Pages

nanti aku follow balik!!!

Monday, February 28, 2011

bz

haiiyyooo...minggu ni minggu bz,,,ade bazar siswa..fuhh..tah ape lah yang akan terjadi...rasenye berjalan lancar..tp ku tetap rasa x sedap hati.

pastu ade exam lagi...aktvti..meetng untk progrm..

owh,sebut je program..aku rase mcm agak bengang je. mane x nye.penat2 wat kertas keje, dah ar diorg yg suruh, kononnye 2 ribu ok dah..sekali kene cari duit tu sendiri..lain kali bgtau awal2 la...kepochi btl..fedup aku nk wat aktvti...hhuhhh...kene bncng blk...x de mood tok...tcchhhh

Sunday, February 27, 2011

spec with new lens..

wokey la,, hari ni aku nak membebel pasal spec aku...cis..cis...dan cis....

b4 ni kan, spec aku retak seribu bhasa masa pnjt gunung santubong. retak kepada 3 bhgian,..siap boleh wat jingsaw puzzle lagi. retak plak sehari sblm bufday..sehari lepas bufday blk umah...(sila klik untk tau nape aku balik). dgn spec yang pecah,turun airport..(saje pakai biar nampak tragis.,)

dan yup, mak aku nmpk dan memang tragis..blk umah terus dapat spec..jenama Ray.Ban..perlu untuk bgtau jenama,..sebab seronok,aku pon pakai la spec tu tanpa keraguan.



setelah hampi sebulan pakai. baru2 ni aku pon gi la cek power mata ngan power spec. dan mcm biasa...belah kiri 100..belah kanan 850. xde la shoc sebab memang dah tau..(cina tu yang shock kot)
tp bile cek power spek,. belah kanan 50. belah kiri 75....vodoohhh...bengang aku ngn tukang buat spec aku...memang cabai...dah tu..terus call mama..mama pon ckp..x pe..nnti mama tolong..pastu call kakak, kak reni ckp, nnti tolong..nasib la ade kakak kan. lepas kak reni masuk duit..gi la betul kat..beli lens baru. lepas pakai je lens baru..aku rase lega sgt,..seronok..dan palin aku ingt...aku nak BAKO kedai spec kat pd tu..ratakan buat tanam cili!!!

Monday, February 21, 2011

kesan pilihan raya-PERLUKE ATTACK AKU

kak fafa ada tegor..dik,dh lama x update blog...haiihh..bru sedar..bersawang sudah.
hahahaha....bgn je tido terus type...kery..stgh jam je masa tok siap nk gi kelas kot..nympt lagi!!!

x pe..type dgn laju.

hari ni last lah pmelihan bakal MPP...teringt ada satu malam tu. lepas aku abis meetng jpk. turunu dgn laju sebab ade manifesto dr calon. tetibe aku ditarik dgn agak laju kebelakang...cis(bdk ni nape lah tarik aku mcm x puas hati.) 1st soalan die

kery,aku dgr jpk kau ade tmpal poster untk ****..betulke..

aku sentap gak terus tnye...
apa masalah nye??

jwpn die agak menyebab kan aku mcm..wat the hack wif this people...kenapa time pilihanraya baru nak berdakwah..kenapa??
dgn bengang aku jawab.

maaf ye, jpk aku x de masa nak tmpl2 poster. kitorg x terlibat langsung mcm jpk kolej lain. yg kitorg tau, kitorg akan mengundi calon yg layak. dan kalau BETUL pon kitorg tampal.. ape masalahnye? x phm btl aku. kenapa x gi tegor yg gntng2 poster tu...ade plak masa aku gantung poster. baik gantung bndre mlysia. ayat die sgt x matang ar. dah tu aku tnye.ape bdk 1st year ni tau pasal pentadbiran UNIMAS..aku ckp x nk ar nnti ade problm atau mslh mcm MPP lepas.(erkk,,sorry kwn2 mpp)..
pastu die tnye..aPe mslh MPP thn lepas.

naahhh.....bdk ni agen calon..bunuh diri ke dik ngn soalan tu. ape masalh??? nmpk la yg korg x tau pape.. korg x tau derita mpp....tup..tup nk bertanding... pelik aku diserang kononya x syg agama...

wlpn aku ni melaha je, tp aku tau ar agama., lagipon x perlu ajar aku, aku kene undi sape. undi aku, tau la aku. ayat bkn bongkak tp mcm terkesima. ingtlah shbt2 yg bertanding. MPP bukan medan mencuba bakat kepimpinan..aku x nak nnti dh jadi mpp tnye soalan: nak pinjam walkie talkie kat unit mana ek??? kalau soalan seumpama itu keluar..memang nasib ar kene laser ngn aku..hehehehe.......

iklan

org suka baca yang ni ke??