Pages

nanti aku follow balik!!!

Thursday, October 25, 2012

Luar lain dalam lain

Happy go lucky??? of coz la tu aku...dan..ape yg aku perasan., org yg comel cam aku ni..memsng happy go lucky... ye ar., kalau x happy, masakan comel seperti ini. hahahhaha....dan aku gak nmpk, org happy go lucky yg bersiaz comel ini ade 2 kategori..satu..jelas happy nye...2, happynye hnye bersama rakan2..biasanya yg ke2 tu disebabkan faktor rendah keyakinan diri...yolah..kekdng dorg malu.. mesti terpikir.. "kang aku gelak2 kang..mesti ade budak ngutuk aku, dah ar trailer, bajet happy plak"

yaaaaaaa...tidak perlu pikir itu....tp bile x yah pikir,,jgn la plak smpai x tau malu plak kan. kite kene sesuaikan ikut keadaan. utk org yg kategori happy 2 ni..diorg hnya mnghadapi masalah keyakinan diri je..tp utk yg happy sepnjg masa ni...die akan menghadapi masalah yg amat besar apabila..die menghadapi masalah.

Aku pernah rasa tu, dulu,.. aku ade eksiden...ala..yg langgar honda civic ngn hilux tu...*erkk...ok,,parents aku x tau bnde ni..kantoi mcm tu je..x pe kot... lepas berlanggar..aku pikir cmne nak bayar..bygkan...aku yg happy2...bnyk ckp.. dtg dataran Kolej Cempaka, aku diam smbil memikir. baru masuk je org terus tnye..

"Ko ade masalh ke??"
"ko OK x kery??"
"ko dah kenapa, ttbe mcm diam je"

nmpk x..sebab tu aku ckp..aku x suka diam..jgn la mintak aku diam...kang kalau aku diam, maknanya ade bnde x kena la tu.
So, nk bg bnde tu x nmpk sgt..aku akan tetap buat happy...kan aku dah ckp..kite kene ada bnyk topeng. perit weih...serius.. mcm lately..aku ade problm. mood aku sgt swing dan monyok je..tp bile jumpa org je aku happy...bile org buat lawak aku gelak..pastu masuk bilik aku ngeluh... bile on twitter or FB je ade je nk borak..ade je nk kacau. (tp mcm aku x de mood utk itu sgt)..so that aku rasa seperti biasa..

Tapi, smpai mana je mampu tahan. kann...kepada mereka2 yg menghadapi bnde ni...satu je pesan aku.. KUAT DAN TERUSKAN SEPERTI ITU!!!!

Sebab, kalau kite adalah punca kepada kebahagian org lain..teruskan mnjadi itu. Ada yg akan ckp., knapa kita sibuk nk jaga hati org..nk buat org happy sedangkan kite merana...jawapan die...hmmmm...ok..kali ni aku x de jwpn yg kukuh...tp, aku suka tengok org happy..

mnjadi disblk dr happy go lucky akan membuatkan org lain awkward dgn aku... >.<

akan smpai satu saat...kite ttbe menangis time org lain happy nengok kite...masa tu akan ramai sedar bertapa kuatnye kite...erkkk..tp kuat ke??? hehhhh......

Sunday, October 21, 2012

Tips Hangout! - no MAYA

 Mesti sume pelik....nk hangout pon ade tips...ehh, haruslah ada. sume bnde ada tips dan cara tertentu., so,,kite dpt hangout yg berkualiti.

jgn ingat, bile nk hangout, pakai baju cantik., touch up muke, perfume sikit..pastu jalan!! ohhh...itu sonang..tp ada satu bnde time hangout yg kite kene sntiasa alert. iaitu HANDPHONE. lebih2 lagi handphone yg canggih, smartphone la,,BB la, android la, note la..dan mcm2 lagi.







Handphone ni, parah gile.lagi2 yd dpt access internet dgn mudah. YA ALLAH.
Kalau korg kene, kuar ngn kawan2. tp memsng cek nset.. gelak2 nengok nset..kalau nk mcm tu. baik duduk dpn lappy..bermaya la smpai mati!

kelemahan bebdk zaman sekarang adalah komunikasi. ye ar..sebab asyik beno dgn twitter, FB, Komen sana..komen sini..bile jumpe berdepan, awkward. yang x boleh balh..ko kuar ngn kawan. tp ko boleh bermsg2 bagai. kalau ko nk kuar..nk jumpa.tolong lah.. CAMPAK HANDPHONE ketepi. x sama tau beron9 ngn bermsg.

Kalau dah tau nk kuar..x yah kot berMAYA sgt.. org depan mata ko rasa sakit dowh..serius sakit. ko bygkan..ko ngah cite sedap2..die kusyuk bertweet or berkomen bagai. Ada yg cakap.. dorg buat mcm tu., sebab KAWAN TU BOSAN atau NAK HILANG AWKWARD.. tp sedar sikit..kalau ko asyik mengharapkan maya,, time realiti cmne??? kawan bosan..ko try la bg x jadi bosan..sebab ko nye perhatian kt tmpt lain lah kawan ko akan bosan.



Aku pon pernah ada BB gak...on9 je gune phone. TAPI, bile kuar. aku letak dlm poket je..if call or msg baru bls. tp sependek yg boleh.. so that dpt mnghabiskan masa dgn kwn2 secara berkualti.

SUCKS WITH THIS NEW TRENDS!!!

memng dunia ko bosan ek sebab tu bermaya je!

Saturday, October 13, 2012

fake smile :)

time aku sekolah dulu..aku pernah jadi PRS-Pembimbing Rakan Sebaya

bnyk bnde yg aku blaja kat sini...dan bnde yg aku guna smpai sekrang adalah.. -topeng-

kaunselor ktorg selalu pesan, kene ada pelbagai style,. kirenye ada pelbagai topeng..dan pakai topeng2 tersebut ikut kesusaian..dan yup..sgt membntu. sebab, if aku asyik pakai topeng happy je.., bile time memimpin,, org akan pndg mudah.. bile muke ketat je..org akan stress...

tp utk minggu ni... kemampuan aku tercabar...x pe lah..lepas ni aku akan jadi lebih tabah...harap2 la...



iklan

org suka baca yang ni ke??