sesuatu yg x disukai..tapi itu dulu! sekarang tidak lagi. selepas main game plants vs Zombies..aku suke tumbuhan..(sebab ni mcm x munasabah sikit...) dan kursus aku bukan belaja tnm pokok..blaja nk baja..kami bukan pertanian..tp kami ade belajar tu sikit..sebab kami belaja more ke arah masalah pokok., cara jaga hutan, mengenali cendwan dan sebagainye. ok..kenangn pahit bile sebut pasal cendawan..CEIHHHHTTT...lepas ni..aku akan pastikan jasa ku di taburkan ke negara ku.

Rangkap 3
ok..abaikan yang atas tu..sebab aku dah lamaaaa meninggalkan zaman maktab..sudah lama ok! dan saya rindu. ok, aku x kn lagi rasa jemu untuk stdy..bosan je...tteettt..bebal tol..lepas ni aku akan cube dekatkn diri dgn lectere..(eja slh!) bukan sebab nk ampu..cume nye nk tnye ape yg x tau. displin tu yg rasa cam payah2 sikit. aku ni dulu displinok..(ok ke) tp skrng..ke laut..bygkn dulu...risau lmbt ke mane2 seminar..smbil lari smbil mkn roti. x senonoh..budaya rushng...tp skrng..aku berubah jauh..baiklah..kali ni seperti zaman sekolah! displin! (5 minit lepas ni...wat air milo..minum smbil baring2 tengok tv dan sound tv di on sekuat-kuat alam..)

rangkap 4
ok..nk berjaya esok..aku kene lipat gandakan usaha. aku akan jadi pencabar mane2 insan. dan ke kuliah kita segera...eerrmmm...kalu bgn lmbt mknye x yh gi..baru namanya x lmbt...hehehe...akan cube part tu sebaik mungkin....berdoalah...

azam memcm kan..lepas tu sejam je plng lama azam tu berthn..sbb lpas tu akan kmbli seperti dulu..cumenye, saja letak mtlamat..x slh bubuh mtlmt...boleh nmpk perkembngn diri. kan??? kan???

iklan

org suka baca yang ni ke??