Pages

nanti aku follow balik!!!

Tuesday, January 11, 2011

2nd day ke kelas.....hmmm....suck gile!

1 simple word for today…. SUWEY!!!

Kalau kery pepagi bute kene something yg teruk. Bnde tu akan berlanjutan selama satu hari. Tak tau mcm mana, tp aku pon pelik. Selalu mcm tu,. Mybe sebab diri sendiri careless kot…

Memule tu, kire semalam ar.10hb 1..bersemgt waja ni, nak gi seminar survival sosioekonomi borneo kat mana tah. Nak pegi sebab sijil tu. Lagipon tajuk mcm best.(ayat nak jaga hati ke??). seminar tu esok, dan yang best nye kene berkumpul pkl 7 pg berpakaian formal. Malam tu, lepas meeting jpk, terus gi stor. Gi cari baju ar. Semangat waja dan kental kan. Dpt tu, dlm pkl 1 pg mcm tu.. pastu gi iron baju, seluar. Lepas tu on anset. Tup, tup je msj masuk ckp pg ni, ade lab. Hari yang sama. Aaiigggooo,,,lab tu..mls piker bnyk. Tido dulu.

Pkl 6 pg bgn, terus x tdo dah. Punye lah hebatkan. Tu pon lepas amal pukul2 aku..(dak tu saje amik kesemptn pukul aku, tau ar aku secomel punchng bag..bodos) smbng iron seluar plak.. dan selepas berpikir pnjng dan juga survey member2 lain. Aku pon gi la kan lab tu. Cancel gi seminar,, sedih… pegi stor balik, cari lab cot.(stor kolej dah mcm almari baju aku, nasib la aku jaga stor mlm smlmnye kan.)

Dgn sedih nye, aku pon gi kat lab..redah hujan, lecak, lumpur, angin taufan. Punye lah azam baru x nk ponteng ni kan. Dah smpai fac tunggu makcik tu dtg..alih2 die dtg ckp mcm ni. “ok, plant sc stndt, lab awak 26hb, untk zoology plak 19hb…boleh bersurai lah..”

WWHHAATTTT!! WTF kot….kali ni bkn wat the fish dah, kali ni wat da fu*k memang aku geram tahap melantun ar..sakit gila hati… xpe la..gi la lobby kejap..kat lobi bebdk ni berkerumun tengok satu notis…owhh…pembahgian kumpulan untk satu subjek ni.. dan khairi tahniah.,aku dapat lecturer yang sgt ‘best’. Lecturer yg fail kan aku seteruknya. Adddduuuhhhh….memang haram ar..

Blk bilik tido. Pastu nak gi blk fakulti pkl 2…(bertapa aku rasa masa tebuang bnyk sebab tido kegeraman) on da way gi fakulti tu aku limpas(bhs sabah = lalu) satu kwsn lopak..aku pon meniti la atas tembok batu sebelah lopak ni…depan café time tu.masa2 mcm ni memang ramai ar org gi mkn kan.. aku pon dgn yakinnye melompat turun dari tembok. Dannnn,,,ssppruuusshhhh kdebumm,,kedegang dan bnyk lagi bunyi yang aku x mo ingt( lagi2 dgr bunyi syafiq gelak sekuat hati!!!) aku terjatuh,… bukan terduduk dah tapi tertiarap okk!!!! Tertiarap mengiring…dan aku dpt rasa rumput2 masuk mulut aku. Aku dah x piker apa dah,, terkangkang kiap aku bgn balik pstu diri seblh syafiq spy bebudk kat café x nmpk. Tp tgh melangkah pndng kat depan ade 4 org budak tgh intai dari jauh…shit! Aku mcm kenal..smpai dekat tmpt dorg(diorg berhnti kat situ x jalan sebab nak tunggu aku limpas..siot kan..) slh sorg tu ckp.. ‘kery aku nmpak’..ade tu ckp ‘biasala tu jatuh’ dan ending nye conferm gelak…. Fine! Aku pon gelak ar..bukan cover sebab aku dpt bygkan diorg mesti happy tgk diva comel jatuh tersembam dan berusaha sedaya upaya tok bgn…yee,,,panorama yg cukup indah,…ttccchhhh…dan ayat siot dari slh sorg dr mereka…PRESIDENT KOLEJ BUNGA RAYA…. “kery, kalu aku la..aku dah patah balik…” ssyyiiaaalll… ko gelak kan aku..siap ko..tengok president kolej cempaka mengganas…ammar ko memang kentut..aku x kan patah balik untuk ditertawakan oleh mahasiswa yg sedang makan kat café tu…mesti diorg pon happy sebab tgh mkn dpt tgk sinetron pendek! Ttccchhhh!!

hah, nilah cara mamat 4 org tu intai aku jatuh..diri di balik pokok... i hate that! waaaaa


Arrgghhh,,,mood aku berpusing2…masuk kelas..hhuurmmm…dah agak, bosan. Dah tu lecturer bile ajar (ajar ke…hhmmm ye la kot..ajar) je pndng aku…sabau je la…nk je tmpal kat muke ni…”ye puan, sayalah antara yang fail subjek puan”

Geram..balik bilik cari iphone aku..cari2 kat bwh katil…dan dlm keadaan yg aku rase sebak sikit ar…sabar je la kery… pastui dpt rasa aku mcm biol2 sikit..ok.,pening pale..tido, bgn..siap2 nk jage stor. B4 gi telan panadol 2 bijik. Haddoiii…mlm yg suweyy,, dan jgn ada bnde lain yg tmbhkan suweyy… YA ALLAH….KU BERSABAR TEMPUH UJIANMU.

3 comments:

nurliyana said...

ala.....cian nye kery...
diva ea??
xpe,diva skly jtuh xkn jatuh lagi da..
mesti sweet kn..lau la moment tu aku dpt capture mst best..
sbar ye yang.dugaan.len x jgn careless ea..

ezral ghazali said...

napalah aku tak da tyme ko jatuh tu kery..ha3..patut la aku rasa mcm bergegar je UNIMAS ptg smlm..huhuhu

kery said...

lyana....thnx....segan wei...ko tau x...ade ramai gile yang ade kat cafe time tu..waaa

ezral...tu baru aku....kalau ko...x tau nk ckp pe...

iklan

org suka baca yang ni ke??