Pages

nanti aku follow balik!!!

Sunday, April 18, 2010

which one is good ek???

aduh...sian tgk bebdk yg nk pilih antara upu ngn mtrk, ade tu bcampur lagi perguruan....campus sikit dgnn faundation, schlorship, oversea.....memcm ar...

ni just nak peringtkan je senah2 sekalian....apa2 pon..kita hnye mampu merancang....kekdng tu,plan dah punye la baik...(cnth, masuk u ni...kuar nnti,keje jap...pastu smbng master kat u ni...x nk blk mlysia lagi..tnggu 7 thn baru blk mlysia...) tapi ingt..kite, kalu rancng semegah mane pon rncngn kiter...kalu x diizinkan.....x der gune...kalu diizinkn tapi anggan tu x tergapai akal mu pon x sesuai.....contoh...sejarah dapat D nak apply law.....susah kan tu...

so...
yg plng penting....

1) wat sesuatu ikut kemampuan dan kelakyakan...agak sedih dan keras...tapi kalu dah x layak tu...jgn la mintak ye.....dah bio C nak mintk medic....agak kentutt ye....
jadi, ikut kemampuan semua...jgn wat bnde yg over mcm tu.....

2) boleh berharap tp jgn terlalu tinggi..sebab kalu harapan tu x dapat...kiter akan jatuh dan down untuk sesuatu masa...sepaptutnya masa yg kite down tu kite gune untk cari jln lain...kan..kan....berharap tp jagn tinggi sgt....

3) x yah la korg ni gopoh sgt...wat keputusan pnts sebab takut terdesak...hello...lainlah kalu memang yg no 1...kalu itu kemampuan kite,suke x suke amik...sebab kekdng, kiter terlalu terdesak smpai amik bnde yg kiter x boleh nk bawak....merana satu badan...

4) jgn biarkan org lain buat keputusan untuk kita...kita boleh mintak nasihat...tapi jgn la suruh die pilihkan...contohnye....jumpe sorg engineer ni pas tu kiter letak surat tawaran kiter....pak cik..pak cik rase saya patut amik mane ek.....hahhhh....pk cik tu plak yg pilihkn untk korg...diz iis ur life....ur way....ur future....(now every one can fly....erkkk)yg patut tnye...ape kelebihan dan ape keburukan..sebab pkcik tu memng engineer....otak memng mint bnde2 tu.....kalu ko ni otak seni...hah....hancur beb....silap ari bulan meletop mesin...ye ar,wayar biru dgn biru..kuning ngan kuning...biru x boleh cmpur ngan kuning sebab x cantik...hamikkk...memng haruk....jadi, dapatkan maklumat dan pk mane baik...mane buruk...pikir diri sendiri yg nk tempuh...bukan ur parents(tapi kalu mak suruh amik tu.......kalu kiter x nmpk baiknye...tnye la kat mak tu, nape suruh amik ni....kekdng pkrn die pk yg negatif.....kiter kene terngkn la...)

5) kiter kene ingat, kalau kiter dapat masuk satu ipt yg termegah dan ternama...tapi memain...same je kalu ko amik yg lelain....pokoknye,ibu-ibu dan bapak2 sekalian, kene la wat yg terbaik....hehehe....

kalu nak pndpt or nasihat or apa2 lah....just msj ok....errr,,,kalu comment kat sini x tau la bile akan bukak.....FB la yg terbaik...
x pon pos je ke khairi.kamaruddin90@gmail.com
mane boleh tolong...pokcik akan tolong...

2 comments:

sawangpinky said...

x sngke ko ni dh pokcik..
neway..thanx 4 da post..
t ak suh adik ak bce..heh..

kery said...

haahhaahaha.....
u need to..hehehe....also can ask ur adik to msj me via fb or msj....

iklan

org suka baca yang ni ke??