Pages

nanti aku follow balik!!!

Saturday, January 1, 2011

azam ku vs lagu maktab ku!

kambing..aku dah penat type..tetibe hilang..so menaip balik semula wat aku bosan. x de mood nak type..korg nk bace ke x ke...sik kisah..tekanan aku ni..bodoh nye lappy..ko mati tetibe pehal..iisshhhhh.... xnk beli batry baru tok kau..padan muke!!!! dah ar btry harge smpai beratus2...ciisss

ok, ni aku nye azam..sebab azam thn lepas aku dah lupe. ok,kali ni azam baru aku terbit dari lagu maktab. so, aku akan ingt azam aku tu...b4 dat..nah lagu mktb.

Wahai putera-puteri bangsaku
Ayuh segera menuju
Mengikut gerak langkah maju
Bersatu mencari ilmu

Di zaman sains dan teknologi
Negara perlukan jasamu
Janganlah rasa malas lagi
Bersama memegang teraju

Di Maktab Rendah Sains MARA
Tuntut ilmu jangan jemu
Ikrar taat setia pada guru
Berdisplin selalu

Hari ini hari mulanya
Hari esok berjaya
Lengkapkan segala yang ada
Ke kuliah kita segera

ok,ni adalah huraian tiap rangkap...(aku malas nk taip bnde yg sama la!!!)

Rangkap 1
ok..aku sedar yg aku ni x berapa join stdy group.,bukan ape...aku suke baca sendiri dulu sebab aku sentiasa x sedia..x master the topik.so aku risau kalau aku join group, aku akn melmbtkan group. x pe la...lepas ni aku akan pastikan.. aku dan semua bangsa ku, bangsa malaysia BERSATU dalam mencari ilmu. sem ni merupakan sem last aku pegang jwtn dlm kolej.. sem depan x nk dah.. wlpon mcm tu.aku akan cube balance kan.

Rangkap 2
saya berasal dari Fakulti Sains dan Teknologi Sumber. jadi..saya telah menyahut azam tu..ok..terlaksana..boleh ke mcm tu??? naaaa.... aku memng la dak FSTS tp jiwa aku x kat situ...sebab i hate plant! dan kursus aku adalah Program Pengurusan Sains Sumber Tumbuhan. wat the food kan, buat sesuatu yg x disukai..tapi itu dulu! sekarang tidak lagi. selepas main game plants vs Zombies..aku suke tumbuhan..(sebab ni mcm x munasabah sikit...) dan kursus aku bukan belaja tnm pokok..blaja nk baja..kami bukan pertanian..tp kami ade belajar tu sikit..sebab kami belaja more ke arah masalah pokok., cara jaga hutan, mengenali cendwan dan sebagainye. ok..kenangn pahit bile sebut pasal cendawan..CEIHHHHTTT...lepas ni..aku akan pastikan jasa ku di taburkan ke negara ku.

Rangkap 3
ok..abaikan yang atas tu..sebab aku dah lamaaaa meninggalkan zaman maktab..sudah lama ok! dan saya rindu. ok, aku x kn lagi rasa jemu untuk stdy..bosan je...tteettt..bebal tol..lepas ni aku akan cube dekatkn diri dgn lectere..(eja slh!) bukan sebab nk ampu..cume nye nk tnye ape yg x tau. displin tu yg rasa cam payah2 sikit. aku ni dulu displinok..(ok ke) tp skrng..ke laut..bygkn dulu...risau lmbt ke mane2 seminar..smbil lari smbil mkn roti. x senonoh..budaya rushng...tp skrng..aku berubah jauh..baiklah..kali ni seperti zaman sekolah! displin! (5 minit lepas ni...wat air milo..minum smbil baring2 tengok tv dan sound tv di on sekuat-kuat alam..)

rangkap 4
ok..nk berjaya esok..aku kene lipat gandakan usaha. aku akan jadi pencabar mane2 insan. dan ke kuliah kita segera...eerrmmm...kalu bgn lmbt mknye x yh gi..baru namanya x lmbt...hehehe...akan cube part tu sebaik mungkin....berdoalah...

azam memcm kan..lepas tu sejam je plng lama azam tu berthn..sbb lpas tu akan kmbli seperti dulu..cumenye, saja letak mtlamat..x slh bubuh mtlmt...boleh nmpk perkembngn diri. kan??? kan???

5 comments:

Lis Amir said...

x abis lg ke smgat mktbnye kerry? haha

kery said...

hahaha...lis...ni azam baru laaaa...hahahaa

Norashikin Abdullah said...

pehh....ni rndu maktab ke ape ni..hehe

kery said...

rindu..x lah..mana ade...(sebnrnye rindu!!!

kery said...
This comment has been removed by the author.

iklan

org suka baca yang ni ke??