Pages

nanti aku follow balik!!!

Wednesday, December 12, 2012

Perancangan Allah cukup cantik...

Sebenarnye, petanda ajim akan pergi sgt jelas...sgt bnyk...tingkah laku die..sume bnde..die pergi lepas pemergian makcu..arwah acu sgt rapat ngan ajim walaupun time tu arwah sakit...
















kak eija tenang..walaupun dlm hati hnya tuhan yg tau sakitnye...tapi akak redha..akak ok..katanya dulu die pernah kene lagi teruk..masa tu ajim sakit..die sorg2 kat sabah tu.. menangis die..mata ajim putih je...xde dah mata hitam time tu... kak eija minta satu je time tu..pnjng kan lagi umur ajim...ambil die bile die dah sihat..die x sanggup hilang ajim dgn keadaan ajim yg mcm tu..

ajim ade problem ngn usus..die susah nk berak... perancangan Allah cukup cantik..ajim x rapat pon ngn org2 kt PD..die kalau blk, melekat ngn ibu die...tp disebabkan keshtn..kak eija terpksa tinggalkan ajim dgn mama.. sian gak...akak kat sabah, ajim kat PD.. Tp perancngn Allah kite x tahu. mama tabah jaga ajim..smpai budak tu sihat blk..die tegur sume org...die gelak dgn sume org..die x mcm budak lain..dapat pensel cakar dinding.. die duduk tepi..duduk diam2. bg kertas die tulis..kalau tak die duduk diam...org main baru die main...

aku blk masa raya haji..sebab masa tu arwah acu x sihat...sakit teruk...masa tu sempat main ngn die. dan yup,, die syg wan die... sikit2.."awan..." sikit2.. "awan".. seminggu aku main ngn die..sayu hati bile kak eija yg cuti gak sebab nk melawat acu kene blk sabah..die sdah siap..pastu terus kuar x jenguk anak die dah..sebab x nk bg anak die sedih...dan die jugak..lmbai kak eija dr rumah je..yg pegi hntr papa sorg..tabah kakak aku tu. sgt tabah... tinggalkan buah hati die.

bile cuti sekolah...nk dekat sebulan gak kak eija main ngn ajim..die dah sembuh..sume tempat die bawak.. abah die pon blk jumpe ajim...ajim ni syg abah die sgt2..kire anak abah gak..mungkin sebab time kecik2, abah die jarang ada kat umah sebab kene bertugas kat timur leste..
saat last hazim, die ade ckp.. bye abahh... kakak aku time drive tu terdgr... sebab tu bile abah die smpai2 bukak kain tutup muka die..mata die terbuka sikit...dan tersnyum..lepas tu terus terpejam...

2 3 hari seblm pemergian, die cium mama beriye...mungkin tanda terima kasih....bile dah pergi..kakak aku nangis...tp die tabah...masa tu abg ipar aku baruuu je blk Sabah.. xsmpai 24jam, dh dpt berite anak dah pergi..yup..die tabah.. blk2 cium arwah anak die...duduk tenangkan kakak aku...dan..aku xnmpk pon air mata keluar.. sume sebab nk kuatkan kakak aku...

posmoterm dokter cakap..punca pemergian sebab muntah termasuk dlm salur pernafasan... dokter cakap usus die x de masalah...ok je.. ralat? x.. kakak aku tabah...Allah aturkan pemergian ajim cukup cantik.. Allah pinjamkan ajim supaya die sihat..badan die bebas dr dilakukan kajian...dan die sembuh...tp janji tetap jani...mati itu pasti..

yup,,die telah pergi tapi kenangnan dan gelagat die terpahat di hati..bnde tu x kan dpt dibuang...bnde tu x kan dapat hilang..bile terkenang..air mata mengalir sndri..aku cume pakcik,,,cume uncle..tp sedih seperti in...bygkan perasaan kak eija..hhmm....tabah lah kak...

lelaki2 yg beriye-iye nak kawen kat luar sana...yg  bermama papa, berabang syg kat luar tu.. sanggup tak pangku arwah anak sendri utk dikebumikan...sanggup x tahan demi menguatkan isteri..kalau x, belajar lah lagi, pastu baru pikir pasal kawen..aku ni pon xcukup kuat.. semoga..lepas2 ni aku akan lebih tabah...

rindu Acu ngn Ajim... ;(

Monday, December 10, 2012

"nanti uncle balik, ajim tunggu tau"



tu ayat last aku kat anak buah aku. bile norli call je bgtau pasal die, aku terus call kak reni sorg..aku x call mak aku...aku tau keadaan die cmne..aku x call kak eija...die lagi serabut. aku call kak reni, sebab kak reni dekat sana..dan kak reni agak cekal berbanding yg lain...(tp still die kuat nangis gak..cekal cmpk tepi)


bile call je ayat yg aku dpt kuar kan.."kak, org nak blk..xkire ape jadi pon,org balik"

pastu, shutdown lappy, bungkus lappy,kuar kan sweater, terus msj 3 4 org tnye free ke tak..nasib khalid free. dgn hujan, dgn org yg nk sewa keta...(last sekali aku cncel kan book org tu..sorry dik). khalid ckp ade lagi 2 org nk ikut...aidy ngn tikah...aku nebes gak,,kang aku nangis ramai nmpk.

tp bile dlm keta aku dpt thn la kot..(kot....mcm ade gak air mata yg jatuh). smpai airport..air asia ckp tiket pkl 10.45 mlm... pastu MAS ade tiket emergncy RM777... nasib bwk kwn. terus pinjam duit. call kakak aku gak...tnye cmne...pon aku tabah.. tp mcm aku blur sepnjng nk uruskan bnde tu..ic letak dlm DPT, tp aku cari dlm poket. tiket letak kat beg..pastu geladah beg x jumpe..nset dlm sweater..gelabah cari beg gak smbil nyumpah2..

1st time...1st time aku rasa sedih bile ade kat airport kuching...dlm flight...aku diam je..nasib dak sebelah ni kuat borak..tp bile sayu je..terus rendahkan hood...mesti org ckp aku psyco...

sepnjg perjalanan aku diam.. tahan air mata... menitik tu ade la...tipu kalau x sedih. abg yoi yg amik pon muke tabah gile

tp bile smpai je...(aku smpai ngn abg ipar aku-abah ajim/x smpai 24jam die blk dr PD ke sabah...) aku mcm terdiam..bile masuk je..nmpk kak reni..aku salam.. abg ipar aku bukak kain yg tutup jasad.. ape yg aku nmpk..mata ajim mcm terbukak sikit..dan die senyum,..kak eija dh lentok kat bahu papa...sayu tengok husband die cium ajim...aku terus berlinang air mata...nengok kak reni yg cekal tu pon sama...

aku masuk bilik, bersiap...duduk dpn arwah, akubace yassin...sambil tersedu-sedu...yup...aku x sekuat mana...sgt x kuat..habis baca terus slm kak eija...bile kak eija genggam tgn aku...aku ckp ngn die,, "tabah kak" tapi x terkeluar..sebab aku sebak...aku tau..kakak aku pernah rasa bnde yg lagi teruk..dan kali ni pon sgt teruk...lepas tu smbung baca, tangok depan aku ade abg yoi...muke tabah...tp bile die pandag ajim..air mata bergenang...once again..aku pon mengalir...tapi cube gak utk kuat..aku x cium pon jenazah..aku nk cium..nk sgt2..tp aku takut..kalau aku cium..time aku cium tu aku menangis..sebab ape yg ktorg pernah buat tu snetiasa muncul..kang aku nangis ade plak yg ckp aku x merelakan...tampo kang...tau itu dah tertulis..tp phm x erti sebak... :(

smpai kekubur,,aku teman..tahan lagi..dan tahan lagi...memnag perit mata aku cube thn...(tp tetap ade  5 6 titis yg mengalir)

dah selesai semua, masuk bilik aku...nk tido, tp atas katil ada frame2...plus barang mainan ajim. xpe lah..bentang selimut kat bwh..baring kat bawah je..mcm x biasa...tp time tu la aku lepaskan sume..yup..im not strong...bengkak mata aku..mungkin sebab seharian aku tahan kot..time tu terbayang kes die nk ikut aku kuar...aku nak hangout ngn kawan aku...die dah mule rapat ngn aku..die nmpk aku siap je terus kuar ayat.."cikk,,nk kot"

aku x bg sebab dh pkl 12 mlm...aku diam dulu..bile gerak senyap2,,, die nmpk...die nangis...aku nyorok dlm keta..die sanggup kuar dr rumah walaupun gelap..tunggu kat tepi nengok keta tu...bile die nangis je aku terus kuar..x smpai hati...cancel kuar..bawak die pusing2 pd, beli nugget...(at the end uncle die gak yg peghabih bnde tu)..smpai die tido.. aku happy sgt sebab dulu die x nk ngn aku..sebab die sakit..tp masa tu die sangat rapat ngn aku...aku happy sgt..

usah dikenang...hohohohho...ape tu...mana mungkin usah dikenang tu wujud.. masa arwah acu pegi..aku x dpt blk... tp tiap kali nengok post2 mengenai arwah.mengalir air mata aku...sedih sgt...kali ni aku blk...aku nengok ajim...yup..aku x kuat...

abg ipar aku sgt tabah...nasib die tabah..sebab aku tau..kakak aku tu x kuat mana..sape ckp die kuat..kitorg rapat kot antara satu sama lain..abg ipar aku buat kakak aku jadi kuat...  im glad...

sume org tau yg aku ni cmne..yup..aku xkuat mana...aku x dpt buat mcm ape yg selalu aku buat..kalau dulu..kalau aku ade problm...aku dpt sorok dari org lain...aku dpt sorok dgn senyuman...tapi kali ni tak...memng aku x mmpu sorok sgt...

harap sgt lepas ni aku mampu..sebab aku x nk tunjuk aku lemah.. org yg nmpk aku gloomy biasanya org yg betul2 rapat ngn aku...hohohoho.... (poyo, padahal ramai tau aku ni gedik..ehhh) tujuan entry bukan utk meraih simpati..tapi ini aku... perlu luahkan... dan sebagai perngtan...manusia x kan kuat sentiasa...ade bnde yg buat kite goyang... Ya ALLAH, kuatkan hatiku dan kuatkan familyku....amin

bye Muhammad Hazim. uncle akan rindu ajim..maaf x dpt nk beli baju utk ajim, x sempat nk tunai janji bawak pusing2...ajim pon x tunggu uncle...takpe ajim...sekurang-kurangnye ajim cukup kuat utk tempoh semua ni pada usia yg terlalu muda.... semoga kak eija ngn abg helmy tabah....



Thursday, October 25, 2012

Luar lain dalam lain

Happy go lucky??? of coz la tu aku...dan..ape yg aku perasan., org yg comel cam aku ni..memsng happy go lucky... ye ar., kalau x happy, masakan comel seperti ini. hahahhaha....dan aku gak nmpk, org happy go lucky yg bersiaz comel ini ade 2 kategori..satu..jelas happy nye...2, happynye hnye bersama rakan2..biasanya yg ke2 tu disebabkan faktor rendah keyakinan diri...yolah..kekdng dorg malu.. mesti terpikir.. "kang aku gelak2 kang..mesti ade budak ngutuk aku, dah ar trailer, bajet happy plak"

yaaaaaaa...tidak perlu pikir itu....tp bile x yah pikir,,jgn la plak smpai x tau malu plak kan. kite kene sesuaikan ikut keadaan. utk org yg kategori happy 2 ni..diorg hnya mnghadapi masalah keyakinan diri je..tp utk yg happy sepnjg masa ni...die akan menghadapi masalah yg amat besar apabila..die menghadapi masalah.

Aku pernah rasa tu, dulu,.. aku ade eksiden...ala..yg langgar honda civic ngn hilux tu...*erkk...ok,,parents aku x tau bnde ni..kantoi mcm tu je..x pe kot... lepas berlanggar..aku pikir cmne nak bayar..bygkan...aku yg happy2...bnyk ckp.. dtg dataran Kolej Cempaka, aku diam smbil memikir. baru masuk je org terus tnye..

"Ko ade masalh ke??"
"ko OK x kery??"
"ko dah kenapa, ttbe mcm diam je"

nmpk x..sebab tu aku ckp..aku x suka diam..jgn la mintak aku diam...kang kalau aku diam, maknanya ade bnde x kena la tu.
So, nk bg bnde tu x nmpk sgt..aku akan tetap buat happy...kan aku dah ckp..kite kene ada bnyk topeng. perit weih...serius.. mcm lately..aku ade problm. mood aku sgt swing dan monyok je..tp bile jumpa org je aku happy...bile org buat lawak aku gelak..pastu masuk bilik aku ngeluh... bile on twitter or FB je ade je nk borak..ade je nk kacau. (tp mcm aku x de mood utk itu sgt)..so that aku rasa seperti biasa..

Tapi, smpai mana je mampu tahan. kann...kepada mereka2 yg menghadapi bnde ni...satu je pesan aku.. KUAT DAN TERUSKAN SEPERTI ITU!!!!

Sebab, kalau kite adalah punca kepada kebahagian org lain..teruskan mnjadi itu. Ada yg akan ckp., knapa kita sibuk nk jaga hati org..nk buat org happy sedangkan kite merana...jawapan die...hmmmm...ok..kali ni aku x de jwpn yg kukuh...tp, aku suka tengok org happy..

mnjadi disblk dr happy go lucky akan membuatkan org lain awkward dgn aku... >.<

akan smpai satu saat...kite ttbe menangis time org lain happy nengok kite...masa tu akan ramai sedar bertapa kuatnye kite...erkkk..tp kuat ke??? hehhhh......

Sunday, October 21, 2012

Tips Hangout! - no MAYA

 Mesti sume pelik....nk hangout pon ade tips...ehh, haruslah ada. sume bnde ada tips dan cara tertentu., so,,kite dpt hangout yg berkualiti.

jgn ingat, bile nk hangout, pakai baju cantik., touch up muke, perfume sikit..pastu jalan!! ohhh...itu sonang..tp ada satu bnde time hangout yg kite kene sntiasa alert. iaitu HANDPHONE. lebih2 lagi handphone yg canggih, smartphone la,,BB la, android la, note la..dan mcm2 lagi.







Handphone ni, parah gile.lagi2 yd dpt access internet dgn mudah. YA ALLAH.
Kalau korg kene, kuar ngn kawan2. tp memsng cek nset.. gelak2 nengok nset..kalau nk mcm tu. baik duduk dpn lappy..bermaya la smpai mati!

kelemahan bebdk zaman sekarang adalah komunikasi. ye ar..sebab asyik beno dgn twitter, FB, Komen sana..komen sini..bile jumpe berdepan, awkward. yang x boleh balh..ko kuar ngn kawan. tp ko boleh bermsg2 bagai. kalau ko nk kuar..nk jumpa.tolong lah.. CAMPAK HANDPHONE ketepi. x sama tau beron9 ngn bermsg.

Kalau dah tau nk kuar..x yah kot berMAYA sgt.. org depan mata ko rasa sakit dowh..serius sakit. ko bygkan..ko ngah cite sedap2..die kusyuk bertweet or berkomen bagai. Ada yg cakap.. dorg buat mcm tu., sebab KAWAN TU BOSAN atau NAK HILANG AWKWARD.. tp sedar sikit..kalau ko asyik mengharapkan maya,, time realiti cmne??? kawan bosan..ko try la bg x jadi bosan..sebab ko nye perhatian kt tmpt lain lah kawan ko akan bosan.



Aku pon pernah ada BB gak...on9 je gune phone. TAPI, bile kuar. aku letak dlm poket je..if call or msg baru bls. tp sependek yg boleh.. so that dpt mnghabiskan masa dgn kwn2 secara berkualti.

SUCKS WITH THIS NEW TRENDS!!!

memng dunia ko bosan ek sebab tu bermaya je!

Saturday, October 13, 2012

fake smile :)

time aku sekolah dulu..aku pernah jadi PRS-Pembimbing Rakan Sebaya

bnyk bnde yg aku blaja kat sini...dan bnde yg aku guna smpai sekrang adalah.. -topeng-

kaunselor ktorg selalu pesan, kene ada pelbagai style,. kirenye ada pelbagai topeng..dan pakai topeng2 tersebut ikut kesusaian..dan yup..sgt membntu. sebab, if aku asyik pakai topeng happy je.., bile time memimpin,, org akan pndg mudah.. bile muke ketat je..org akan stress...

tp utk minggu ni... kemampuan aku tercabar...x pe lah..lepas ni aku akan jadi lebih tabah...harap2 la...



Monday, July 30, 2012

Janggal

Janggal gile aku(janggal=kwn ganjil...)

mungkin sbb dh lama x mnaip. aku rasa ade je yg salah...ade je yg x betul..x tau asal. plus, bile aku bukak dashboard aku..sume dah lain..erkk..ok..

terasa muda utk explore balik sume..haiihhh...x pe..ade bnyk masa..so, aku hupdate 24/7 since hidup aku memng dok dlm bilik je..sedih plak aku rasa bile hidup memnjng kat dlm bilik je. sebab tu aku suke aktif..duk dlm bilik pemikiran boleh jumud...(amacam...vocab baru abbe aku gune,jrng gune itilah jumud ni)

ttbe aku segan nk negok list yg aku buat time bz ritu..time bz ritu..aku ade nk cube itu ini..tp x dpt buat sbb FYP...tp x pe la...aku listkan..bile dh x bz..aku kmbli ke dunia maya...tp time kat UNIMAS aku gerak gak ar kan..pegi sana, main sini..tp bile blk umah..hamikk...bilikkk je..x baring, movie, x movie twitter ngn FB.. sekali tu je aku x on9 FB..sebab kene virus..kalau x..memng 24/7 aku online...hahha..dah mcm max 24:7...eeiiuuww..k..out~~~

Saturday, July 28, 2012

puding caramel

ootedahhh....dh lama gile aku x wat enrty..last hujung bulan satu..ok..sebab pose..den nak kongsi resepi...tadaaa...den dah jadi makcik2 yg share resepi mknan...wat soeva..ni sonang nk buat..bukti yg memasak ni sonang dan sronok paling penting jgn anggap susah..sebab sonang jo..gune satu tgn pon boleh siap...kalau pejam mata boleh tertido..jadi jgn pejam mata..ok..memule anda perlu ada b hn2..hamboii,, nk buat puding kene beruasah cari bhn2 die...

bahan2 (boleh didapati kat hutan2 simpan mlysia)
  1. 9 biji telor ayam (gred B..ehh, A..ehh..x sure..tp telor ayam biasa, yg saiz besr..jgn besar mcm telor itik.kembung nnti)
  2. susu pekat 1 tin. (tp korang boleh kurangkan kepada 3/4 tin kot)
  3. air satu baldi..(tipu,, air satu tin..gune tin susu tadi...)
  4. esen vanila 2 sudu teh (kalau nak bg rasa yg melampau, boleh gak bubuh satu botol..papehal jgn slhkan aku)
  5. 3 sudu gula (untuk hanguskan) 

cara nak buat.
  1. pecah kan sume telor dalam satu bekas..kacau gune garpu..jgn gune lidi..nnti penat.. x yah kacau bg berbuih..(tapi kalau suke puding caramel yg ade bnyk rongga2, buat la bg berbuih). kacau slow je..yg penting sume tu sebati...x yah excited sgt. korg memasak., bukan lumba lari...
  2. lepas tu, combine kan susu setin ngn air setin..lepas due bndealah ni dah dikacau, baru masuk ke dalam telur tadi..mungkin ade yg kata, campur terus dlm telur x boleh ke..boleh je sebnrnye..cume leceh dan potensi utk dorg bergaul sepenuhnye akan terganggu gugat. lepas tu campur plak esen vanila. kacau lagi. smbl kacau smbl nynyi,..
  3. Lepas tu biakan jap bnde tu, korg gi buat gula hangus. ok, mesti x reti buat gula hangus..aku merasai penglmn x reti menghangus gula., rasa bengang gile bile resepi tu ckp, hanguskan gula. tp x ckp hanguskan mcm mana...cara nak hanguskan gula senang..letak 3 sudu gula kat kuali.. pastu panaskan kuali..jgn kasi gula bercampor dgn air masa awal2 proses.. xjadi nnti. lepas tu gula tu akan hangus,jadi perang2. jgn bg jadi perang2 hitam ok..nnti rasa mcm itik hangit,..x sedap.. lepas gule tu perang..kacau smbil tuang air..air jgn sebaldi..tuang sekadar cukup je. bergntung pada korg..sebab x nk gule tu pekat sgt..sebab tu camur air..5 sudu air pon dah ok..masa ni perlu berhati2 sebab gula2 panas tu akan melompat (actly merecik) ke arah korg...
  4. lepas siap gula hangus tu..letak dlm loyang nak kukus..tuang je gula hangus tu kat loyang..rata2kan. lepas dah rata, tuang plak telur yg korg dah abaikan tadi. terus kukus..ingt..kukus,,jgn gatai dok panggang,,,cara mengukus.. pastikan korg alert,, bukak tutup pengukus every 2 or 3 minit. supaya air kat tudung pengukus tu x menjejeh masuk dlm puding..kalau biarkan pon x pe.. tp aku x suke puding bercmpur air..grosss...hhhahh...udah siap..jgn tnye aku suhu nak kukus..kukus mcm biasa..kukus bukannye gune oven,,kalau x de tmpt kukus boleh gune kuali,kalau x reti cara nk gune kuali..PM aku ek..sonangkan..dah masak terbalikkan ke atas dulang. kalau lah korg jenis yg suke mkn kek smpai kaki kene potong, boleh buat gula hangus extra untuk dituang di atas puding bile dah siap... selamat mencuba :)homaigod..pnjgkn resepi aku,...penuh dgn laha...

sedap


Monday, January 30, 2012

Pukul Jeee!!!

ok..ni hupdate pasal anak buah aku..aku ada anak buah 4 org.....3 dr kak reni..1 dr kak ija..tp kak ija kat sabah,,,so,kurang masa nak main ngn ajim..

kat rumah ni ade ikhwan, ikram, ikhlas..tp due org ikut mama die..yg sorg ni tinggal..ikram..ini budak, bnyk aktif..bgn pepgi nangis sebab mama die dah takde..tinggal die sorg2...pepgi dh masuk bilik aku...sambil ckp...
"chikk....ngon....chik...menan"


ok..die ajak gi taman mainan..dh pukul 10pg kottt..panas dah..nak alih perhatian die aku ajak la gi post mama die pnye tudung...



hepi hntr tudung mama dia.


yeaahhh....lepas ni taman menan...ingt aku vodo. >.<



lepas tu die ingt lagi..ajak gi taman...aku pon pegi la giant.sebab kat situ ada tempat mainan bebdk..dlm bangunan. so,sejuk la kan.
dah masuk tu. yeahh..x de org.senang la aku nak jaga budak ni..bebdk kan..aktif jgn ckp..nk kurus bleh try jaga die ngan abg die...hehehehe...



tengah elok2 main, ada budak ni..umur dlm 4 5 thn mcm tu... dtg2 main kat situ..lagi aktif..lari sana..lari sini...die ada pakcik 2 org (kot). aku x kesah ar..die pon elok je main ngan ikram..tp satu masa tu..bile anak buah aku ni gi kat keta bunyi2 yg die suka naik..bdk ni berebut ngn anak buah aku..aku mcm..haihhh...budak ni..mak budak ni plak mcm x kesah sgt..biasalah..ibu2 muda ni syg anak melampau2..

aku angkt anak buah aku...letak kat gelongsor...budak ni dtg gak...aku biarkan...
tetbe bile anak buah aku nak naik tangga die halang..aku gi dekat..pastu dh berebut..sorg x bg naik..sorg lagi nak jugak naik..die tolak anak buah aku...nasib la aku memng dh ready..tah mcm mana anak buah aku berjaya menyelinap gi ke gelongsor,..

mak budak tu mcm ckp kat anak die.,.,"jgn la buat adik mcm tu"
aku senyum je...senyum bawa maksud "x pe..budak2 memng mcm tu"

x smpai seminit budak tu buat hal lagi...die duduk dpn anak buah aku..atas gelongsor..x gerak2..anak buah aku ni agak lasak..gi cekau baju budak ni dari belakang..(baju dan sedikit daging budak tu..hamikkk) sambil jerit...."pat ar...pat arrrr"

aku ckp ngan anak buah aku..cube sabar sikit (melentur buluh biar dr rebungnya..kene tunjuk contoh yg baik)...dan yess..die menurut perintah..diam je tunggu kt blkng tu..x bising..x ape..setia tunggu budak tu turun..,,mak budak tu nmpk kejadian tu..terus mak budak tu bgn...nak blah..ajak anak die..anak die degil..x nk gerak...

mak die blah..aku bwk ikram gi tmpt lain..kali ni kat btg2 kayu nak melintas ketmpt lain...ikram diri kat kayu kiri..dak ni diri kat kayu kanan....AAARRGGHHHH....aku dah rasa lain...nk je aku tampo dak ni...kalau bnde ni jadi kat Ajim...Kak Eija mesti dokong Ajim..blah...dlm hati sedih sebab kne buli...memule nak buat mcm tu..tp rasa mcm x best..

lepas tu die boleh hulur tgn die,,nak cubit anak buah aku..aku tepis..kali kedua..aku tepis lagi..kali ketiga...aku tepis sambil bisik kat anak buah aku 

"adik...pukul je la dik"




 dan dgn laju nye..anak buah aku yg pendiam, baik, bak rebung yg dilentur, berubah wajah mnejadi aktif..die terkam dak tu..die cubit sikit..pukul palak sikit, pas tu dtg kat aku smbil senyum cakap




"dah"


hahhahaha.....terdiam budak tu..mak budak tu dtg kitorg blah..aku pun senyum...senyum membawa maksud..
"x pe kak, bebudak memng mcm ni...silap besar anak akak tu"


ps-budak tu lagi besar dr anak buah aku...bravo ikram!!!!! (kak,org x ajar die ek >.< )

Sunday, January 29, 2012

Lagu Sekolah Lagi BEST!!!

hangat AJL baru je berlalu...hangat ke??? hadoii makngah..kalau retis semua pakai baju belah sini sana...maknenye hangat la tu...terbakar...walaupun tema air..tp.....kan ke bagus kalau tema air semua pakai sopan...santun..tenang...dan...sejuk mata memandang...

lantak la kan..aku bukan retis pon...(wannabe)

aku nak hupdate pasal anak buah aku..tp nset ngn gmbo die tgh dicharge..so..hupdate pasal AJL je la.. blog ni pon..sentiasa bersawang..semua gara2 FYP..(yeaahhh...mcm biasa,.,aku mngarut lagi)

kembali ke topik AJL..

cite die pendek je...time aku nengok AJL kt tibi..adik aku dtg bawak notebook 1Malaysia die (oowwhh...itu notebook free...ahakzz), terkedek2..baring kat depan tv..bukak fb..tengok tv..aku rasa mcm...erkkk..perlu ke siap bwk netbook??? (aku gune BB canggih aku tu..haktuihh)

dan seperti biasa....seperti mana2 budak yg ada FB, tengok Anugerah or Pertandingan...harus update status sejurus artis tu habis buat show..x phm aku..(mmm..aku x buat sgt...huhuu)
dan adik aku pon join la kwn2 die ckp pasal lagu ape best

FERHAD  : aku rasa cinta muke buku boleh menang
FASHA     : eeww...tu lagu budak2 la...kisah hati baru best
NORA D  : oohhh..tak..tak...kalau korg tengok Faisal Tahir lagi gempak. Berapi!!!
MISHA    : Aku setuju dgn @FASHA, Remmy maco sgt.
ERY PUT : Tiga suara is the best...diorg memng best pon....

dan bnyk lagi komen....tetbe ade sorg ni tambah komen..dan menyebabkan kwn2 adik aku..ngan adik aku sekali..terkedu..terdiam..x tau nk bls ape

CIKGU DISIPLIN : Lagu SEKOLAH esok lagi best..masa perhimpunan nanti..

HAHAHAHAHAHA...... hamiikkkk...lupe kan korg add cikgu :) hamikkkk.....aku mcm nak like komen cikgu tu 3 juta kali!!!

ps- sedih bila ade segilintir yg berFB kutuk mengutuk dan bangga membangga...kita masih lebat dgn budaya "aku superior kerana aku melakukan pahala lebih dari engkau-- dan aku ada fesbuk utk membuktikannya".

iklan

org suka baca yang ni ke??