Pages

nanti aku follow balik!!!

Friday, January 28, 2011

Sape nak tiket percuma balik semenanjung!!

Hhhhaaahhhhh!!!

bnde ni sape yg dok srwk..komferm nak time2 cuti ni kan..ok la..aku sebenrnye memng plan nak blk masa ni..dr akhr thn 2010...dah plan..tetibe plak abg yoi bertunang time tu.so rasa nak blk la kan. tapi, duit plak mcm haram.ditambah plak dgn hrge tiket yg meningkt sehinggakan aku merasaa sesape yg beli tiket time ni adalah anak raja dan rasa mcm nak no fon die sebab nk berkenalan..(tp yg naik mas je la..yg naik air asia ngn firefly....hhmmm,,,mls nk ckp pape..)

nak dijadikan cerita..aku memang dah redha nak menetap kat cni time cuti.. lagi plak time tu aku rasa mcm nk stay kt kolej wat amal jariah...(padahal komferm on9 dan tido)
tp tu la..walaupon dah redha..tp still call kak reni dgn harapan kak reni ckp mcm ni. "blk la kery,cuti kan time tu"..tp yg x tahan bile tuan punye badan yg nk bertunang call...die siap ckp. "ala kery, x blk pon x pe..penat je balik.." ciss...jadi komferm berputih mata...

ari jumaat iaitu hari last b4 cuti thn baru cina, aku pon pasrah gila pegi kelas....hhuuuhhh,,,pepagi dh kene hntr budak gi airport...bikin panas je kan..abis tu gi kelas..dgr lectrer membebel jap..pastu gi lab...hhhaahhh, kat sini adalah kejadian yang aku sgt teruja gile ni...

ade no call... 08258****...ok, kalu 08 maknenye no srwk..dan komferm la no tu no unimas kan...dalam hati aku dah berdetik..."adeehh,, ni kalu unimas call ni jgn la dr pjbt kolej(madam,x bermaksud pape),,bkn pe..selalunye akan ade keje last minit...kalu dr unimas pon biarlah nk hntr aku gi mane2..dpt gak jalan2 time cuti"

aku pon redha gila angkat fon

Unimas : assalamualaikum, khairi kamaruddin ke.
Aku : wasalam..ye khairi kamaruddin, ade ape..(formal gila time tu..)
Unimas : owhh,, kami dari PKP, Unimas
Aku : owh, tau -potong die ckp sebab mls nk dgr pengenalan sebab aku dah tau dah-
Unimas : awak free ke 1hb 2 ni??
aku : (dengan yakin cakap)..free,kenapa?? (padahal time tu dah terbyg nk gi rtm sebab ade aktiviti
Unimas : awak org semenanjung kan.
Aku : ye,org semenanjung(rase excited dh tertanam ni.)
Unimas : kami nak hntr awak ke Putrajaya untuk dialog bersama Dr Mahathir. actly progrm tu sehari..pegi pagi balik petang. awak nak ke?
Aku : owhh,,,ok..ok...saya boleh je...sehari je ke??
Unimas : ye, tapi tiket balik ke unimas boleh diexctendkan. awak nak blk bile?
Aku : kalau saya nak blk lmbt sikit boleh? dalam 5hb macam tu..boleh ke
Unimas : boleh je., komferm 5hb ye.
Aku : Ye, sgt komferm...
Unimas : ok, kami tempah tiket, hari isnin dtg PKP amik mklmt..
Aku : ok!!! (sambil lompat2)

memang letak je phonee...aku terus lompat ni..lompat tahap gumbira yang x terkata..ok,,aku dpt blk rumah! tu yg pntng,.. dan tiket x yah risau.komferm dapat dok kat hot seat dan ade free food....omg, x ku sangka...ku bersyukur ya allah... memang aku bersyukur..dpt la aku makan sedap sikit...kat lab aku asyik senyum dan rasa excited je..terkinja sane..terkinja sini....kacau org...walaupun ramai yg mcm bengang2 sikit ngn aku...hahahaha....choi to all of them...aku excited sikit bah...x berniat nak bg korg jeles or bengang..lalalala....

yg pntng aku stil dpt join picnic...ari ahad...tp sure..aku dah bayangkan semananjung..cume satu je aku risau...tetibe call aku..sorry ye khairi, kami x jadi hantar awak...

cccchhooooiiii...jgn la jadi...dah satu u aku kepochi yg aku balik....kalu x jadi, mau aku nyorok bwh katil je sambil tutup muka dan menjeling handset tiap kali handset bunyi...ya allah..mintak2 jadi...

1 comment:

ikha said...

wah! bestnya dpt balik..tiket free lagi tu..huhu~ nak ikt, bleh? hehe..
tp xpe, skali skala balik gna duit unimas, klu xguna skrg, bla lagi, ye dak? aku pun dah guna duit unimas gi melaka 3 hari bulan nie td..hehe :D

iklan

org suka baca yang ni ke??