Pages

nanti aku follow balik!!!

Thursday, April 29, 2010

hidup kalu x mkn....aduhhhh la jwbnye...

Pukul 4 ptg tadi,,aku kuar je dr jawab exam Introduction to Biotechnology, perut aku rase mcm kene tarik..macam lagu elyana yang main tarik tali tu…aku pikir2 balik…laaa,,aku x mkn pape kot dr pagi…pagi tu aku minum cereal jagung ngan milo iron….b4 gi exam aku capai lagi satu milo iron..(dah wat stock makanan yg di ubah sendiri..inovatif-kesan dok terendak..). mau x lapar…dah pukul 4 pon. Sian badan aku,sbgai hadiah sebab aku dapat tembak bnyk time jawab exam tadi, aku pon gi la café kat bwh bilik aku tu…

Sampai je situ jumpe la awek ni, konon wanita melayu terakhir. Rupenye dak faezah. Baru balik dr exam gak,(padan la tetibe baik pakai baju kurung+kebaya+cheondam+sari…=aku x tau baju pe tapi baju tu nmpk la ade keFORMALitian nye…). Ceh, budak ni bungkus nasi dr café kat hujung blok…(ayat mcm café hujung blok lagi sedap..ala,kalu dah café dalam ‘u’…rase sepesen je…)

Aku pon bngkus nasi, tu??sambil tunjuk kat sup pekat wane cklt(macam wane bubur black paper…)

Owwhhh…sup onn(aku eja dah macam linda onn….),. Aku bungkus nasi ngan telor hancur special…ermmm,aku yg bg nama telor hancur special sebab telor tu die goring hancur,,campur ngan hirisan bawang yg agak sempurna ketebalannya,pastu campur plak hirisan cili untuk tmbh pedas…pastu siap ade sikit kuah sbgai kuah ar…dah bungkus dua bnde tu. Aku pon letak tepi,dok la tengok ape minah tu makan…tadi die dah bunguks nasi…ni kat café die bungkus sup onn…die siap promote kat aku,sedap la,itu la,siap gi tau itu sup onn…aku tau la tu sup on…aku pon terpengaruh(sgt nudah trpngrh kalu bab mknan…). Tapi bukan salah aku..kali ni sup onn tu ade mecm dalm die..ade cndwn yg hitam tu, ade itu dan ini…jadi aku terpkse beli…

Si faezah pastu bungkus plak mee goring cmpr telor special td…budak ni mkn dh thp klhkn aku….sgt dsyt..lntk ko la…time bayar..aku bg rm10….die bg balik rm2.70…wat the hack..murah giler…aku kalu bungkus dah ar kasi plastic tu penoh…x penoh rase macam sikit je aku amik…(ala,café mcm ni wat mahal x pdn plak…kire sesuai la tu dgn taraf die….jht gile mulut aku.) aku pon balik dgn bahagia.. mau x bhgia..perot dah mendidih dah. X pe, jgn excited sgt, kang kecewa..

Tibalah masa yg ditunggu…masa untuk merasa makanan….huhhh….mule2 tuang la telor tu kat atas nasi….pas tu aku pon rase la sikit….wah,,,,bgs tol…kuah sedap…pastu rase telor tu xpon ok…x de r rase telor hancur+pahit2 hangus… rase die ok la,di tmbh plak ngan bawang yg x berapa lembik dan tebal yg sgt sekate…uhhh,,inilah baru namanya makanan manusia…selalu hidng makanan untuk alien je…

Pastu aku tuang kuah sup onn sikit…rase…hhhmmm,sedap..bau mcm ala2 tomyam…pekat macam sup cendawan kat pizza…(tapi pizza satok pnye creamer x pekat lngsng! Kedekut giler!). rase cam sup cambell yg dlm tin tu.(bukan buku bio Campbell). Wah, baru lah rase bahagia makan..aku pon amik la sup onn die, makan ngan nasi…emmm…..macam something wrong…aku try makan without nasi..pergghhh,,ni penghancur segala…macam makan chewing gum yg murah tu…yg 1 seposen tunig gum yg tukar kaler tapi liat tu…kalu chewng gum mahal kire ok la….sedap kunyh..ni chewing gum murah….kunyah getah sekerap lagi senang kot(hyperbola giler..). bapak la,,ni sume faezah pnye pasal…. Aku terasa ditupu hidup2…..terus aku bungkus,,nak campak dari atas bilik ke bwh…bia kene sesape…x pon gi campak atas bumbung café tu, bie mencurah ke lading gandum…

Tp x pe, letak tepi dulu…aku pon sambung makan…hmmm,,,sedap jugak la,,(sebenrnye perot lapar..telor pon rase mcm pizza…)….

Lepas tu masuk bilik,pndg je sup linda onn tu….hisshhh…,,sup liat,….aku pndg dgn muke yg kerek…

Pastu baru aku ingt.,aku ade beli megi tanpa perisa tu..

Ok, mlm ni ade makanan….rebus la sup tu lelame…biar smpai lembut…masuk kat mult terus cair..pastu mkn ngan megi…..periuk nasi dah ade..(nasib yg follow aku bukan staff unimas..). yang penting kene rajin je, dah masuk u x reti nak mengolah jgn hidup la….

Huuuuuhuhuu…rindu plak masakan umah…x pe, balik ni dah oder kat mummy catering untuk masak tom yam ikan, ayam masak lemak cili api, ikan keli masak sambal, daging masak kicap, pastu ikan pari masak asam pedas. Pastu beli kat depan umah, oblng yg maha hebat,,lagi sedap dr prosprty,.. daging tebal, kuah black pepper melimph, salad rase macam coslow kfc, mayonis sgt sebati dgn salad.,

Oh my gosh, aku dah start piker pasal makanan..kery,esok ko exam ye,sedar sikit..x de masa piker pasal makan..hehehe..k,bye…

2 comments:

princess ilah said...

ni same je mcm sharil n tzen, mkn je keje..smpai tliur saye bace entry nie.. nk bngkus satu boley??

kery said...

hahhahahaaaa,,,,nnti abg blk umah dtg r pd...mcm2 bleh masak...haahaaha

iklan

org suka baca yang ni ke??