Pages

nanti aku follow balik!!!

Saturday, February 27, 2010

Cover bile dah termalu depan public.

Bende ni aku pk sendiri,sesape nk cube atau ader idea, bgtau ek….
Aku x pernah lagi la wat bende2 ni…yg aku pernah time kantoi x gi kelas kat mtrx..dgn muke selebet pkcik tu suruh aku masuk kuliah…sign kehadiran pastu balik bilik untuk tukar baju dalam masa 5 minit…korng agak aku wat aper…hehehe…aku wat muke sengal, masuk kuliah,senyum…angguk kepala sikit kat pensyrh yg ajar, sign….bile kuar x pndg kiri kanan aku jalan wat muker selamba…kalu lari org pndg…so aku jalan biasa jer…die ckp 5 minit…tp aku wat kepala sendiri…balik bilik,shampoo, mandi..iron baju…..lepas tu baru aku gerak… xder ar pegi kuliah tu..terus gi kelas lain…songal

Situasi : terkentut dalam lif.
Tindakan : memule gerakkn hidung,smbl wt mcm x selesa…pelan2 tutp hidung pastu jeling org sebelh….(pastikan perbuatan korng diusha oleh org lain…tp kalu kentut berbunyi ko wat2 la mcm tgh main bunyi. X pon, terus gelak agar bunyi tercover…
P/s-kalu dlm lif ko berdua…x dpt den nolong…senang citer terus tumbuk dak yg ade sampai lunyai..….


Situasi : tertegur org yg x dikenali.
Tindakan : kalu org yg tegur tu jauh, lepas jerit die pndng then bru sedar salah org. wat2 pnggl org belakang die, nnti die yg akan malu. Tp kalu tertepuk or tertegur org tu(face to face), kalu yg korng tegur tu pompuan,dgn segera korng ubah topic iaitu, kt bahu die ade ulat or lipas…maybe die akan jerit sambil melompt..time tu korng wat2 x kenal. Yes, korg Berjaya wat die yg malu, bukn korng. Kalu lelaki, (kalu yg tepok tu pompuan,,) terus kenyit mata pastu blah atau (kalu yg tepok lelaki tu lelaki gak ko jgn kenyit mata,kng lebam mata ko.), terus ckp, mk cik kaunter or akak berdekatan pnggl….make sure korng terus kuar dr tempt tu.
p/s-aku pernah tertegur kapel…ingt member,pastu diorg mcm pelik..aku x dpt nak cover sebab komferm2 dorg dating tmpt jauh dr kumpulan manusia…dedua senyum…..aku mampu membls senyuman dan beredar smbil mengalirkan air mata

situasi : terlanggar tiang or sign board.
Tindakan : jgn jerit or wat something yg menarik perhatian org lain….jln n wat2 x der bende berlaku…..dah x der org baru jerit kesakitan.. tp kalu langgar depan reramai dan semua org nampk…jln 2 3 langkah pastu terus wat2 pitam….sgt trajis dn taktik lame… Kalu langgar tiang, just pretend x jd pape..kalu korng rase mcm sakit korg terus berpaut kt tiang tu…smbl peluk tundukkn muke…ini bg memastikn org ramai x cam..bersabar la dalam 2 3 minit…rase2 org yg lalu lalang bkn org yg nmpk korng time berlanggar baru korang berdiri dan teruskan perjalanan



p/s-kawan aku pernah kuar dr lif and time tu pintu lif tutup pastu muke die berlanggar ngan pintu lif. Die gune takti hebat iaitu…wat2 mcm sakit giler sambil melekapkn diri ke dindng….lama sikit bile aku dh gelak baru die tergelak.kantoi die tgh pk nk wat aper….x jd nk cover.

Situasi : terjatuh..
Tindakan : as usual, jgn jerit,.tp kalu dh terjatuh komferm org jerit…jgn wat aksi di luar dugaan. Seperti menjerit geram atau marah org sekeliling, atau pun pndg org yg berdekatan pastu ckp x der paper..nanti kene gelak..diam,,kalu jatuh terduduk terus pegang kaki…pastu wat muke sakit, hahh, time ni kalu nk meraung, meraung ar,,,,nnti akan ramai yg dtg tlng….kalu jtuh tertiarap,or terlentang…yg plng penting kesan situasi. Kalu ramai yg nengok korng jgn bgn..wat2 pitam terus..tp kalu korng pitam tp x der org yg angkt or bg responds…,,(sedih jer kalu x der org tolong…)korng bgn smbl berkerut….pastu jln mcm berpinar2…ala,mcm mabuk2 sikit…cari dinding..pastu jalan jer sambl pegang dinding…agak dah jauh terus lari….

Tu jer tips aku…kalu korang nak lagi…boleh ar tanyer…huhuhu

3 comments:

FarHAnAhMohAMAd said...

oih..make sure kau aktif blogging!

kery said...

ok...tp cm x aktif je aku ni....

mimi said...

lawak gler tips ko..hahaha

iklan

org suka baca yang ni ke??