Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, April 30, 2010

kisah ku-si rusa,smkbs

Aku, dulu, kini dan selamanya….

Hmmm…time exam ni la aku bosan x tau nk wat per…study…usah ckp….berbuih dh mulut….
Mata pon penat dah. Maybe sebab tu la kot nk mengarang jap..

Dulu, aku sekolah kat
Sekolah Kebangsaan Sungai Pelong..
X lama…dr darjah 1 sampai 2….x lama…tp kat sini la aku dah mula belajar memimpin…hahhh…..memula tu aku jadi penolong ketua darjah. Hahahaha, lawak je time tu…mane tak nye…. Cikgu x de, pegi kat depan.. wat satu palang…belah kiri tulis L…belah kanan tulis P…as usual….yg L smpai sume name ade kat ctu…x sngke dulu aku pendiam kan..sebab aku nye nama x tertulis pon..(dah,xkan aku nk tulis nama sendiri..hahhahaha)
Ade satu bende jadi time aku jadi penolong. Time tu lepas pjk…mcm biasa, seblm masuk kelas…kene beratur kat luar…tgn angkt,tgn jatuh…tgn angkt tgn jatuh…(smpai ketua aku bosan…die ajak main kejar2…)
Aku pon join la main kejar2…bebudak lain berdiri kat luar….tengah main2 tu aku mcm nmpk ckgu kat bwh tangga….aku pnggl ketua aku..tp die tgh seronok pnjt almari…aku x phm motif die pnjt almari….aku pon smbng keje balik….time ckgu aku smpai tu, die x turun lagi dr almari tu…baghal betol…kene piat telinga pastu aku jadi ketua darjah…(hahahaha….)
Hahaha…..dah ar aku pun kuat main….

Darjah 2 time bulan 9 aku kene pindah…ye ar, ayah kan dah pencen…pindah balik kg ar..rumah sendiri….time nak pindah tu sedih sgt…yg x tahan ade yg nangis…hahaha..aku maintain ok..x nangis..sedih jer…ptg tu main kejar2 puas2….ye la..lepas ni x boleh mmain same2 dah..(getik jer,mcm x boleh main kat tmpt baru…)

Aku pindah ke Sekolah Kebangsaan Si Rusa….sampai darjah 6…masuk2 je akuu kene campak ke kelas no 2…apakah….x patut tol…..aku punye peratus tinggi kot…lagi plak dulu aku sekolah bndar….sekolh ni luar bandar….ishhh, mane boleh…. Sebenrnye aku x nk kelas tu sebab time tu aku x nak pindah sekolah…..dh ar dinding kayu…(berlagak gile…tapi aku x de ar tunjuk..aku polite lg time tu…lgpon berlagak sebab x rela pindah) pas tu bebdk ni tgk aku mcm tgk artis…ari tu ari khamis…aku ingt lagi…sampai mati..esoknye ari jumaat…kat Selangor….ari jumaat pakai baju melayu….aku x tau plak time tu..kt n.9 x wajib pakai…dah aku sorg je pakai baju tu……dgn sampin biru…satu kelas pndg aku…ade sorang budak tu…emainuel..(aku ingat nama ko bitch!!!!)die yg start gelak kan aku…gelakk giler2….aku bengang tol time tu…ari kedua dah malu semcm….nasib time tu aku memng pemalu gile..(agak2 kalu sekrng aku kena mau dak tu langgar kerusi terbang..)

Aku dok luar kelas…nangis sesorg…waaaaaa…….bodo giler…aku xnk masuk kelas tu….wakakaakaa…(aku bile ingat rase nak gelak…) ade r sorng budak ni yg baik ngan aku..nam die ramdhan…tah ar eja camne…budak tu pon tah mane peginyer….
Nk jadi ceriite aku dapat no2…..darjah 3 masuk kelas 1st..pastu gado ngn ramdhn jap sebab dulu die yg dapat no 2…sgt bebdk time tu….x tau asal la boleh gadoh…time form3 aku diam jer….x aktif……..penakut….pakai songkok time tu senget..padahal dulu,aku aktif dlm kelas…aku dapat no 16 kat dlm tu…hamik ko…kene tibai ngan mak aku sebab dapat no lebih 10..padan muke..main lagi…rosak raket badminton aku..tapi nasib kene tibai…lepas tu aku pastikan aku dapat no bawah 10 ok…sgt takut…time drjh 5 aku jadi pustakawan…darjah 6 dapat peluang pakai baju biru…tapi aku tolak sebab aku dah jadi ketua pustakawan lelaki…kawan-kawan aku yg rapat kat sana ramai..antara yg rapat, Shaza,Paan,Norli, Kiena, Aliff, Rozela, Taufiq(beluncas),qoimah…nazirah x rapat sebab die pernah gado ngn aku…dah tu pendiam…
Time darjah 5 aku menonjol sikit…ye ar…selalu masuk pertndngn nasyid…(mentang2 aku pakai songkok kan….)…selalu wat persembahan….kire aku ni x takut pentas sgt la….siab boleh nyanyi kat depan…wat dikir yg x barat…dikir moden….kot…waaa,,bile ingat balik….dasyt gak aku ni..hahaha…angkat bakul sendiri…

Masuk la sekolah menengah…cabaran yg sgt hebat untuk aku sebab yg daftr sekolah tu x ramai dr kelas aku….Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Saujana…
Bayangkan, lelaki aku sorang….pompuan, shaza ngan nazirah kot….noli memule kelas same pastu kene separate,….paan masuk sekolah sains serting…poyo..(padahal jeles..)
kali ni aku x kan pastikan aku kene mcm darjh 2…pnglman pahit dan hitam!!! Bayangkan, sebab nak dapat kawan…aku belajar bwk moto sendiri korg tau tak…nasib baik x langgar umah sewa depan umah aku…mak aku x bg bawak…makcik aku galakkan…die borak ngan mak aku…mak aku x sedar aku dah sorong motor jejauh…tp sekali start je akuu dah boleh bawak motor….dah tu x pernah eksiden smpai la form3…(langgar fad…bodohnye fad…)
Hah,,aku x aktif kot sekolah menengah…form1…shaza ngan noli awal2 jadi pengawas……ceh…baru f1 dah pengawas..tah pape…bajet je budak ni….(ayat aku berbaur jeles….)time form 2 baru aku cube nak aktif..masuk la memcm…..masuk pertndingn sajak…kalah ngan fatin….wakakaka…masuk debat….x tau ape yg aku debat kan..sume sebab hafiz paksa masuk…dah ar aku jadi pendebat no1…tapi x tau cakap ape…vongok giler..aku x ready kot….hahaha..kalah ngan group fatin lagi….ceh tol budak ni…tapi best giler ar kelas aku….bitara1…..dari f1 sampai f3 kitorg stick together…memng havoc….kelas tu kelas pandai…(bajet je aku ni...)dan turut di cop sebagai kelas pndai meniru.,,,hhohohoho
Bayangkan, lepas abis exam je,pemadam sekor2 bercontng…aku x tiru guna pemadam..aku gune tingkap ngan lampu kat atas kepala…gune konsep reflection…sebab tu sains A ok…hahaha
Sampai ade waktu tu time kitorg exam…cikgu tu keluar….bayangkan, ckgu lintas meja kitorg je kitorg boleh tiru…ni kan pulak x de dlm kelas..tp ramai yg x sedap hati..aku dok tepi tingkp…tengok la kat luar…pergghhh…kat bangunan sebelah paling atas sekali aku nmpk ade ramai org tgh intai kelas sebelh…walaupon tingkap hitam, tapi boleh Nampak ar yg diorg ngah skodeng kitorg…vongok….tgk bangunan sebelah yg same level ade cikgu tu,,,ngah duduk kat kelas kat meja guru….aik,,x kan la ckgu2 ni nak dok kat kelas kosong…baik duk kat bilik guru kan..aku sound kawan aku..kepala x gerak…mulut je…ckp yg ckgu tgh usha…..kat tingkap side lagi satu tu pun ramai yg perasan ade ramai ckgu ngah intai…wow…sgt hebat kelas kitorg,..nk amik exam pon macam artis…tp kelas kitorg plng meletop……pmr ramai yg excellent…x meniru pon….hmmmm…,nmpk tak…meniru sebab saje2 je…exam besar x meniru…
Time form 3 aku jadi pengawas….join shaza…hahaha…..aktiviti kitorg…gunting suar budak yg tube…alaa,yg kecik kat bawah tu…dulu ckgu suruh bukak suar tu…tp lelama ckgu bg gunting kat kitorg….nak buat ape…..gunting je memane suar yg tube,,,,bahagia kan…seronok gile…hahaha….aku pond ah aktif dlm persatuan aku..video publisher…

Tapi time form 4 kelas biTarA1 kitorng berpecah…punyelah emo memsing….ye r.,.dah 3 thn kitorg bersama….kenapa perlu pisahkan kitorg…kenapa!!! (emo plak kan…)
Bygkan…kawan aku aimi musa ngan nabihah hanan…diorg buat satu rapat umum time form3 after dapat results…katanya…kite jangan pindah….kita naik kan nama SMKBS….bukit saujana ader org power mcm kiter…kiter kene bantu naikkan nama sekolah..(wahhh….berjiwa wakil rakyat diorg ni…) tapi bile tau kitorg x sama kelas…memsng bengang..dan nabihah dan aimi musa lah antara group pertama yg dpt tawarn SBP…due2 ketul tu dapat SBP Muar…
Hamik….tah mane die campak semngt nak naikkan nama saujana tah..tp slh skul gak ar,,,,asingkan lagi kitorg…padan muke….
Group pertama yg pindah…aimi musa,nabihah hanan,aqilah saadon ngan akmal(budak ranking 1st)
Memasing pindah SBP…
Pastu group aku…Aku,Fadli(fad x gune tu.,,,yg accident ngan aku tu…), irfan ngan aisyah…
Kitorg group yg merantau gi mrsm…
Pastu group dak2 yg pegi teknik…ramai gak ar…hafiz antarnye…teknik yg tengku jaafar..
Bile 2nd intake ubtuk sbp….rais,fahmi,khairuddin,zulkarnain..dan ramai lagi yg pindah…2nd intake mrsm..aklil ngan nabil….
Tinggal la shaza,noli,nazirah,haziq,aizat.lutfi,isma,mira,hajar and the geng…farah and the geng….tapi dak lelaki kelas bitara1 memng yg tinggal haziq ar time tu..setia doh mamat ni….lela pindah saser pas tu dtg saujana balik…sebab…entah…gadoh ngan senior…sume org tau die ni kuat marah…hehehe..x larat la nak tulis nama bebnyk….

Nak jadi citer ramai yg pindah….aku x nk pindah…..tapi mak aku suwoh….memng aku gi without soul….huhuhuu……memang aku syg la nk tngglkan ape yg ade kat saujana….huuhhhh….dah penat…ti aku taip lagi…..

Thursday, April 29, 2010

hidup kalu x mkn....aduhhhh la jwbnye...

Pukul 4 ptg tadi,,aku kuar je dr jawab exam Introduction to Biotechnology, perut aku rase mcm kene tarik..macam lagu elyana yang main tarik tali tu…aku pikir2 balik…laaa,,aku x mkn pape kot dr pagi…pagi tu aku minum cereal jagung ngan milo iron….b4 gi exam aku capai lagi satu milo iron..(dah wat stock makanan yg di ubah sendiri..inovatif-kesan dok terendak..). mau x lapar…dah pukul 4 pon. Sian badan aku,sbgai hadiah sebab aku dapat tembak bnyk time jawab exam tadi, aku pon gi la café kat bwh bilik aku tu…

Sampai je situ jumpe la awek ni, konon wanita melayu terakhir. Rupenye dak faezah. Baru balik dr exam gak,(padan la tetibe baik pakai baju kurung+kebaya+cheondam+sari…=aku x tau baju pe tapi baju tu nmpk la ade keFORMALitian nye…). Ceh, budak ni bungkus nasi dr café kat hujung blok…(ayat mcm café hujung blok lagi sedap..ala,kalu dah café dalam ‘u’…rase sepesen je…)

Aku pon bngkus nasi, tu??sambil tunjuk kat sup pekat wane cklt(macam wane bubur black paper…)

Owwhhh…sup onn(aku eja dah macam linda onn….),. Aku bungkus nasi ngan telor hancur special…ermmm,aku yg bg nama telor hancur special sebab telor tu die goring hancur,,campur ngan hirisan bawang yg agak sempurna ketebalannya,pastu campur plak hirisan cili untuk tmbh pedas…pastu siap ade sikit kuah sbgai kuah ar…dah bungkus dua bnde tu. Aku pon letak tepi,dok la tengok ape minah tu makan…tadi die dah bunguks nasi…ni kat café die bungkus sup onn…die siap promote kat aku,sedap la,itu la,siap gi tau itu sup onn…aku tau la tu sup on…aku pon terpengaruh(sgt nudah trpngrh kalu bab mknan…). Tapi bukan salah aku..kali ni sup onn tu ade mecm dalm die..ade cndwn yg hitam tu, ade itu dan ini…jadi aku terpkse beli…

Si faezah pastu bungkus plak mee goring cmpr telor special td…budak ni mkn dh thp klhkn aku….sgt dsyt..lntk ko la…time bayar..aku bg rm10….die bg balik rm2.70…wat the hack..murah giler…aku kalu bungkus dah ar kasi plastic tu penoh…x penoh rase macam sikit je aku amik…(ala,café mcm ni wat mahal x pdn plak…kire sesuai la tu dgn taraf die….jht gile mulut aku.) aku pon balik dgn bahagia.. mau x bhgia..perot dah mendidih dah. X pe, jgn excited sgt, kang kecewa..

Tibalah masa yg ditunggu…masa untuk merasa makanan….huhhh….mule2 tuang la telor tu kat atas nasi….pas tu aku pon rase la sikit….wah,,,,bgs tol…kuah sedap…pastu rase telor tu xpon ok…x de r rase telor hancur+pahit2 hangus… rase die ok la,di tmbh plak ngan bawang yg x berapa lembik dan tebal yg sgt sekate…uhhh,,inilah baru namanya makanan manusia…selalu hidng makanan untuk alien je…

Pastu aku tuang kuah sup onn sikit…rase…hhhmmm,sedap..bau mcm ala2 tomyam…pekat macam sup cendawan kat pizza…(tapi pizza satok pnye creamer x pekat lngsng! Kedekut giler!). rase cam sup cambell yg dlm tin tu.(bukan buku bio Campbell). Wah, baru lah rase bahagia makan..aku pon amik la sup onn die, makan ngan nasi…emmm…..macam something wrong…aku try makan without nasi..pergghhh,,ni penghancur segala…macam makan chewing gum yg murah tu…yg 1 seposen tunig gum yg tukar kaler tapi liat tu…kalu chewng gum mahal kire ok la….sedap kunyh..ni chewing gum murah….kunyah getah sekerap lagi senang kot(hyperbola giler..). bapak la,,ni sume faezah pnye pasal…. Aku terasa ditupu hidup2…..terus aku bungkus,,nak campak dari atas bilik ke bwh…bia kene sesape…x pon gi campak atas bumbung café tu, bie mencurah ke lading gandum…

Tp x pe, letak tepi dulu…aku pon sambung makan…hmmm,,,sedap jugak la,,(sebenrnye perot lapar..telor pon rase mcm pizza…)….

Lepas tu masuk bilik,pndg je sup linda onn tu….hisshhh…,,sup liat,….aku pndg dgn muke yg kerek…

Pastu baru aku ingt.,aku ade beli megi tanpa perisa tu..

Ok, mlm ni ade makanan….rebus la sup tu lelame…biar smpai lembut…masuk kat mult terus cair..pastu mkn ngan megi…..periuk nasi dah ade..(nasib yg follow aku bukan staff unimas..). yang penting kene rajin je, dah masuk u x reti nak mengolah jgn hidup la….

Huuuuuhuhuu…rindu plak masakan umah…x pe, balik ni dah oder kat mummy catering untuk masak tom yam ikan, ayam masak lemak cili api, ikan keli masak sambal, daging masak kicap, pastu ikan pari masak asam pedas. Pastu beli kat depan umah, oblng yg maha hebat,,lagi sedap dr prosprty,.. daging tebal, kuah black pepper melimph, salad rase macam coslow kfc, mayonis sgt sebati dgn salad.,

Oh my gosh, aku dah start piker pasal makanan..kery,esok ko exam ye,sedar sikit..x de masa piker pasal makan..hehehe..k,bye…

Wednesday, April 21, 2010

deep in my heart

hmmm...memule nk wat entry gumbira sikit....ye la...kena la happy kan blog...
tp tetibe dapat 1 sms yg terus wat hati rase sgt terketuk,diragut...lepas kene ragut org cmpk dan pijak gune kasut rugby...




hmmm...pernah dgr yg kiter kene jauh kan blog kalu kite sedang emo...tp, this time i think i can control my emosi....

kwn kekdng tu kite susah nak paham...die nak the best dari kite...but sometimes, bile kita x dapat bagi, kita akan dipersalahkan. dan sekali gus, terus melupakan semua kebaikan yang kite pernah tabur. bukan nak ungkit tp tu kenyataan.

pernah dgr satu cerita ni,:

ade 2 shbt ni....die gi melintas pdng pasir same2....smpai kat gh jalan ni...yg kawan die ni gadoh ngan die...pas tu, kawan die tumbuk muke die....die bgn pastu tulis kat pasi... "hari ni seorg kwnku menumbuk aku.." pastu diorg jalan..smpai kt satu tmpt ni, ade oasis..(yg taman kt pdg pasir tu...) ade satu kolam ni,,,die pon berenang la mandi mande..tetibe die mcm terlemas..kwn die td nampk..terus terjun selamat kan die...tarik ketepi... bile dah selamat, die bgn pastu pegi cari batu...pastu di ukir kat batu... "hari ni,seorg kwnku tlh menylmtkn aku....." kwn die tu pun pelik..die tnye, nape td bile kene tumbuk, die tulis kat pasir,kali ni tulis kat batu... jawapan die sgt buat aku rase yg diriku x begitu baik... die jawab.. "bile sesorg yg bernama shbt buat bnde jahat kat die, die akan tulis kat pasir..supaya angin kemaafan akan tiup pasir2 tu dan menghilangkan tulisan tu...tp bile shbt buat baik, die akan tulis kat batu supaya bnde ni akan di kenangn dan x kan terpadam...."

hmmm,,,aku cuba lakukan bnde yg same...tapi adakah yg lain akan buat perkara yg sama kepada ku???

Sunday, April 18, 2010

which one is good ek???

aduh...sian tgk bebdk yg nk pilih antara upu ngn mtrk, ade tu bcampur lagi perguruan....campus sikit dgnn faundation, schlorship, oversea.....memcm ar...

ni just nak peringtkan je senah2 sekalian....apa2 pon..kita hnye mampu merancang....kekdng tu,plan dah punye la baik...(cnth, masuk u ni...kuar nnti,keje jap...pastu smbng master kat u ni...x nk blk mlysia lagi..tnggu 7 thn baru blk mlysia...) tapi ingt..kite, kalu rancng semegah mane pon rncngn kiter...kalu x diizinkan.....x der gune...kalu diizinkn tapi anggan tu x tergapai akal mu pon x sesuai.....contoh...sejarah dapat D nak apply law.....susah kan tu...

so...
yg plng penting....

1) wat sesuatu ikut kemampuan dan kelakyakan...agak sedih dan keras...tapi kalu dah x layak tu...jgn la mintak ye.....dah bio C nak mintk medic....agak kentutt ye....
jadi, ikut kemampuan semua...jgn wat bnde yg over mcm tu.....

2) boleh berharap tp jgn terlalu tinggi..sebab kalu harapan tu x dapat...kiter akan jatuh dan down untuk sesuatu masa...sepaptutnya masa yg kite down tu kite gune untk cari jln lain...kan..kan....berharap tp jagn tinggi sgt....

3) x yah la korg ni gopoh sgt...wat keputusan pnts sebab takut terdesak...hello...lainlah kalu memang yg no 1...kalu itu kemampuan kite,suke x suke amik...sebab kekdng, kiter terlalu terdesak smpai amik bnde yg kiter x boleh nk bawak....merana satu badan...

4) jgn biarkan org lain buat keputusan untuk kita...kita boleh mintak nasihat...tapi jgn la suruh die pilihkan...contohnye....jumpe sorg engineer ni pas tu kiter letak surat tawaran kiter....pak cik..pak cik rase saya patut amik mane ek.....hahhhh....pk cik tu plak yg pilihkn untk korg...diz iis ur life....ur way....ur future....(now every one can fly....erkkk)yg patut tnye...ape kelebihan dan ape keburukan..sebab pkcik tu memng engineer....otak memng mint bnde2 tu.....kalu ko ni otak seni...hah....hancur beb....silap ari bulan meletop mesin...ye ar,wayar biru dgn biru..kuning ngan kuning...biru x boleh cmpur ngan kuning sebab x cantik...hamikkk...memng haruk....jadi, dapatkan maklumat dan pk mane baik...mane buruk...pikir diri sendiri yg nk tempuh...bukan ur parents(tapi kalu mak suruh amik tu.......kalu kiter x nmpk baiknye...tnye la kat mak tu, nape suruh amik ni....kekdng pkrn die pk yg negatif.....kiter kene terngkn la...)

5) kiter kene ingat, kalau kiter dapat masuk satu ipt yg termegah dan ternama...tapi memain...same je kalu ko amik yg lelain....pokoknye,ibu-ibu dan bapak2 sekalian, kene la wat yg terbaik....hehehe....

kalu nak pndpt or nasihat or apa2 lah....just msj ok....errr,,,kalu comment kat sini x tau la bile akan bukak.....FB la yg terbaik...
x pon pos je ke khairi.kamaruddin90@gmail.com
mane boleh tolong...pokcik akan tolong...

Thursday, April 15, 2010

SePMA-Seminar Pendidikan Melayu Antarabangsa.




SePMA-Seminar Pendidikan Melayu Antarabangsa.


29, 30 dan 31 hb march….Aku mewakili UNIMAS untuk ke SePMA. Tak tau cmne bleh wakil. Tetibe ari rabu Pusat Kemajuan Pelajar call, tanye memcm. Memule macam keberatan tp bile die cakap kat UniMAP, terus bersetuju. Sume bende UNIMAS sponser, so, wat pe tolak the offer kan.28hb,Ahad, pukul 7.00 pg aku dah usung beg berat aku tunggu jip UNIMAS dtg. Flight kol 9pg, yg bestnye smpai lcct kol 11..transit gi penang kol 4.
Awal2 aku dah call parents suruh dtg. Smpai kat semenanjun
g, terus rase bahagia. Owhh,lupe gitau. Yang wakil UNIMAS 3 org.aku, jpk bunga raya(asri) ngan MPP(shahrul) diorg dedua org serawak. Aku je semennjng..
yg amik gambar tu asri...mark that face...sebab die sgt kentut.....lalala

sementara tunggu tu mak aku pon dtg.. bersama anak buah aku 2 org. ngan kakak and abg ipar aku….











Best gile time tu..rupenye ada hikmah x balik cuti mid sem ri tu..dpt tiket free kot. Ari tu makan kfc puas2..ye r, kalu kat u kene jimat, ni org dh byr kene la pulun habiskan. Mak aku siap bg bekal ayam masak lemak cili api lagi….memng meletop kot..
Bile kol 4 jer, kitorg pon terbng la..45 minit jer..seat kitorng seat vip. Pastu dapat free meal. Air asia kott… x sngke unimas sgt menjage kebajikan perut kami. Smpai airport penang, di smbut oleh abg dr unimap. Bayangkan, bas 40 org tu hanya di naiki oleh 13 org jer..memang aku wat mcm bas sendiri. Tersadai masing2 kat dlm bas. Tnggu lagi 2 jam setengah.. b4 naik bas tnye ar abg tu. Jap gi die gi mane..die jawab hotel..kitorg pon senyum la..ye ar, tdo hotel kot.. tapi bile dlm bas mulut nip on rajin nak bertnye kat abg td, hotel kat mane..sekali die ckp, hotel untuk delegasi dr aceh je..student unimas dok kat hoStel. Benci tol aku,,. Bodo2 je kene tipu..asri dah gelak2 kecewa.. hmmmm,hostel pon hostel la..janji adde tempt tdo. Smpai je unimap..hahh, hamik ko., hostel thp x de bintng..haram tol.ngan x de wireless, ngan almari 1 share 2 org. memng thp ape r.. baru ar sedar bertapa mewah nye unimas. bayangkan,kawasan kubur kot......


Dah kemas bareang kdua2 makhluk tu dh lapar sambil memndg bekal aku…hehehe..memng nk share pon. Nasi smpai 2 bekas..gile ar kalu mkn sorg..time makan tu nmpk dak asri amik nasi bleh thn tp masak lemak sikit gile..dah mcm setepek je kuah die. Aku ni punyelah bnjir nasi dgn kuah masak lemak. Die mkn ayam goring(turut ada dlm bekal mk aku…) ngan ikan bilis n kuah yg sgt sedikit.. sharul plak kuah agak bnyk tp x bnjr..tp mata die yg bnjr.. katenye pedaS… org serawak mmng x mkn pedas,sebab tu asri mkn sikit je kuah.. lepas makan aku merendek kat sekita kolej tu. Well kawan dari kecik ade kat ctu kan. So mintak ar die bawak jejln..naik moto, time die dtg tu die ngan kawan die. Rasenye otak kwn die dh same rosak ngan otak dak Paan. Ade die suruh naik gak moto tu, kire naik bertiga. Punye lah aku tolak, aku ckp mcm terencat la, x muat ar, malu lah..diorg siap ckp, boleh jer, kitorg biasa buat…kentut berirama tol… nasib aku berjaya pujuk. Kalu tak dh macam ape je atas moto ade 3 org naik.
Esok nye br la start seminar yg akan menyebabkan kitorg menguap dan menggeliat kesejukan. Tp pelik tol sebab ari tu asri asyik masuk toilet. Lama gile. Kuar masuk toilet sampai zip suar rosak…(erkkk, tercerite…) die ckp die slh mkn ar, mknan x sesuai ar, keracunan la.padahal kitorg mkn bnde yg same cume kuantiti yg die amik dah thp dinosaur kebulur dah. Agak nye makan banyk kot, hamik nak. Dah terberak2 kat tndas dewan tu.


rumah kedua asri.....hahaha


Lama sikit baru la kitorg perasan yg die sakit perut sebab makan masak lemak…wakakakakakaaa……smpai merah2 muke.. tp pelik, malam tu time dinner terus perut die sihat..tu nama die perut jenis getik, bile tau nak mkn sedap terus sihat. Over giler.. memng mkn sedap pon mlm tu, tp mlm tu dak asri bukan mcm kebulur tapi macam tenuk jumpe sarang semut yang pelbagai perisa… rambang mata die tengok asam laksa, spgeti, nasi kandar, abc special, char kue teow ngan kuih muih yg teramat la bnyk nye… tapi die mampu hbskn… sgt taksub dgn kehebatan die.


Masa ni la kitorng mule kenal ngan dak upsi. Mpp ngan penolong die. Yang mpp ni gile sikit, yg penolong die waras. Memng padan. Ape kah nama die, aku lupe la plak,., wan kot, ket syam, ke syah,, tah ar,..sowi wei. Aku lupe nama ko.(bukan kene potong png pon kalu lupe nama..) ni hah gmbr mangkok tu.




Yg pakai x pakai spec yg tak betul sikit. Yg pakai spec betul. ade die panggil salah sorng dr pembentng dr delegasi indon tu mak lampir.. memng ar muke makcik tu ade iras2 tp x perlu ar jujur sgt. Hari2 seterusnya kitorg menghadap la pembentangan mengenai pendidikan melayu di nusantara. Amat lah mengantuknye, aku nengok dak x betol tu (UPSi tu..) dah terbongkakng…dgn mpp dr u lain pon dah terhanggok-hanggok..aku pon wat keputusan nekad untk join the club. Tp bukan all the time ar. Bile pembentang yg best aku dgr.
Hari last mule la amik alamat fb ngan alamat email pelbagai. Mlm seblm kitorg dah melantak kat unimap. Makan cucuk2 yg biasa jual kat mtrk dulu. Memng puas ati.





Ade budak thai ni mintak alamat email sharul, pas tu kitorg pon boh sekali la email kiitorg..(cam x malu jer capab fb memasng..) tapi bile nak bergmbr diorg pnggl aku…kui…kui..kui…. dedue makhluk allah tu punyelah jeles ngan aku. Ye r, diorg ajak aku je x ajak diorg.. yg plng jeles adalah asri sebab die ade pasang niat nk cari awek kat unimap. Tp x dpt…hahahaha
Tp yg penting best ar seminar tu. Aku dapat bnyk gak mklmt tntng tahap pendidikan melayu dan juga apa yg kementrian dah beri kpd bngsa lain bg mnjaga keharmonian Negara. Sgt la membuktikan yg aku ade dgr gak ar ape yg dismpaikan…huhuhuhuhu…




p/s-asri kalu ko bace blog aku sowi ar. Aku terbls dendam sebab ko gosipkan aku dgn dak thai tu..mentng2 ko ade gmbr tu. Cit tol…hahaaha….

iklan

org suka baca yang ni ke??