Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, June 24, 2011

Kebaikan merokok-NAHHHHH

hhuhhh mun ktk ghoyah pasai merokok,,ya rabbi x do pekdah nye yop oiiii...hhhhahhhhhh,,rugi duit je bha...tu yg kitakorg selalu dengaq kan bile kite sebut je about rokok...(maaf,,,campuran sume dielek menyebabkan aku rase aku pon bakal mengarut,,,,,hhahahaha)

k la, ari tu aku ade post kat facebook pasal aku kene sound pasal x merokok...wat the fish kan. i really dont like when somebdy ask me to do somethng that he or she already know that the thng they ask me to is kinda stupid...hamik., berterabur english aku..wat so eva la kan...ok la...kali ni i will post and explain to all of u about wat kebaikab we get if we alls merokok....dgr agak coi tapi ade betulnye...(ok,actly its coii!!). some of the info tu aku pikiaq sndri, tp ade yg dorg bangkitkan..ceeyytttt

PERTAMA
~Mengisi Masa Lapang~

hahhh,,,ini dorg bgtau aku time kitorg tunggu ape tah. time aku gi sg.buloh amik pokok. tgh tunggu2. si perokok tegar ni pon merokok...hahhhh, "oit kery,. tengok,..,kalau merokok
, x bosan..." wat the hack...opss..aku kene bersetuju dan menyampaikan cerita dengan nada menyokong.. tapi betul wei. disaat kita bosan..x tau nak buat gapo..bebdk yg merokok best gilak..menghembus asap rokok ke kiri dan kanan... ade yang buat bentuk 'O'. dulu time kecik, aku teringin nak buat bentuk tu dr asap rokok..tp bile dah besar, aku rase, aku rela jadi org yg pegang magazine pastu kibas 'O' tu pergi. hhahahahah

----kepada non smoker--------
ala, bnyk lagi bnde boleh buat kalau x merokok, antrenye.. main sudoku kat nset. pergghh, aku enjoy gile main bnde tu time ade masa lapang. smpai bos aku asyk ckp..ishh budak ni..asyk nset je....nak je aku sumbt mulut die ngan nset.. dah aku penumpang, duduk kat blkng.. x kan nak pegang stereng plak...enjoy ar di saat org drive keta. kan...so, x de hal la...masa lapang boleh diisi dgn bermcm2 bnde lagi...ok,,, try ar isi masa lapang dlm lif dgn isap rokok..x de org ko selamat. kalau ramai, nah...isap kasut aku...
--------------------------------

KEDUA
~Teman Ketika Drive/Study~

yang ni korg mesti akan bersetuju...yANg ni aku yg pikir...nak harap dorg pikir..jwpnnye macam kat atas. x relevan. betul x. disaat mengantuk drive...perghhhh.....boleh terlelap kot..lagi2 time mlm, lalu jalan plak sunyi x ramai org, dgn air cond yg nyaman, ditmbh plak dengan mlm yg gulap gulita san sunyi sepiAH. memang ngantuk. tapi perokok..diorg ade rokok utk bg power up. pergh, ni pon aku jeles.. kalau aku bwk time memlm..terkebil2 mata aku sebab x nak tido.. tp kalau yg isap rokok, fffuuhhh...sentiasa segar bugar. ibarat pokok sawi yang dijemur tengah panas. tetiba disiram dengan air sejukk...pergghhh(over)... x kan ngantuk. mane taknye. asap rokok tolong cucuk mata. time stdy pon same. kekdng tu., x boleh masuk buat add math...tp bebdk engineerng, wat calculation ala2 add math gitu. selambe je buat.. lagi laju sedut rokok lagi cepat siap..hahaha....tp itu kenyataan. memng bebudak yg kearah fizik ni suke merokok.. tp ade gak dak medic merokok...ccyyttt....tau ilmu letak dlm pungkoq...bebal...opsss..sori...sepatutnye I positif.

----kepada non smoker--------
dikala mata aku terkebil-kebil tahan ngantuk, mulut aku pon terkebil2 kunyah kacang,, nah, hilang ngantuk..x kacang keropok,...kenyang pon kenyang., tapi jgn la korg gi melantak nasi briani, nasi ayam time drive. org tnye, nape ko makan nasi ayam time drive..ala,,aku nk bg hilang ngantuk..logik ke??? itu namanya mintak kaki...paham x??? x pon aku suke minum LIVITA TONGKAT ALI. x pon minuman isotonik. RM10 dapat rokok sekotak. kire kalau bawak kete memlm boleh smpai pagi. itu untk yg x kronik, kalau yang bangang nak mati,thp gian nak mampos, satu kotak utk sejam. dah berapa ringgt..dgn RM10, aku beli gula2. air livita air 100 plus. nahhh,, stay up smpai pagi.. hilang haus.. kalau beli rokok, mesti beli air..dah berapa. so, alasan ni pon dpt ditangani. jgn risau. dan..ape jadi kalau x dpt rokok..hahaha..aku pernah tengok ade org bawak kete menggigil...pastu esok demam..sebab nye..x dpt isap rokok sebab perjalanan jauh. pastu dlm keta ade bos, dan air cond di buka..so x smoking..demam wooo..sian kan..mcm x dpt candu je.....
---------------------------------

KETIGA

~Nampak Maco dan Penuh Dengan Kejantanan~

owhhh..nak bagi nmpk cam ayam jantan ke? huuhhh..ok, ni idea diorg. kan aku dah ckp..idea diorg mcm..."hahhhh,,,,diorg ni bace novel ape lah???? x berkembang"...dan oklah..aku kene back up dorg....tapi betul gak..nmpk maco bile hisap rokok...... =.= .......(x tau nak tipu ape lagi)
ye lah, sambil tunggu bas,, hembus asap...gempak tu...sambil bincng ngn member..kat celah tgn ade pegang rokok...stylo wat.....lepas makan hisap rokok..ibarat menghabiskn pencuci mulut


----kepada non smoker--------
waklu...jgn risau..korg x merokok pon nmpk maco wat...ramai ke perempuan yg suke ngan asap rokok??? mane ade...kalau ade pon sebab pompuan tu pon isap rokok...ooowwhhh...kalau yg mcm tu yg kate korg maco baik x yah la wei. sonnndaa*...dan, maco ke wei gigi berkarat sebab rokok. bile berckp jgn ckp ar..mulut asap kan.. huhhh, memang x ar...langsung...so, kalau maco luar organ dalaman hanco wat pe..kawen la dgn org yg maco sebab merokok...cepat sikit jadi single balik..oppsss....aku x doakan pape....hehehehe dan aku x makan pencuci mulut perisa asap ok. i prefer ice cream..waklu fogging dlm kedai makan! x blaja sivik ke???
---------------------------------


KEEMPAT
~Dapat Badan Solid~

kery, cube ko tengok abg..badan ade muscle...baru org minat...sume sebab merokok...ko tengok ko ar..muke ade tapi x tegap mcm abg,,,sape nak...(ptuiihh....rasa nak ludah kat celah bisep die). kalau merokok..berat badan cepat turun. lagi senang nak diet

----kepada non smoker--------
oh my, aku terus gelak. nasib mulut x biadab..kalau biadab, aku jawab je mcm ni. "bang, badan abg tu jadi mcm tu sebab kene angkt brng itu ini. saya yg praktikal 2 bulan ni pon dah mcm Hamba Abdi kelas atasan kene angkt barang ke hulu ke hilir...kalau berbelas tahun saya keje, bukan takat jadi mcm abg, tu, john cena pon saya boleh kalahkan" dan....aku pon x caye langsung ngan ayat tu.. alaaa,,,abg aku merokok,, tp badan tetap naik. dan ramai je yg mcm tu...lagi nak tipu....cit podah..and i know my body well pakcik...stakat badan ketak otak krem nk buat ape kan...
------------------------------

KELIMA
~Kesihatan Terjamin~

lagi baghal. tp betul woooo....ade nenek umur 97..idup je...lagi ar..isap virgin ape tah nama die. kan sihat tu.. lagipon kitorg x jadi 2nd smoker.ko tengok..budak sebelah ko merokok ko sedut. ko kan belajar sains. 2nd smoker mati lagi cepat dr perokok...wooww....betul la pakcik...tapi yg ini ade jawapn die..aku bidas dgn selmba dan muke penuh educated.

----kepada non smoker--------
1st....nenek tu sejuta dalam seribu. buat ape la ko tengok yg minoriti..jumpe sorg dh kecoh ckp nenek tu idop lama gak wlpn merokok. x kan aku nk bagi contoh yg x hdp lama sebab merokok. kang kalau aku bagi kang kalah buku yellow pages. silap haribulan, laluan kerta api dr semenanjung ke srwk siap baru aku habis bagi contoh... dan pasal 2nd smoker...pakcik..kamonlah...kite duduk berlima..saya sorg x merokok..jadi saya mati cepat sebab ade sy jadi 2nd smoker utk 4 org..pakcik, saya sorg je ke yg bernafas??? kalau 'A' hembus, saya sorg ke yg sedut??? x ye! yg lain pon sedut..jadi, selain jadi perokok tegar, korg2 yg suke isap rokok beramai pon mndpt pelaung jadi 2nd smoker. hamik..lagi dsyt..sekurang2nya., bila asap di hembus..aku cuba thn nafas sebab x suke bau rokok. yg korg2 yg suke ni mcm mane..,mesti otai je sedut kan??? hahhh...dan dah koba....korg pon 2nd smoker..big L...(tp pakcik tu mnjwb...kalau setan ngan setan mane dpt sakitkan yg lain....ceyyhhhhh...vodoh)
-------------------------------

KEENAM
~Senang Dapat Kawan~

yang ni ape yang aku kaji...betul, yang ni betul. kalau perokok senang nk dpt kwn2 terutama kawan2 perokok. bermodalkan rokok sebatang, pinjam ligther dan terus dpt geng. lepak2 share rokok. memang mudah nak dpt kawann..tu la ape yg aku nmpk...

----kepada non smoker-------
jgn korg risau. kite pon mudah dpt kawan sebab kawan dtg kepada org yg ramah, well..kuasa mulut...(diorg pon gune kuasa mulut..kuasa mulut berasap. dan bile dapat ramai kawan perokok senang lah kan bile kene kanser bronchioles..boleh petik bronchiole kwn2 perokok yg lain. kan... x pon, time kenduri arwah..lagi ramai yg dtg untuk doakn kesejahteraan...nahhh...baik x yah ade kawan....
---------------------------

itu jelah die. aku malas nk tulis bebnyk sebab dah cukup pnjng ni...tahap novel thrilogy mcm ramlie awang murshid hasilkan..bersambung2..nora elina pon kalah.hahaha
rase mcm nak mintk kat perokok duit rm10...gulung..masuk kat mulut dorg pastu bakar..tgk ar, rugi ke tak...tcchhhh

ps-nak merokok...isap ar. yg penting jgn tegar dan terlalu kuat...sekse badan.

Wednesday, June 22, 2011

nafsu pokok

huhhhh....sekarang aku fed up....ok..jauhi blog,fb kalau tengah bengang..kang keluar susuatu yg memalukan bile baca balik...

kat UNIMAS ade la member aku ni..bergosip sakan...aku mls layan.well time tu tengah berzanji kan..so mls nk layan....tetibe bdk ni bergosip pasal aku..cilakak..depan2 bergosip, kalau kat belakng lagi dsyt....

yg sorg ni tnye ar...
"ko rase kery punye taste mcm mana???"

pastu die jawab...
"kery??!! die mane ade taste...cakap pasal awek cun die x layan..cakap pasal lelaki pon x layan...aku rase die ni nak kawen ngan pokok kot.//"

dan aku pon buat pekak...

bile sampai je kat tmpt praktikl..ade lah sorg part timer ni...huhhh..mls nak bercerite..kang terngumpt plak...yg dah tau cite tu bagus..yg x tau cite boleh roger aku..nnti aku citer..pastu bebdk ni pon kene kan lah aku ngan bdk ni..die ckp aku suke dok kat departmnt aku sebab ade bdk tu la..kery gilakan budak tu la....aku wat mcm biasa....senyum..wat dono sambil main sudoku..(aku bersyukur nset aku ade applction sudoku..)

yolah..dorg x tau mulut laser aku camno..kalau sekali lepas...amik,,makin x cukup..ok..aku dah termelalut..tp betul la..baik aku diam.. xkan aku nk jawab...
"sorry ar bro, sy punye spec boleh retak tengok die,..inikan plak suke?? bernanah mata kalau tiap ari tengok.."

hahhh,kan kejam kalau aku jawab mcm tu....lelame ade ckp mcm ni...kery tu mana ade nafsu kat org.. die bernafsu kat pokok.. tengok ar..tiap2 hari kat tmpt semaian...

wat the hack...rasa macam nak blng polybag 20x20 yg seberat 3kg kat muka org yg ckp tu...

perlu ke aku ckp yg aku ni sgt bernahsu...ceeyyhh....

ok la...aku gtau, aku x nak la bercinta ke ape sebab aku tau aku ni mcm mana..kalau dah percaya ngan suke..susah dah nak cari yg lain.. sebab tu aku selalu gune ayat ni..

"buat ape bercinta kalau ending clash"

so, kire paham la kan yg aku ni x suke kapel just for fun...(ceyyhh,,,inilah penangan imam muda..)

lagipon dulu aku ade suka kat budak ni..time tu f4...(semakin memecahkan rahsia yg hanya sorgh je tau..). tapi aku xckp la..sebab aku mls nk ckp...(adakah aku sedang menipu). tp aku msh setia tunggu kot. ok lah, lepas 5thn tunggu...akhrnye aku pon luahkan..(nasib masih berhubung...) OMG..OMG...agak2 jwpn ape... hehehe..seriously... xde sorg pon tau bnde ni sebab aku bukan nye kjenis nk cite bnde2 ni kat org lain..ye la, kalau berborak mesti bercerita pasal org lain..(errkk..tu ngumpt ek?? lantaklahhh,....)

so..aku akan tunggu laaaaa...smpai aku dpt jwpnnye..sampai masa..kalau dah rasa ok,,aku x de lah tunggu dah...hhhahh...ok x????

jadi...,,baik aku bernafsu kat pokok je...alahaiii kan dapat elak dosa...(cewah...)
dah,lepas ni nk cite pasal bnde lain...tutup sudah pasal hati aku...kannnnnn......rasa bodoh sebab post bnde ni.....

btw, rasa penulisan aku mcm membosankan je...arrgghhh...mls lagi update blog!!!!

iklan

org suka baca yang ni ke??