Pages

nanti aku follow balik!!!

Thursday, July 14, 2011

KKkKKF-Bergambar bersama ahli 24:7 (versi ewwww)

mak jemah kembali!! hahaha uolsss, nak tau, kmk org, ade bergmbr dgn afli 24:7. wat the fish..wat the fish...tetbe rase gedix plak kan kalau tulis versi mak jemah ni.hahhaa

ok la, lepas makan tu kitrog dok ar kat tmpt guest book. selain menjaga guest book tu, kitorg nak melaram tulis kat buku tu, well, bukan selalu menconteng. tengok plak si ezral yg ngah sibuk buat kraftgn yg aku rase x jadi2. hahaha. nak buat love, tp dh mcm ape je aku nengok. sedang sibuk2 gelak kat blkng (owhh yeaa..agaknye memng semula jadi kot, ktorg memng suke bergelak ketawa, wlau dimana pon. rasenye kalau memsng berak kat tandas sebelah menyebelah pon boleh gelak2 lagi...ok,,itss eeewwww) tetibe dj tu ckp

"seterusnye yg akan menympaikan lagu adalah salah sorg dr ahli 24:7, max. terima kasih kerana turt hadir. selain dr max, ade lagi 2 ahli 24:7 yg hadir yg turut akan menyanyi.."

aku mcm...wat the heck. wat the heck...(sambil jerit sambil pegang kepala sambil pusing gerbang pintu pengantin.~~OVER~~) aku pon bgtau ar bebdk ni.. perrrghhh.. time tu aku, haiqal ngan aidi dah start gosip. kami selaku ahli kmpln eldivo rase cam meluat sikit ar..(eldivo tu gelaran kakcik bg kat aku, haiqal,aidi ngan fared bile masng2 sibok post nk brgmbr)

yg x boleh tahan suara dorg...hhmmm,,pernah dgr x kucing tercekik durian??? hmm,lebih kurang ar,,,ahehehe,, xde la truk sgt sbnrnye. suara dorg biasa2 je, bukan sedap mcm artis., aku rase kalau hazrin nyanyi, hazrin lagi sedap kot(tapi suara hazrin...hhmm..hazrin boleh jadi ketua 24:7 kot,..hahahaha)

lepas tu tengok ade la beberapa org tu sibuk bergmbr. pergghh..gaya comeyl yg diorg buat. rasa mcm ringan je kaki. dorg dtg mjls ni, bergmbr dgn org2 lain, wat muke bajet cute. iishhh...ni kawan kak fafa ke??? tetbie tiiinnnkkkk idea jahat muncul. time tu kalau korg boleh nmpk. kat atas aku keluar mentol besar. sebab idea ni sgt jht. jadi team GPS pon bergabung utk wat sesuatu. (time tu kak cik, aku, heqal ngan aidi je yg plan..fared tengah berma kat mana tah...hahaha).

kitorg pon pegi la kat slh sorg tu time dorg nak gerak.

'Bro,jap bro, nak amik gmbr boleh', kata si haiqal ni...

yg lagi 2 dah jalan, tinggal la sorg je. (nasib, kalau x tiga2 dapat bergmbr sekali.hahaha)

time tu si fared ni pon sibuk dtg..(tanpa tau pape). ayat yang aku x boleh blah time nak amik gmbr adalah..
''EHH, ASAL NAK AMIK GAMBAR NI?? KENAL KE??"

omgggg,,,die bertnye sambil senyum. aku pon jawab...kenaaalll..tapi dalam hati aku nk je ckp mcm ni "sape je la x kenal kmpln 24:7 yg selalu kene kutuk tu..."

lepas amik gmbr (ok, kakcik amik 1 snap je!!!) aku pon bersalam sambil ckp, gud luck..dan die balas, thnx for ur support...(terharu nye aku ~~mata kat atas, tgn kat bahu, kaki terkangkang~~)

lepas die blah farid tanya, die sape wei??? ahahahaha....aku x kenal tapi tengok korg nk bergmbr aku pon bergmbr la..ok, dlm gmbr ni fared senyum sgt ikhlas...hahahaha....dah, mls nak bnyk ckp...sile lah lihat gmbr tersebut :)


click gmbr untuk link :)

ps-setelah menyoal selidik kak fafa time ktorg brkfst bersama (thnxxxx), kak fafa ada ckp yg tu kawan adik kak fafa...

KKkKKF-Kenangan Kembara ke Kenduri Kak Fafa.

OMG, maafkan daku kalu tajuk die mcm errrkk..tp memng lepas ni akan update entry sume pasal kenduri yang kami pergi.

baiklah,pengambaran pengembaraan kali ini dijayakan oleh 5 pewira terbilang. ataupun lebih dikenali sebagai Geng Pasti Sesat >GPS<




geng kami dikemudikan oleh

Kery> kapten kapal coster yg memecut satria (lama)..
bertindak sebagai pemandu kereta kebal dan pengelak daripada kereta bersagat dengan bumper..(sebab kak cik berat). menunggu di pangkalan pada hari sabtu. 9/7/2011



ahli yang pertama sampai.

Aidy> penyereh terhebat dalam kumpulan.
bertindak sebagai tukang tidur tiap kali kereta bergerak. merupakan punca kepada gelak tawa.
sampai ke pangkalan jam 7.30 pagi dan aku amik pada jam 8.30 pagi. perjalanan yg jauh dari kelantan.



ahli kedua yg tiba.

Ekal> pembaca arah terhebat.
bertindak sebagai pembaca GPS setiap kali tersesat atau tidak yakin pada jalan. GPS nye membantu mengesan umah kak fafa, dewan dan juga semasa sesat di Time Square..(ok,itu tipu).
sampai ke pangkalan jam 12.30tgh hari



ahli ketiga yg terlmbt sampai

Farid>Pemandu simpanan dan juga tukang gelak.
bertindak sebagai menyaport gelak tawa dan menggantikan aku time penat drive.
kononnye tiba di terminal 1 pada jam 8.30 mlm. rupenye tipoo...pkl 10.30mlm baru jumpe die





ahli yg kelambat sampai

Kak Chik>wirawati yg mewakili kaum hawa yg hancor...
bertindak sebagai tukang basuh pinggan kitorg tiap kali lepas makan. juga merakam detik2 bersejarah menggunakan kameranya. kononnye tiba jam 10 mlm tapi rupenya sampai dr srwak jam 12.30pagi. gara2 terlepas flight..opss..terpecah rahsia. harap maklom,terlepas flight. hahahah.



**************************************************************************

Hari ahad
kononnye berlepas b4 subuh. tp sume trbgn lepas subuh. sebab penat barangkali. dan bergerak ke rumah kak fafa pada 8.30 pagi. 10.30 kami sampai. disana berjumpe dgn mantan santan EZRAL, pengapit terkepit Salihin, dan sonson x laku, IZZUDIN di rumah kak FAFA.. masing2 melahar tahap gaban. hahaha,

bergerak ke dewan, jumpe wanita besi, SARAH bertemankan kembar seiras mugu, RAVIN. turut terjumpe si kenit ZATIL. lama sikit si pembangkang AIDIL dtg dan juga sikertu SYAKIR. ditemani oleh GF nye dan juge farmville FAMILA. hehehe...sape lagi den x sebut ek.. xde kot. kalau ade tu sorry ye..pnjng sgt..x dpt nak link..owhh,,disebabkan dorg ramai. gmbr tak dibubuh, tp boleh click kat nama...(untuk ape click~~stalk la~~)

kat dewan melahar habis..nak tahu apa yg dilahar..akan di update kat entry akan datang. entry kali ni, hnya draft kasar perjalanan. hehehe....

sepatutnye kami tido di mana2 masjid. tp x jadi tido. makanya, terpaksa balik hari tu gak sebab kak chik kene balik umah pg esok jugak.bapaknye kangen samanya.. jadi, ptg tu gi putrajaya. ade pameran floria,.owhhh...yg pergi adalah geng GPS ngn syakir n GF. yg lain dh berpecah after mjls tamat. memule pegi, farid ngn aidi mcm x berapa suka.yelah, nak pegi ict memulnye..tp bile dah smpai. diorg lah yg paling awal melaram amik gmbr. dasar themo supremo yg x berjaya. nasib ade gak pokok yg dihias dgn lampu2. cantik..kalah ict. mlm tu gi klang..(kakcik nak makan satey klang,..tp x silap aku satey kajang.)

perjalanan blk dibawa oleh farid

************************************************************************
hari isnin

pepagi bute..and again, kononnye lepas subuh pegi laut, tapi pukul 8 baru memsng bgn. 8.30 baru ke laut. mandi kejap.pastu hntr kak cik ke terminal. lepas tu, kitorg gi ke Times Square main kat Cosmo World!! hebat. naik ktm, pastu naik rapid dan jalan kaki. siap bershopping..esoknye team GPS pulang kerumah masing2. penat la taip..akan datang. entry paling org nk tengok dan baca..bergambar bersama 24:7,(kumpulan kpop wanabe...hahhahaa)

kat sini ade gmbr bonus...hahahha...click untuk besar,,hehehe


Thursday, July 7, 2011

Persetankan EGO anda!

EGO, bnde plng dsyt...as wat i said b4, we must not use FB or blog when our hormone is not balance.

ok, ade la budak ni, die nyibuk (i use this word bcoz aku post kat org lain, tp die yg nyemak nak komen gak)

and one of the comment maybe make her sentap for a while. actly ayat tu x sentap. dan seterusnya, mule lah die komen mengikut emosi. dan aku pon balas lah ape yg die cakap.well, ego babe, die kutuk aku, aku bg blk ar.. dan last sekali, sebab aku pon dah x tahan dan nak bg ayat yg akan terus menghabiskan perbalahan, aku gune words kaw2 dan komferm memng makan dlm, dan words yg memng akan matikan terus. dan yup,, ianya mati teruss

pastu, lama sikit aku rasa macam...hhmm,,x baik la plak kan..mintak maaf je la. ok, aku pon ke page die kononnye nak PM je la yg aku nak said sorry and so on. tp sygnye,,,die dah remove aku. adakah aku rasa nyesal. hmmm,,,ade sikit,. tp bile pikir balik. x kot,. sebab aku tau yg ego aku x tnggi pon..siap nak mintak maaf, tp tu lah. bile x boleh pikir betul2.. dgn mudah je remove. alaaa,,,,stndrd la tu. dan adakah aku rasa rugi,. oh yee...ianya satu kerugian sebab we are frend from form 4. adakah aku ego sebab x click add friend. oh, x KOT...sebab not me yg meremove-remove ni. org dah remove, perlu ke terkedek-kedek aku nak add blk?? x delah se desprate tu kan. kalau kwn smpai sini, so aku yakin ianya akan sampai sini. mngkn ada bnyk kenangn, tp x pe la, biarlah kenangn tu terus aku ingt,. sebab aku yakin. kawan bukan mcm tu. dan aku yakin, aku ade kwn2 yg lebih superb.

Pape ponn,,,sorry dude, ape yg aku komen tu memng ape yg terlintas di otak, tp di hati. hnya yg kenal sape kery je akan lebih mengetahui. mungkin aku x suka, mungkin aku meluat, namun, untuk membenci seorg kawan., itu tak kot. daaaaa

Wednesday, July 6, 2011

vloger vs bloger


ok..memule tu aku kene pastikan yang post kali ni x bnyk typoooo.....dammnnn...minggu ni bnyk gile typo smpai kene bahan...(padan muke..selalu membahan org yg typo)..

alasan aku sebab typo...hehehehehe...aku sebnrnye kalau typo tu adalah disebabkan aku tgh taip dgn laju, prepare untuk final report..mane tau nk buat report last minit, so dpt type laju...hahhaha...yg x tau typo tu ape...alaahh,,,,salah taip la...contoh....

OBAMA DI TEMUI MATI!


oohhh shit,silap tekan. sebenrnye nk tulis

OSAMA DI TEMUI MATI...


tapi sebab taip lelaju,,dan tersilap tekan...(padahal,ce ko tgok keyboard tu...S ngan B sgt berjauhan ok)

hahaha...seperti biasa.aku mengarut pada awal2 entry, hhuhhh,,nape la ek..mungkin trademark dah kot mengarut pada permulaan cite.adoii, kene kurangkan penyakit ni.

berbalik kepada entry tersebut. huuhhhh, aku dpt bnde ni lepas tetibe je aku meminati youtube dgn mengusha vdeo yg org mlysia hasilkan. well, kalau blog kan, org suke follow dan bace bnde2 yg ditulis, kalau menarik. org follow,kalau x...harap maaf, lu buat je la blog tu sbgai diari. (so wat,kisah plak kan..)kalau vlog plak, org akan nengok sume vdeo yg kita hasilkan.
yg penting tujuan berBLOG or berVLOG. adehh, aku lupe nak gtau kan...VLOG adalah untuk org yg post vdeo diri sndri. xkisah la die nk ckp ape pon kan. dan BLOG adalah org yg mengepost penulisan dia untuk dibaca oleh org ramai. x kisah ar bace untuk mklmt or just read. tp yg plng penting adalah niat kite berblog or bervlog. aku respect gile dgn blogger n vlogger yg post karya mereka dan bile org tonton or bace, org dpt ilmu dan ade yg dpt menimbulkan kesedaran. tp sedih bile ade yg buat vdeo sebab nak memalukan org lain..contoh mcm vlogger ni....nama di ******(aku x nk jadi cam die...bweekkk). buat vlog sebab nk kutuk vdeo org lain..dah tu vdeo die pon mcm boring thp nak mati. dah tu siap kutuk cikgu syida. ceehhh,,,aku bukanlah big fan of teacher syida but, vdeo cikgu syida 100x ganda lg best dr vdeo mamat tu. so, dpt bygkn bertapa worstnye mamat tu..ok,,cukup, aku berjaya jadi blogger yg kutuk org lain. OMG, x sebut nama org tu pon(nape sejak kebelakangan ni suke gune OMG ek...)

BLOGGER..
terus terang aku cakap yg org mlysia x suke mmbca. buktinye, vlog lagi feymes dr blog. errkkk,,,betul ke..aku rasa la..x sampai hati plak nak google cari statistik blog ngn vlog ni. bajet nak berbahas je sampai nak cari kayu ukur bagai. dan bukti napa aku ckp mcm tu, aku rase ade sorg je blogger yg aku rase penulisan die menarik, siapa? hahaha..HANIS ZALIKHA,,die punye blog adalah..hmm..inibelogsaya...erk,,betul ke? ala,,,korg click je nama hanis tu.aku dah boh link. tp die pon sbnrnye vlogger. cume x de la edit video die mcm sestgh vlogger buat.

die sgt cantik dan natural.

VLOGGER(kebnykkn vlogger adalah blogger)
ok,sekarang tibelah ke vlogger feymes yg aku respect dorg ni. first, mat lutfi. aku kenal(opsss,,,bajet...sepatutnye bukan word kenal kan) die time aku terbukak post die pasal hari ibu. hahaha...memule mcm, bpk ar mamat ni, biasa aku nengok vdeo yg mcm ni, mksd aku org yg rakam diri sndiri mesti ngarot gile nak mati. ghupenye die x..die sgt stylo..x tahan time die kutuk kpop jadian-mpop...hehehee

ape yg best, loghat utara yg dimaintainkan. click gmbr untk ke vdeo die.




2nd, anwar hadi, bukan anwar ibrahim ye..adehh...maaf,ku telah mencemar blog sndiri dgn politik. anwar hadi ni pon stylo gak ar. yg aku respect is the way he speak. pergghh,fluent x hingat broo...terbaik. dan die nye entry..ehh..die nye video pon smart dan bnyk nasiht.kira ade moral. dan kreatif,,antara terbaik adalah eeewwwwwww..hahaha

akuw sukeww gileww part eewww...klik gmbr k.




3rd and last(sorry, teacher sydia bukan top 3).. maria elena. hahaha, yg ni aku x sangke aku akan minat sebab memule tu mcm bapak gedik budak ni. tp lama sikit, cara die cakap mcm woww...hebat. gaya pon hebat. dan ape aku perasan, gaya die mcm kwn aku. masa kat mrsm terendak dulu. tp kwn aku x gedik.
yg best adalah 2nd hand drebar ngan ko karaoke. tp aku prefer yg karoke,click gmbr



nama kawan aku tu FIZA SABRI..gaya dia sama. tp fiza ni lagi hebat la lawak dia..maria ni kekadng tu mcm...erkk...apakah.tp fiza is much more better. bygkan, care die cakap ngan ngarot tu. still sama. time bg ceramah(kat bebdk fom5 ri tu) pon die smpt ngarot. yg bestnye time die ngarot die, suke berlakon. hahaha. x sangka aku ade kawan mcm ni. tp aku rase die ar manusia 1st yg aku jumpe mcm tu.errrrkkk, apa maksud tu.. maknanye, b4 jumpe fiza ni, aku x pernah jumpe org lain yg berperangai seperti die. kan..adakah die unik?? hmmm...ok la...die unik (unik juga sinonim untuk PELIK) haha

dan aku juga mengupload budak ni nye pict. dan yg pasti bukan yg lawa. aku akan cari seburuk yg boleh so that fb die x diganggu sebab aku link FB die kat nama die kat atas ni...x pon...[klik] sini untuk ke fb fiza..hehehe., harus ada gmbr,sebab aku tunggu gmbr aku yg die nak bagi. jnji nk bg tp,hmm, hampeh dowhh. dan aku sgt berharap x diserang oleh minah ni sebab. ayat die lagi power,. (ampun fiza).dan impian mu telah tercapai....
inilah ape yg fiza masak...erkk,,itu dulu.sekrng die dh pndai masak,katanya


ini time die rabun.


dan ni plak time aku yg rabun...OMG,nape aku comeyl semcm, ok. itu adalah kesan bile stress dimlm hari, masa minggu final exam, amik kunci keta, gi beli coklt dan mkn coklt tiap mlm

ps-fiza, cepat upload ur video kat utube. i will support u. jgn risau, kalau teruk pon tahap amir raja lawak je....

Monday, July 4, 2011

PLKN

ok...kali ni aku akan pastikan..tiap hari....akan update satu entry....(errmm...ni azam thn lepas rasanya....mampu berthn selama 3 jam je)

ok,,pasal PLKN..aku selalu pakai bju plkn, kasut plkn, tuala plkn..dan org akan tanya?? ko masuk PLKN ke??? best x?? aku pon dgn bnnge jawab..bapak aku jurulatih..aku x kene pon..

dan diorg akan ckp,,laaaa...rugi ar x rasa PLKN mcm mana...dan aku dgn bnnge jawab..alaaaa,,,sume aktvti tu aku dh buat time aku stdy kat MRSM Terendak. ye ar, kat sana klan askar..Kem2 die sume stail askar..stkakat abseling tu, aku pernah buat.,menembak?? aku pon pernah buat..mlh,,lebih dsyt..so.. X RUGI PON X PERGI>

ok lah...the true is..aku JELES...

paham x??? sgt cemburu..sebab ape...

1) dekat sana bnyk aktvti..best gile. kalau lah aku dpt join..mesti best.
2) kat sana ramai kawan...dari brmcm2 tmpt..
3) bile isi botg UPU or mana2 borng on9...die akan tanya..pernahkah anda mengikuti PLKN...so, aku x dpt nak tick ruangan tu....ciisss

nampk x. sebenrnye aku sgt jeles sebab x berpeluang nk join...bpk aku suruh..tp aku fokus kepada kerjaya aku iaitu menjadi kuli or promoter kat Departmen Snails. aku x pernha kesah pon psls PLKN dpt duit. kalau pikir duit..aku keje jadi kuli,,, dlm 3 mnggu je...dah dpt RM6**.**

PLKN dapat rm450 je untuk 3 bln.. so, pasal duit x de la aku kisah sgt kan..cume tu la..terlepas peluang untuk cari kawan reramai....hhhuuhhhh

iklan

org suka baca yang ni ke??